Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Målformuleringer i et børneperspektiv

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Målformuleringer i et børneperspektiv"— Præsentationens transcript:

1 Målformuleringer i et børneperspektiv
Opsamling på første aktionslæringsskema, januar 2017

2 Målformuleringer i et børneperspektiv

3 Se med børnenes øje - se i børnehøjde Hør med barnets øre
Hvad er kendetegnene for et konkret pædagogisk mål i et børneperspektiv? Se med børnenes øje - se i børnehøjde Hør med barnets øre Oplev hverdagsrutinerne som et barn BUPL: ”En arbejdspladsvurdering for børn” Børneperspektiv er at tage barnets perspektiv på det, som sker, og på de omgivelser der er.

4 Lovgivningen, Undervisningsministeriet:
Børn i dagtilbud skal tilbydes et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø, som fremmer børnenes trivsel, sundhed, udvikling og læring (Undervisningsministeriet). Lederen af dagtilbuddet er ansvarlig for, at arbejdet med børnemiljøet integreres i det pædagogiske arbejde via den pædagogiske læreplan. Børnemiljøet skal vurderes i et børneperspektiv. Her skal børns oplevelser af børnemiljøet inddrages under hensyntagen til børnenes alder og modenhed. Det betyder, at dagtilbuddene er forpligtede til at give børn medbestemmelse og tage udgangspunkt i børnenes perspektiver.

5 Fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø
Ordet børnemiljø anvendes som et samlet begreb for det fysiske, psykiske og æstetiske børnemiljø i dagtilbuddet. Fysiske rammer i dagtilbud handler blandt andet om indretning af de fysiske rammer i dagtilbuddet, plads til fysisk udfoldelse og stilleaktiviteter, legeplads og udearealer, stuernes størrelse mm. Psykiske rammer i dagtilbud handler blandt andet om støjniveau, relationerne mellem børnene, relationerne til de voksne. Æstetiske rammer i dagtilbud handler blandt andet om indeklima, gode hygiejneforhold, lysforhold, overskuelig garderobe, indretning af de fysiske rammer i dagtilbuddet. De overlapper hinanden og opdelingen kan være anderledes.

6 I den pædagogiske læreplansskabelons boks 2 står, at der kan formuleres mål for børnenes læring i aktionslæringsprojektet:

7 Eksempel på målformulering:
”Børnene fandt dyrene og aktiviteten udsprang af at vi valgte at følge børnenes spor. Dette tilfældige fund vakte både børns og voksnes nysgerrighed. Målet er derfor at vække børns nysgerrighed på og interesse for naturoplevelser, samt at børnene tilegner sig og kan formidle viden om natur og livets gang. Ovennævnte eksempel på målformulering i et børneperspektiv illustrerer, at målet er skabt på baggrund af hvad børnene kalder på.

8 Eksempel på målformulering:
Vi har undersøgt børnemiljøet om morgenen, og i et børneperspektiv har vi observeret, at det kan være svært at sige farvel til mor/far om morgenen. Målet er at børnene oplever et trygt, genkendeligt og rart miljø, med en god atmosfære når de møder ind om morgenen. Boks 5 (Aktiviteter, tiltag, metoder): Personalet der møder kl. 7 igangsætter aktivitet, Fokus på morgenerne er taget op på forældremøde, og vi møder større forståelse derfra. Personale og forældre samarbejder om tiltagene. Ovennævnte eksempel på målformulering i et børneperspektiv illustrerer, at målet er skabt på baggrund af en undersøgelse af børnemiljøet i et børneperspektiv.

9 Der skal ikke arbejdes med mål i 2. 3 i alle skemaer. Men i udvalgte
Der skal ikke arbejdes med mål i 2.3 i alle skemaer. Men i udvalgte. Ifl. Lovgivningen skal der være arbejdet med 2.3 i minimum 1 skema i løbet af 2 år.


Download ppt "Målformuleringer i et børneperspektiv"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google