F.K.Bølgen Børnemiljøvurdering 2009. Børnemiljøvurdering. Alle dagtilbud skal i år udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering( BMV )- derefter mindst.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Advertisements

Ulla Eriksen Maj GLOSTRUP KOMMUNE Mainstreaming. Procesguide til interne styringsredskaber. Fokus : Børnemiljøvurderingerne. Hvorfor – hvordan –
Kvantitativt studie ~ PaRIS - spørgeskemaundersøgelsen Spørgeskemaundersøgelse Forår 2009 Mickael Bech, Trine Kjær, Eva Draborg Institut for Sundhedstjenesteforskning,
EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
- Er dine rettigheder Foto: Ken Hermann Børns rettigheder.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
Ådalens Skole Innovative legeplads og LAR projekt Mellemtrinnet.
Børn og bevægelse Indsats der ”bevæger sig” Oplæg ved Spring Ud i naturen, Christiansborg, Torsdag d.19. maj 2016 v/Grethe Sandholm Lektor og Master i.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Brugertilfredshedsundersøgelse På området for Voksne med Handicap 2015 De små bofællesskaber.
Unge i Grønland Med fokus på seksualitet og seksuelle overgreb.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Eva Thune Jacobsen, strategisk sundhedskonsulent Lasse Rye Rasmussen, idrætskonsulent Borgermødet på Tibberupskolen 16. marts 2011 Børn, bevægelse og læring.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Børns Beredskab mod vold og overgreb Kuno Sørensen | Psykolog Gitte Jakobsen | Socialrådgiver, cand.scient.soc. Stærke sammen i resiliente læringsmiljøer.
FDF-PÆDAGOGIK. PROGRAM Hvorfor taler vi om en FDF-pædagogik Hvordan er temperaturen i kredsen? Anerkendende pædagogik er FDFsk Tips og tricks Undervejs:
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Med læreplanstemaer som fokusområder Pædagogisk idræt Alsidig personlighedsudvikling At arbejde med barnets alsidige personligheds-udvikling er basis,
Krop og bevægelse for de 3-6 årige
Dias om psykisk arbejdsmiljø
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Online arbejdsmiljøuddannelse
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Studieretningsprojektet
Børnebakkens Indsatser
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Rapportstruktur Medarbejderundersøgelse 2016 Version pr 11. maj 2016
Elevernes evaluering af grundforløbet
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
”Tutor-aktivteter på Sosu-Syd”
Anerkendende pædagogik
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Evaluering af unge-kampagnen ”Tænk hvis alle arbejdede sort…” mod sort arbejde TNS Gallup februar 2006.
Udvalgte resultater Januar 2016
Velkommen til Engen &Poplen 
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Walt Disneys kreativitetsmodel
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
Sund Mund til Byens børn
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Tendenser i forældresamarbejdet
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
SMTTE modellen Sammenhæng Tiltag Mål Evaluering Tegn
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Er græsset også grønt om natten.
Målformuleringer i et børneperspektiv
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
[klik og indsæt kommunenavn]
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Velkommen til Risskov Skole
Stine Reinholdt Hansen, Stig Toke Gissel og Morten Puck
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Lars Geer Hammershøj Ph.d. og lektor DPU, Aarhus Universitet
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Præsentationens transcript:

F.K.Bølgen Børnemiljøvurdering 2009

Børnemiljøvurdering. Alle dagtilbud skal i år udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering( BMV )- derefter mindst hvert tredje år. En børnemiljøvurdering er et redskab, som bruges til at beskrive, vurdere og udvikle børnemiljøet. Børnemiljøet, der skal vurderes via børnemiljøvurderingen, indeholder tre områder: 1.Det fysiske børnemiljø: handler om, hvorvidt de fysiske rammer inde og ude er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarlige. Det drejer sig blandt andet om mulighed for bevægelse, ergonomi, pladsforhold, hygiejne, støj, lys og sikkerhedsmæssige forhold. 2.Det psykiske børnemiljø: drejer sig om, hvordan børnene har det med hinanden og med de voksne. Det handler om konstruktiv gruppedynamik uden mobning og eksklusion fra fællesskabet. I et godt psykisk børnemiljø bidrager fællesskaber, venskaber, rummelighed, omsorg, tryghed, tillid og medbestemmelse til en positiv hverdag. 3.Det æstetiske børnemiljø: handler om samspillet mellem omgivelserne og børnenes sanser i dagligdagen. Det æstetiske miljø har betydning for, om børnene oplever dagtilbuddet som et rart sted at være samt oplever stedet som inspirerende, motiverende, udfordrende og behageligt. Konkret handler det æstetiske miljø om, hvordan indretning og udsmykning af bygninger, rum og legesteder kan indvirke på børns oplevelser og handlinger. Det æstetiske miljø har betydning for, om børnene får lyst til at udfolde sig.

Børnemiljøvurdering BMV består af fire faser: Kortlægning En kortlægning skal give et overblik over det fysiske, det æstetiske og det psykiske børnemiljø. Det er tre synsvinkler, som har mange indbyrdes sammenhænge. Beskrivelse De områder, der skiller sig ud – positivt såvel som negativt – beskrives. Eventuelle problemer vurderes i forhold til alvor, omfang og løsningsmuligheder. Handlingsplan En handlingsplan skal angive rækkefølge og tidsramme for, hvordan eventuelt konstaterede problemer løses. Af handlingsplanen fremgår det hvem, der er ansvarlig for hvad, hvordan og hvornår. Opfølgning Der følges op på handlingsplanen både med hensyn til prioritering og gennemførelse af opgaver. Børnemiljøet skal vurderes i et børneperspektiv, og i det omfang det er muligt, skal børnenes oplevelse af børnemiljøet inddrages i børnemiljøvurderingen. Det betyder, at man som voksen må forsøge at sætte sig i børnenes sted, og indhente viden direkte fra børnene.

Børnemiljøvurdering F.K.Bølgens Børnemiljøvurdering: For bedst muligt at kunne tilgodese dette har F.K.Bølgen har valgt den kvantitative tilgang. Vi udsendte ultimo oktober spørgeskemaer til samtlige daværende klubmedlemmer(306), hvor vi anmodede om deres syn på en række spørgsmål. Efter en vurdering af svarene, vil vi i personalegruppen beskrive, hvorledes problemer og behov søges løst, og hvilke pædagoger, der er ansvarspersoner for de enkelte tiltag. Dette med udgangspunkt i de ting, hvor en markant del af brugerne ønsker ændringer. Der vil blive fulgt op på personalemøderne, og de konkrete tiltag vil blive formidlet via vor hjemmeside og klubblad. Ligeledes vil forældrerådet løbende blive involveret i forløbet.

Børnemiljøvurdering Resultater af spørgeskemaundersøgelsen: Vi fik 148 svar - en besvarelsesprocent på 40,8 %, hvilket må siges at være repræsentativt. I vort spørgeskema har vi indledningsvis spurgt til det enkelte medlems køn og alder.

KØN & ALDER

”Er du glad for at gå i klub?”

”Hvor mange gange om ugen er du i klubben?”

”Er du blevet mobbet på sms eller chat?”

Børnemiljøvurdering I spørgeskemaet har vi søgt svar på, hvor børnene og de unge bedst kan lide at være eller være med til? Det fik vi glædeligvis ikke noget entydigt svar på. For vi bestræber os på at være en klub, som qua vore mange forskellige aktiviteter, forsøger at tilgodese så mange medlemmer som muligt. Vi ser ikke aktiviteterne som et mål, men som et middel til at opnå de relationer, som vi anser for det vigtigste i vort pædagogiske arbejde. Vi har spurgt medlemmerne, hvad det bedste er ved klubben, og til det har svarene været meget forskellige. Men de gennemgående svar har været: At være sammen med kammeraterne/vennerne Alle aktiviteterne De voksne Turene Modsat har vi også forhørt os om, hvad det kedeligste ved klubben er: Når ens kammerater ikke er der Ferierne Der er ikke kedeligt Når de voksne skælder en ud På spørgsmålet om, hvordan klubben kunne blive bedre er svarene: Flere overnatninger Færre piftede cykler Bedre cykelparkering Børneråd Fred fra de store Den er fin som den er Flere aktiviteter på boldbanen Ny boldbane Voksne ud at lege Mere åbent Toiletterne Garderoberne

Beskrivelse af det indsamlede datamateriale: OmråderDet fungerer godtDet vil vi gøre noget ved Ansvarlig for beskrivelse Deadline for beskrivelse Fysiske børnemiljø Generel tilfredshed med aktiviteterne Yderligere involvering af de ældste børn (specielt pigerne) i idræt/bevægelse Psykiske børnemiljø Trygt og tillidsfuldt forhold til de voksne i klubben Stor fremmødeprocent Mange venskaber i klubben Skældud/relationer Medbestemmelse Mobning Pigegrupper Beskrevet i Mobbepolitik Æstetiske børnemiljø Rigtig mange børn bruger jævnligt vores legeplads og boldbaner Toiletforhold Renovering af Hockeybane Garderober

Handlingsplan: OmrådeHandlingsplanPrioriteringAnsvarsperson(er)Deadline Fysiske børnemiljø Yderligere involvering af de ældste børn (specielt pigerne) i idræt/bevægelse Lav Psykiske børnemiljø Skældud relationspædagogik Mobning Pigegrupper Medbestemmelse evt.børneråd Høj Lav Høj løbende Æstetiske børnemiljø Garderober Renovering af hockeybane Toiletforhold Høj Foråret

Opfølgning: Områder Fungerer tiltagene tilfredsstillende Hvad synes børnene om tiltagene BemærkningerAnsvarlig for opfølgning Deadline for opfølgning Fysiske arbejdsmiljø Psykiske arbejdsmiljø Æstetiske arbejdsmiljø