Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet"— Præsentationens transcript:

1 De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Brug denne powerpointpræsentation til at fortælle om de 5 B’er.

2 De 5 B’er: Badet Badet (dåben): Når vi bliver døbt, får vi Gud som far, og bliver i familie med alle andre døbte. Tal om dåben i kirken. Klik med musen (hånden kommer frem): Bevidstgør om dåbens gaver: Gud som far, Jesus som bror og Helligånden som vejleder m.m. Dåben foretages af præsten i kirken. I dåben tager Gud os i hånden. Det er trygt og godt at være i hans hånd. Han vil aldrig slippe os igen.

3 De 5 B’er: Bibelen Bibelen (Apostlenes lære):
I Bibelen får vi kendskab til Gud og Jesus. Klik med musen og en mand, som fortæller fra Bibelen kommer frem. En spændende og aktuel bog, som vi bare må høre en masse fra.

4 De 5 B’er: Brødet Brødet (nadveren):
Der får vi del i Jesus og kan huske på ham, som han sagde, vi skulle. Nadveren foretages af præsten i kirken. Jesus tog først brødet og brød det og sagde: ”Dette er mit legeme”. Klik med musen 2 gange – og vinen kommer frem. Derefter tog han vinen og sagde: ”Dette er mit blod”. Klik med musen – bægeret kommet frem. Tal om, disse bæger på dette billede. Kan de genkendes?

5 De 5 B’er: Bønnerne Vor Fader, du som er i himlene!
Helliget blive dit navn, komme dit rige, ske din vilje som i himlen, således også på jorden; giv os i dag vort daglige brød, og forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere, og led os ikke ind i fristelse, men fri os fra det onde. For dit er Riget og magten og æren i evighed. Amen Bønnerne: De første kristne bad. De har sikkert også bedt højt sammen. Tal med børnene om, hvordan det er at bede højt. Har de prøvet det? Klik med musen og fadervor kommer frem. Jesus har lært os denne fællesbøn? Mon ikke også de første kristne har bedt Fadervor?

6 De 5 B’er: Brødrene Brødrene (fællesskabet):
Det kristne fællesskab skulle gerne være et sted, hvor hver enkelt føler, at de har betydning og bliver lagt mærke til. Det skulle gerne være et rart sted at være. Derfor er der et hjerte på tegningen. Tal om, hvad der skal til, for at vi synes, at et sted er et rart sted at være. Vi deler noget lækkert sammen (se slikkepinden) og spiller fodbold (se drengen med bolden) Det er et sted, vi kan få lov til at være glade, men vi kan også få lov til at blive ked af det. Så er det godt, at andre vil hjælpe os til at blive glade igen.


Download ppt "De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google