Skolen som uddannelsessted Temadag for praktikansvarlige Praktikkontoret på Læreruddannelsen i Aarhus.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Studieaktivitetsmodel for Pædagoguddannelsen Midt-Vest 2012 Fælles for udbudsstederne Ikast, Thisted og Viborg Formålet med studieaktivitetsmodellen er.
Advertisements

Undervisningsplanlægning
Den nationale faggruppe
Fællesmøde – torsdag den 13. september
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Dansk med it Duncker & Ruus © DIT-systemet Generel introduktion DIT-systemet Udvikling og testning Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for.
Regional strategi og kompetenceudvikling
Forskningsprojektets grundideer
Ekspert i Undervisning 1. delrapport Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i Silkeborg Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Matematik. » varetage udformningen af de nationale moduler » varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen.
DATO: NAVN: INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET * Teori og praksis i pædagoguddannelsen ›V. Lene Storgaard Brok, UCC og Lisbeth Haastrup,
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Biblioteket som læringscenter
DREJEBOG: Titel på drejebog skrives her
Lederseminar 2014 Varde Kommune
DUN-konferencen 2008, Hanne Nexø Jensen, IFS, 20. juni 2008 Dias 1 BA-projekt intro, 26. nov v/ HNJInstitut for StatskundskabInstitut for Statskundskab.
Introduktion til 6. semesters temakurser Ved Studievejledningen og undervisere Sådan ændres nummeret for det samlede antal dias i præsentationen: 1.Gå.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Tove Laasholdt Censorrollen Bioanalytikerunderviser
Indsamle, udvikle, dokumentere og formidle viden om indholdet i undervisning tilrettelagt efter principperne i CL med særlig vægt på matematik Udvikling.
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Ny læreruddannelse og Learning Museum Niels Grønbæk Nielsen.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Teori-praksis i sygeplejerskeuddannelsen
Praktikordning Der skal udarbejdes: 1. Stillingsbeskrivelse for ”Praktik-koordinator” 2. Manual for pædagogisk ansvarlig (=HOP- vejleder) 3. Manual for.
Pædagogisk it (pæd-it) Case fra Søndervangsskolen i Hammel som vandt e-læringsprisen i Uddannelsesinstitutionens tilrettelæggelse af uddannelsen.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Censormøde i Odense tirsdag den 29
LÆRING, DER SES!.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Uddannelsesplaner Praktiklærerforeningens forårskursus 2016.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
KNÆK KODEN Opgave 4 Det erhvervsøkonomiske område.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
Educational Battle seminar. Vejledning til PP Alle blå PP er skjult for deltagere. Anvendes som huskesedler af facilitator.
Work-shop 3 Hvordan sikrer vi lærernes kompetenceudvikling i korte forløb i virksomheder? SIP kursus Aalborg
Den fælles prøve med *Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed.
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave
Konference 2017 Velkommen til konference 2017 for
Ungiaarhus medarbejdersamling 17. marts 2017
Lærere og team arbejder videre
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Oplæg fra Evalueringsudvalget
Onlinemøder DES, 11. september Lluis Armangué, Københavns Kommune
Eksamen på B-niveau Af Signe Elise Bro, formand for Religionslærerforeningen og medlem af ministeriets læreplansudvalg.
VELKOMMEN - til møde om praktikken på 3. niveau
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Temadag om grundfag og de pædagogiske intentioner i eud-reformen
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Faggruppemøde EUC-Lillebælt den 2. februar 2017
Dagtilbudsforum d. 9. oktober 2018
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave (IBO)
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Konkret bud på lektions/studieaktivitetsplan
Præsentationens transcript:

Skolen som uddannelsessted Temadag for praktikansvarlige Praktikkontoret på Læreruddannelsen i Aarhus

Velkomst Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvordan gør vi?

8.30 Velkomst i auditorium C Oplæg: Skolen som uddannelsessted – et paradigmeskifte i praktikken v/Niels Tange Formiddagen: Den gode uddannelsesplan 9.15 Den gode uddannelsesplan. Korte inspirationsindlæg fra henholdsvis Praktikkontoret, Dorthe Skanderby, lærer og praktikansvarlig på Holme Skole og Vibeke Juhl Nielsen, viceskoleleder og praktikansvarlig på Vestervangsskolen i Odder Pause – kaffe og frugt Et 37-timers studie – hvordan det? Introduktion til studieaktivitetsmodellen, som redskab til at lave arbejdsplan for de studerende. V/Niels Tange Gruppedrøftelser og fælles opsamling(Vigtigt: Alle deltagere medbringer 2 kopier af egen uddannelsesplan!) Sandwich i kantinen Eftermiddagen: Workshops med inspiration til praktikken Introduktion til Workshops i auditorium C4.41. Man vælger frit hvilke to workshops man vil deltage i. Workshop 1: Lektionsstudier – en måde at arbejde med undervisningsplanlægning og vejledning i praktikken v/Arne Mogensen, Ella Jørgen og Peder Rostgaard – Lektorer ved læreruddannelsen i Aarhus Workshop 2: Brug af video som læringsredskab i praktikken v/Rikke Juul Hornbøll, praktikleder ved UC Metropol, Læreruddannelsen i København Workshop 3: Prøven i praktik – præsentation af forskningsprojekt og konkrete råd til hvordan man som skole går til opgaven og introduktion til en forsøgsordning som afprøves i dette studieår under titlen Fokus lektion(Se praktikhåndbogen) v/Niels Tange – Workshops - 1. runde Lokaleskift – kaffe Workshops - 2. runde Opsamling på dagen i auditorium C Tak for i dag!

Oplæg – et paradigmeskifte? Hvad var nyt i LU13: Kompetencemål Prøve 3 perioder … Ikke hvad, men hvem!

Tekster Forligsteksten ”…mere skole ind i læreruddannelsen…” Bekendtgørelsen §13. Professionshøjskolen godkender de praktikskoler, der indgår i praktiksamarbejdet, på grundlag af kvalitetskrav, som professionshøjskolen har udarbejdet. Stk. 2. Praktikskolen udarbejder en uddannelsesplan for praktikken i overensstemmelse med kompetencebeskrivelsen for den pågældende praktikperiode. Professionshøjskolen skal godkende uddannelsesplanen. Fivu-aftalen Fuld modulforpligtelse og hele refusionstaksametret til kommunen…

Pointer Practice turn Større kobling – og ligevægt? - mellem teori og praksis Transfer Kompetencemål tættere på praksis Prøven? Mindre praktik?? Fra input til output Skolen har kompetencen Skolen som underviser i modulet praktik

Altså Skolen og kommunen har: Økonomien Valg af indhold Læreruddannelsen har: Kvalitetssikringen

? Hvilke krav stiller dette til: Skolen? Læreruddannelsen? Samarbejdet?

! Fra praktiksted til uddannelsessted Sparringsgruppen for praktik Årligt møde med skolechefer Den svære balancegang …. I dag!

Formål for faget praktik § 11 Praktikken har, ligesom fagene og professionsbachelorprojektet, til formål at skabe kobling mellem teori og praksis med henblik på, at den studerende erhverver teoretisk funderede praktiske færdigheder i at forberede, gennemføre og evaluere undervisningsforløb. Stk.2 De studerende skal have praktik i de valgte undervisningsfag.

Den gode uddannelsesplan Praktikkontoret Dorthe fra Holme skole Vibeke fra Odder Pause Studieaktivitetsmodellen Gruppedrøftelser

Pause Vi starter igen 10.30

Studie-aktivitets-modellen(s. 39) Fuldtidsstudie i praktikken?

Kategori 1 Deltagelse af undervisere og studerende initieret af underviser Kategori 2 Deltagelse af studerende Initieret af underviser Kategori 3 Deltagelse af studerende Initieret af studerende Kategori 4 Deltagelse af undervisere og studerende initieret af studerende Kategori 1 Deltagelse af undervisere og studerende initieret af underviser Kategori 2 Deltagelse af studerende Initieret af underviser Kategori 3 Deltagelse af studerende Initieret af studerende Kategori 4 Deltagelse af undervisere og studerende initieret af studerende

Arbejde med faglig og didaktisk opkvalificering i forhold til praktisk eller analytisk fokus Egen forberedelse til undervisning, vejledning og eksamen Gensidig vejledning og feedback Arbejde med mål og progression i praktikken Udarbejdelse af fælles forslag mhp. deltagelse i trepartsamtale Debatarrangementer Egen opsamling på gruppearbejde Studievejledning formulering af fokuspunkter med henblik på praktiklærerens observation af undervisning Projekt og gruppearbejde i forbindelse med undervisning eller skolens arbejde Forberedelse til undervisning, vejledningstimer, herunder spørgsmål til vejleder. Studiebesøg, feltstudier Evaluering af studie-og undervisning Deltagelse i lektiehjælp/ lektiecafé. Undervisning af elever Fælles forberedelse og efterbehandling af undervisning Observation af eller deltagelse i praktiklærerens eller andre studerendes undervisning Deltagelse i møder: Pædagogisk råd, teammøder, udvalg mv. Deltagelses i aktivitetstimer, ekskursion og lejrskoler Vejledning, øvelser, feedback, introduktioner mv. Eksamen, prøver Kategori 1 Deltagelse af undervisere og studerende initieret af underviser Kategori 2 Deltagelse af studerende Initieret af underviser Kategori 3 Deltagelse af studerende Initieret af studerende Kategori 4 Deltagelse af undervisere og studerende initieret af studerende

Arbejdsplan MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 1.K K2K K4 8.

Gruppedrøftelse om uddannelsesplanen Blandede grupper af 3 Kort udveksling og præsentation af uddannelsesplaner Diskuter de input I har fået fra oplæg og hinandens uddannelsesplaner. Udvælg en ide, som I vil dele på plenum og skriv den på tavlen. Vi samler op i plenum kl

Workshops Workshop 1: Lektionsstudier – en måde at arbejde med undervisningsplanlægning og vejledning i praktikken v/Arne Mogensen, Ella Jørgen og Peder Rostgaard – Lektorer ved læreruddannelsen i Aarhus – lokale B6.10 Workshop 2: Brug af video som læringsredskab i praktikken v/Rikke Juul Hornbøll, praktikleder ved UC Metropol, Læreruddannelsen i København – lokale B6.09 Workshop 3: Prøven i praktik – præsentation af forskningsprojekt og konkrete råd til hvordan man som skole går til opgaven og introduktion til en forsøgsordning som afprøves i dette studieår under titlen Fokus lektion(Se praktikhåndbogen) v/Niels Tange – Lokale B6.12 Tidsplan – Workshops - 1. runde Lokaleskift – kaffe Workshops - 2. runde

Opsamling Kommentarer fra salen Præsentation af praktikbøgerne Hilsen fra praktiklærerforeningen Evaluering

Praktiklærerforeningen BLIV MEDLEM AF PRAKTIKLÆRERFORENINGEN Personligt medlemskab300 kr. Skolemedlemskab1200 kr. (faktura via EAN-nummer) SEND EN MAIL TIL: MED FØLGENDE OPLYSNINGER: Navn Adresse Tlf. Mailadresse Cpr.nr. Ansættelsessted INDBETAL 300 KR. PÅ BANKKONTO: Reg.nr Kontonummer (Danske Bank) Husk navn på indbetalingen!! EFTERFØLGENDE VIL DU MODTAGE EN BEKRÆFTELSE PÅ DIN INDBETALING SAMT ET MEDLEMSNUMMER

Evaluering Giv karakteren 1-5(5 er højest) alt efter hvor meget det enkelte element har været relevant for dit arbejde med praktik. Skriv gerne kommentarer. Navn:Skole:Funktion: 1. Oplæg: Skolen som uddannelsessted 2. Den gode uddannelsesplan. Korte inspirationsindlæg 3. Et 37-timers studie – hvordan det? Introduktion til studieaktivitetsmodellenn 4. Gruppedrøftelser og fælles opsamling 5. Workshops Workshop 1: Lektionsstudier Workshop 2: Brug af video som læringsredskab i praktikken Workshop 3: Prøven i praktik 6. Temadagen generelt