Business Region Aarhus Møde om vidensamarbejde 2. marts 2016 dk +45 28 86 60 58

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Fortolkning af AMO reformen
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Værktøj til CSR-dreven innovation Der skal udvikles et nyt værktøj til CSR-dreven innovation. Vores mål er, at værktøjet skal inspirere og hjælpe danske.
LEAN Akademy.
Erhvervsakademi DANIA
Facilitering af møder, der skaber værdi og mening
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Peter Viereck.  Højteknologisk virksomhed, etableret i 2001  Produkter: avancerede løsninger til håndtering af datatrafik over telenettet  40 højtuddannede.
Offentlig-private innovationssamarbejder (OPI)
Visionen for ingeniøruddannelserne - erhvervslivets behov
Byggecentrum Innovation i markedsføringen Middelfart 1. februar 2010.
Klinisk sygeplejespecialist med en ph.d. i bagagen
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Digitalisering i Praktiken Workshops den 9. februar 2007
Tillid Temadag for AMIR
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
25. FEBRUAR 2011 AARHUS UNIVERSITET Aarhus Universitets strategi AARHUS UNIVERSITET.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
- EN TILVALGSMULIGHED FOR DATALOGISTUDERENDE
Syddansk Universitet Strategi og ledelsesgrundlag Den 16. december 2013.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
De 10 bud for bedre samspil mellem forskning og erhvervsliv.
Virksomheders hverdagsstrategier Jørgen Gulddahl Rasmussen FIRM gruppen Institut for Erhvervsstudier Aalborg Universitet.
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
IT wokshop, Radisson SAS, Odense, IT workshop Opsamling og afrunding Bo Öhrström Vicedirektør Biblioteksstyrelsen.
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
Oplæg på ”Go Glocal”, Professionshøjskolernes Internationale Årskonference 13. november 2014 Tine Andersen,
Strategikort for MEF Samfunds- værdi (eksempler)
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Erhvervsøkonomi - en tilvalgsmulighed for datalogistuderende
Læreres vilkår for at udvikle en lokal naturfaglig kultur omkring natur/teknik - Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse.
Employer Branding, Gå-hjem-møde, ASBccc 7. maj 2008 Employer Branding Gå-hjem-møde, 7. maj 2008 Helle Kryger Aggerholm, ph.d.-studerende Mona Agerholm.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
7. MARTS 2011 AARHUS UNIVERSITET Aarhus Universitets strategi AARHUS UNIVERSITET.
Temagruppen om forskning og udvikling - status og det videre arbejde.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Præsentation af Akademiuddannelsen i Løn- og personaleadministration
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 - Frivillighed.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
A/S Gelsted Bygningsindustri1 1 ”Ny chance til alle – den gode historie fra en produktionsvirksomhed” Ved Lars Vigsø,Susanne Toftager A/S Gelsted Bygningsindustri.
Talentudvikling i Integrationsministeriet 2008 Hvad er et talent? Hvorfor vil vi det her? Hvad indeholder vores talentprogram? Hvilke udfordringer og muligheder.
Sammen skaber vi i morgen Venture City Horsens 10 slides du bør have med /spørgsmål du skal besvare (inspiration Guy Kawasaki) sammen skaber vi i morgen.
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
Aarhus kommune: OrganiCity Evt. billede. Den kommunale udfordring.
17. Maj 2017 v/Karina Elsig Thøgersen, UC Syd.
Workshop Dansk Byggeris arbejdsmiljøkonference 16/3 2017
KosMuS-projektet - Kost og Multipel Sclerose
Uddannelse i sygefraværshåndtering
SUF - gevinstrealisering
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Medlemsmøde for statsansatte
Et digitalt løft af dansk erhvervslivs produktivitet
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Mere digital litteraturforsyning
Mette Rosendal Darmer, Centerchefsygeplejerske
Facilitering af vidensamarbejde mellem SMV’er og forskere
Princip for kontaktforældre
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
FMK I praksissektoren Fælles Medicin Kort.
MEDARBEJDER-INDDRAGELSE
Præsentationens transcript:

Business Region Aarhus Møde om vidensamarbejde 2. marts dk

Tak for indbydelsen! Troels P. G., Favrskov og Marianne, Skanderborg tog initiativet Viden og kompetence i virksomheden er nøglen Der er dog nogle steder en opfattelse af, at det er uoverskueligt, men billedet er uklart Der er brug for et analytisk håndgreb dk

Skala – Viden og kompetence i virksomhederne Akademisk indslag Ingen Spotvis Småt Større Integreret model Håndværks- el. handelsvirksomhed Lille produktions- el. servicevirk. Teknologi- opmærksom virk. Teknologi- tung virk. Højteknologisk virk. Universitetshospital Studentermedhjælp Virksomheds- o.a. praktik Ansæt akademiker Lille InnoBoosterprojekt Erhvervs-ph.d. Studenter- og F&U-projekter Forsk.baseret udv., udd.sted Stillingsfællesskaber

Kundens behov løsninger Behov og ønsker – eksempler Den travle hverdag levner ikke meget lidt tid til det videnopbyggende udviklingsarbejde Virksomheden har mange data, som rummer vigtig viden, men som ikke er analyseret Behov for produktudvikling eller udvikling af serviceydelser med tilførsel af forskningsbaseret viden Behov for projektledelse Virksomheden og samarbejdsparterne kan have brug for assistance til udarbejdelse af ansøgninger Virksomhedens markedsføring eller organisation trænger til at blive udfordret, lean-et, fokuseret el.lign. Virksomhedens strategier og forretningsmodel har ikke integreret videnaspektet Virksomheden vil gerne starte ud med en status eller et videnregnskab, som så skal kobles med forretningsmodellen i en videnstrategi, som så senere skal implementeres Virksomheden har behov for mere kundeorienterede produktbeskrivelser (salg og vejledninger) Behov for højere grad af brug af sensorer og dermed opsamling og bearbejdning/analyse af data Behov for at bruge apps til at opsamle data og til nye ydelser Virksomheden savner en bedre dokumentationspraksis som basis for dataopsamling og - bearbejdning/-analyse Løsninger – eksempler Identificering og/eller udvikling af kundens videnstrategi som en integreret del af forretningsmodellen eller overordnede strategi Rekruttering af studentermedhjælp til databehandlingsopgaver Rekruttering af akademisk medarbejder (kandidat eller bachelor) Afholdelse af videnkonsultation eller workshop sammen med en forsker Studenterprojekt som led i undervisning under forsker-supervision Praktikophold for studerende Fælles forsknings-/innovationsprojekt, hvor både virksomhed og forskningsinstitution bidrager med ressourcer Forsknings-/innovationsprojekt, hvor kun virksomheden bidrager økonomisk Ph.d.-forløb Erhvervsforsker (erhvervs-ph.d.-forløb og erhvervs-post-doc) Stillingsfællesskaber sammen med en videninstitution Strategisk samarbejde med en videninstitution over længere tid med flere instrumenter i spil Alt dette med inddragelse af relevante støtteordninger dk

Barrierer og løftestænger i videnprocesserne BARRIERER Tid/ressourcer Uklare mål Forskellige verdener LØFTESTÆNGER Facilitering – velanbragte praktiske redskaber Velforankret videnstrategi Værdier (gensidigt!) Indsigt Forståelse Respekt dk

Diskussion Forslag til emner Hvordan kan indsigt, forståelse og respekt udbredes blandt parterne? ”Grønspættebog”? Tema for samarbejde med Aarhus Universitet: EU? dk