Hvad skal I huske fra i dag! Viden, erfaringer, råd og redskaber.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykoedukation til unge i OPUS
Advertisements

Psykoedukation for patienter med skizofreni
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Erik Christiansen, Klinik for Selvmordstruede, Årsmøde 2008 Selvmordsforsøg blandt børn og unge Af cand.scient.oecon. Erik Christiansen Klinik for selvmordstruede.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Ved overlæge Jes Gerlach
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Psykosocial hjerterehabilitering Tøystrup Gods 23 marts 2010 Anne Skjødt Regionsleder, sygeplejerske.
Tilbage efter stress v/ psykolog Patricia Pihl. Workshop program Præsentation af Den Ideelle Plan Brugsvejledning til Den Ideelle Plan, inkl. typiske.
Mille Wilken Bengtsson 28. april 2016 Godt samarbejde med borgere.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Skaleringer Progressionsmåling og dialogredskab. Skaleringer som dialogværktøj
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Forebyggelse og håndtering af stress i organisationer Charlotte Ann Gadegaard Psykolog, PhD.
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Inddragelse af børn og unge med særlig fokus på det udviklingsstøttende perspektiv Work shop 2 Socialrådgiver, lektor Birthe Elholm, Institut for Socialt.
FDF-PÆDAGOGIK. PROGRAM Hvorfor taler vi om en FDF-pædagogik Hvordan er temperaturen i kredsen? Anerkendende pædagogik er FDFsk Tips og tricks Undervejs:
Helbredelse og beskæftigelse kan gå hånd i hånd. Tilbagevenden til arbejde under psykisk sygdom er både muligt og sundt -hvis det gøres rigtigt.
Psykiatrien Region Sjælland. Vi vil komme omkring: 1.Hvad er Psykiatri 2.Psykiatrien Region Sjælland 3.Samarbejdet med kommunerne 4.Ønsker og forventninger.
Fordomme og udfordringer i handicapindsatsen Stig Langvad, formand, DSI.
Udarbejdelse af spilleregler for god omgangstone og håndtering af konflikter 1. møde Anbefalet varighed: 2 – 2½ timer.
Psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Vivi Imer Hansen, socialrådgiver/projektleder ”Stress-sygemeldt tilbage til arbejdet”
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Sundhedspædagogik og kommunikation. Mestring. Fag mål 3 sundhedspædagogik og kommunikation.  Eleven kan forklare hvordan borgere/patienter og pårørende.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Konkrete erfaringer fra sygehus……….. Nils W Johannessen 13.nov.2008.
Dias om psykisk arbejdsmiljø
Forslag fra arbejdsgrupperne
Spot og håndtér stress - før medarbejderen bliver sygemeldt
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Antal besvarelser: 52.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Rapportstruktur Medarbejderundersøgelse 2016 Version pr 11. maj 2016
1. Arbejdskraftreserven
Stress, angst og depression kan ramme alle.
Hvorfor resultatløn?.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Adjunkt Hanne-Lene Hvid Dreesen
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Sygeplejerske Kirsten Gotfredsen Masterclass på Demensområdet
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Stresshåndteringsgruppe
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Velkommen til en times god trivsel med oplæg og samtale
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
SUMO - analyse.
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Dias om Følgende dias giver et overblik over, hvad hæftet indeholder og kan bruges til. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
Det rette tilbud fra første kontakt.
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Vi får det vi måler på! Hvad måler vi på? januar 2019.
Ledelsesevaluering.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Det er en politiske bestilling!
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Stress 2019.
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentationens transcript:

Hvad skal I huske fra i dag! Viden, erfaringer, råd og redskaber

Forskningsviden Vi skal have en nuanceret forståelse Stress er et komplekst fænomen, der kan forstås på forskellige måder og niveauer Måden vi forstår stress på, indvirker på den måde vi tænker, det skal forebygges og håndteres Effektiv stresshåndtering kræver nuancerede og komplementerende håndteringsstrategier

Forskningsviden Kollektive processer kan have stor betydning Fagkultur, ledelse og arbejdsorganisering indvirker på stresshåndtering. En ikke støttende ledelse kan skabe kollektive stressprocesser Kollegers frustrationer kan være en ekstra stressfaktor

Langvarig stress har langvarige konsekvenser Langvarig stress kan betyde funktionsnedsættelse på opgaver som kræver højt tempo og høj grad af styring af opmærksomheden samt nedsat indlæringsevne Symptomerne letter i løbet af 1 år, men ca. 1/5 klarer sig dårligt og har måske brug for særlig intervention Social støtte er meget vigtigt for personer med langvarig stress Forskningsviden

Vi er for dårlige til organisatorisk forebyggelse Organisatoriske problemer løses desværre ofte kun med individuelle tiltag Næsten halvdelen af AMR bliver ikke involveret i stressforløb Kun 19% vurderer nærmeste leders håndtering som tilfredsstillende I mange tilfælde foretages ikke ændringer på arbejdspladsen som følge af sygemeldinger

Kliniske erfaringer Stress kræver kompetent ledelse I forløbet med en stress-sygemeldt medarbejder er der hele tiden nye barrierer for lederen i at håndtere forløbet optimalt. Der er især grobund for misforståelser mellem medarbejder og leder, fx forskellige forventninger til hvem, der gør hvad Misforståelser modarbejder succes og er vigtige at afdække Vær tydelig som leder Udvis forståelse og accept af den sygemeldte medarbejder Hjælp med at genskabe individets fornemmelse af kontrol

Kliniske erfaringer En god genopstart kræver en indsats Sygemeldinger har omfattende negative konsekvenser for den sygemeldte og for organisationen Uafhængigt af årsagerne til sygemeldingen, så er de mest effektive indsatser dem, som tager afsæt i både individuelle tiltag og tiltag på arbejdspladsen Genopstarten er et fælles ansvar og handler om at finde et realistisk kompromis og et fælles mål

Gode råd til stresshåndtering Individ - Sæt tidligt ind -Vær opmærksom på symptomer -Tilpas opgaver til nuværende funktionsniveau -Undgå deadlines + opgaver der kræver at man skal lære nyt og have mange bolde i luften samtidig -Overvej håndterings- strategier Kollektiv - Gennemsigtighed og støttende ledelsesstil - Handleorientering i grupper -Fjerne organisatoriske barrierer for håndtering -Misforståelser mellem leder og medarbejder modarbejder succes ift. genopstart -Vær tydelig som leder Organisation - Vær kritisk hvis kun individuelle indsatser anvendes - Fokus på at viden fra stresssygemeldinger bliver en del af arbejdsmiljø-arbejdet. - Håndtering af arbejdsmiljø og stress som en kontinuerlig proces Samfund - Investering i forebyggelse og tidlig indsats ift børn og voksnes mentale sundhed - Fokus på fællesskab frem for individualisme - Rollemodeller: Simple living - Stabilitet frem for konstant forandring

Dagens redskaber Stresshåndteringsstrategier Lederguide til genopstart Den ideelle genopstart

Tak for i dag! Udfyld evalueringsskemaet og aflever det ved udgangen! Aflever gerne også navneskilte – så genbruger vi dem