Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Bilag 4 Unge og mentorroller.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Bilag 4 Unge og mentorroller."— Præsentationens transcript:

1 Bilag 4 Unge og mentorroller

2

3

4 Social kapital Social kapital

5 Social kapital Kulturel kapital

6 Tilpasning Er det de unge, der skal tilpasse sig uddannelses- og samfundsstrukturerne? eller Er det uddannelses- og samfundsstrukturerne, der skal tilpasses til de unge der er i dag? Det kan aldrig blive den unges helt eget ansvar at lykkes i uddannelsessystemet. I praksis er det nemt at komme til at forfalde til et individperspektiv. (artikel) vores indstilling bliver nemt, hvis bare… de kom til tiden, lavede deres lektier… Reaktionen er alvorssnak.

7 Ungdomsliv Det er din egen skyld, hvis du ikke lykkes.
Du skal være en social succes. Det er utjekket at være uafklaret og ikke have styr på hvad du vil og skal. Du skal kun gøre det, du har lyst til – keder du dig så find på noget andet! De unge er en gruppe, der har nogle fællestræk som generation, der hænger sammen med de fælles samfundsmæssige omstændigheder, som de er opvokset under.

8 Vilkår UU-vejledere er underlagt lovgivning, tidsplaner, samtaler, mange elever m.m. Vejledningens hensigt er at den både skal være til gavn for den enkelte og for samfundet. Og så er der de unge, der har brug for noget mere, men som, der ikke altid er tid til. Alt hvad der kommer af derudover er bonus for vejleder/lærer og unge.

9 Vilkår Lærerne er underlagt lovgivning, årsplaner, elever i klasserne, elevplaner, lærermøder m.m. Undervisning sigter mod kvalificering til arbejdet og livet. Og så er der de unge, der har brug for noget mere, men som, der ikke altid er tid til.

10 Det fælles tredje Læring sat i forhold til mening, potentiale og
vedholdenhed Eks. Omkring det fælles tredje: UEA, vedholdenhed, overgang mellem grund og erhvervsskole… Refleksion og værdimæssigt ståsted (færdseleslære) Ung Transitmentor

11 Unge- profiler, Ulla Højmark Jensen
Fokus på dem det ikke lykkes for. Dem der aldrig kommer i gang eller som ikke gennemfører. Præsentere hvordan den unge kan opleve en ”vejledningssituation” set fra unge perspektiv

12 Transitmentorroller i forhold til de 4 grupper af unge
Primære mål Muligheder i skolen Mulige tilgange for transitmentor Opgivende Ønsker praktisk indgang Højne det faglige niveau Opbygge sociale netværk Særlig faglig opmærksomhed Socialnetværks-dannelse Direkte, men med respekt. Storebror/søster. Man er der. Forventninger og krav skal være tydelige. Fleksible åbningstider.

13 Transitmentorroller i forhold til de 4 grupper af unge
Primære mål Muligheder i skolen Mulige tilgange for transitmentor Praktiske Ønsker også praktisk indgang Højne det faglige niveau Særlig faglig opmærksomhed Praktikforløb/ aktiviteter Sociale aktiviteter Være på sidelinjen. Familien kan være sam-arbejdspartner. Kontinuerlig kontakt.

14 Transitmentorroller i forhold til de 4 grupper af unge
Primære mål Muligheder i skolen Mulige tilgange for transitmentor Vedholdende Ønsker social og boglig indgang Opbygge sociale netværk Individuel faglig opbakning og feedback Socialnetværks-dannelse og tryghedsgrupper. Vi skal være opsøgende. Forældre rolle. Rumme store følelses udbrud.

15 Transitmentorroller i forhold til de 4 grupper af unge
Primære mål Muligheder i skolen Mulige tilgange for transitmentor Flakkende Ønsker kreativ indgang Støtte identitets- dannelse Projekt og procesorienteret arbejde Kreativ udfoldelse Sociale aktiviteter Moden kommunikation. Kvalificeret med- og modspil. Hjælp til at overskue livet.

16 Mange måder at være transitmentor på
Forskellige grupper af unge Forskellige skolekulturer Forskellige slags transitmentorer

17 Det er det vi skal nu


Download ppt "Bilag 4 Unge og mentorroller."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google