Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FMK I praksissektoren Fælles Medicin Kort.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FMK I praksissektoren Fælles Medicin Kort."— Præsentationens transcript:

1 FMK I praksissektoren Fælles Medicin Kort

2 Status på indsatsen i praksis
Hvad har vi gjort? afholdt systemvise ”værktøjsmøder” 20 møder i 2011 med i alt 798 deltagere og 8 møder i foråret 2012 med i alt 358 deltagere (i alt 1156 deltagere) heraf 538 læger fra almen praksis (66%) praksispersonale 57 speciallæger (26%) + 57 praksispersonale Datakonsulenterne følger op på besøg i praksis ud fra registreringer fra informationsmøderne samt når praksis henvender sig.

3 Status – november 2012 Almen praksis:
119 praksis ud af 396 er på FMK = 30 % Speciallægepraksis: 65 ud af 161 praksis er på FMK = 40 % Lægevagten er 100 % med FMK er implementeret Digital signatur tildelt

4 Statistik http://www.medcom.dk/wm112253
Det ses også på statistikkerne. Der er flere og flere som benytter FMK. Når Region Hovedstaden skyder så kraftigt i vejret, skyldes det at sygehusene i Region Hovedstaden har implementeret FMK.

5 Kommunerne? Mange kommuner vil gerne i gang, men FMK skal først integreres i deres fagsystemer Iflg. KL først klar i 2014. Der er etableret et par pilotprojekter med afprøvning af FMK-online i Fredericia kommune (hjemmeplejen) og Kolding kommune (også øvrige området) Opsamler erfaringer særligt i forhold til arbejdsgange mellem parterne. Udfordringer:Udfordringerne for kommunerne er nogenlunde de samme som for alle andre – så længe de andre ikke er på hjælper det ikke. Det undersøges om FMK-Online er en løsning, som giver mening i deres hverdag, men uden afstemte medicinkort kommer vi ikke langt.

6 Udfordringer Successer
Ventetid på udruldning fra lægesystemleverandørerne Udrulning på sygehusene i RS lader vente på sig Kommunerne – kommer først rigtigt med fra Boinstitutioner ? FMK systemet udbredt – men store udfordringer med den organisatoriske implementering – vaner skal ændres! Successer FMK en succes for Lægevagten FMK en succes i de lægesystemer, der har udrullet løsningen i praksis Nu hvor systemleverandørerne er klar til udruldning, så bliver der rullet ud i hele landet. Det betyder systemleverandørerne har travlt og at der er ventetid for lægerne.

7 Tak for opmærksomheden


Download ppt "FMK I praksissektoren Fælles Medicin Kort."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google