Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole"— Præsentationens transcript:

1 Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Skolelederforeningen

2 Fokus Hvad er danske forældres oplevelse af folkeskolen i forhold til andre skoleformer (fri- og privatskoler)? Hvor ser de folkeskolens styrker og svagheder? 1.158 forældre med børn i alderen 0-14 år (altså børn, der skal gå i skole eller børn, der går i skole) er spurgt.

3 Om analysen Analyseinstitut Univers & stikprøve Metode Tidsperiode
Et repræsentativt udsnit af forældre med børn i alderen 0-14 år personer deltog i undersøgelsen. Metode Undersøgelsen er foretaget i et såkaldt Danmarkspanel. Panelet består af mere end repræsentativt udvalgte danskere. Indsamling er foretaget via internettet som selvudfyldt spørgeskema. Tidsperiode Dataindsamling er foretaget 1. kvartal 2017. Vægtning Data er vægtet på køn, alder og geografi, således at stikprøvens sammensætning matematisk matcher den fordeling man finder i hele den danske befolkning blandt personer med hjemmeboende børn i alderen 0-14 år. Repræsentativitet Den statistiske sikkerhed er høj. Normalt gennemføres der ca interview i landsdækkende undersøgelser, når holdninger i hele den danske befolkning skal belyses. I nærværende undersøgelse er der gennemført interview. Og det vel at mærke for at belyse det noget mindre udsnit af befolkningen, som har børn under 15 år. Den statistiske usikkerhed ligger i et leje omkring ca. 1-3 % afhængigt af spørgsmålstype. Undersøgelsen er udført for Skolelederforeningen af: A&B Analyse A/S Projektansvarlig: Adm. Direktør René Frederiksen Børn

4 Forældrene i undersøgelsen

5 Køn Geografi Børn Alder Husstandsindkomst Urbanitet

6 Vurdering af folkeskolens stærke og svage sider
Spørgsmål: Hvor vil du sige, at folkeskolen gør det hhv. bedre/har en fordel eller dårligere/har en ulempe ift. andre skoletyper?

7 Kriterie: Socialt netværk for børnene
Hvor gør Den Danske Folkeskole det godt ift. andre skoletyper? Folkeskolen… Kriterie: Socialt netværk for børnene Kriterie: Institutionens evne til at være kulturbærende/-samfundsdannende I analysen oplever forældrene særligt to områder, hvor folkeskolen klarer sig godt i forhold til andre skoleformer. Af figuren til venstre fremgår det, at forældrene oplever folkeskolen gør det godt, når det kommer til at skabe et socialt netværk for børnene. Af figuren til højre kan vi se, at forældrene oplever folkeskolen har en positiv samfundsmæssig betydning som en fundamental samfundsdannende institution. Kommentar: Folkeskolen gør det godt, når det kommer til at skabe sammenhængskraft lokalt og binde lokalsamfundet sammen (børnene går i samme skole som kammeraterne i naboområdet, skolen ligger tæt ved der, hvor de bor, det giver rodfæstethed, en følelse af at høre til, nogen at følges med, være sammen med). Kommentar: Også på nationalt plan bidrager folkeskolen til at skabe kommende velfungerende samfundsborgere (børn møder børn fra andre samfundslag i et miljø der understøtter demokrati, tolerance og et fælles referencepunkt).

8 Hvor er Den Danske Folkeskole udfordret ift. andre skoletyper?
Folkeskolen… Kriterie: Antal elever i klassen Kriterie: Have ro og disciplin i undervisningen I analysen oplever forældrene særligt på to problematiske områder for folkeskolen i forhold til andre skoleformer. Af figuren til venstre fremgår det, at forældrene oplever, at folkeskolen er udfordret på antallet af elever i klassen. Af figuren til højre kan vi se, at forældrene oplever, at folkeskolen er udfordret på ro og disciplin. Forældrene peger også på andre områder, der bekymrer dem ved folkeskolen. Herunder andelen af børn med sociale og faglige udfordringer, folkeskolens omdømme osv. Kommentar: Det er oplevelsen, at der generelt er for mange elever i klasserne. Dette kan opleves som, at det er svært at tage hensyn til den enkelte elev og udfordre/differentiere undervisningen. Kommentar: Problematisk, da man som forældre vil mene, at for meget uro i klasserne og for mange elever vil gå ud over trivsel og indlæring. Det kan opleves, at der ikke arbejdes nok med struktur, tydelige rammer og få afstemt forventninger.

9 Hvorfor vælger forældrene folkeskolen til deres barn?
Spørgsmål: Hvilke af disse forhold medvirkede til, at du valgte Folkeskolen? (kun stillet til de forældre, som har et barn i folkeskolen)

10 Hvilke af disse forhold medvirkede til, at du valgte folkeskolen for dit barn?
Figuren viser, hvilke forhold der har øvet indflydelse på valget af skoletypen. De forhold der aktivt har spillet ind på beslutningen er: - Afstand/transporttid/trafiksikker skolevej - Barn skulle gå I samme skole som kammerater - Økonomi - Skolen har et godt ry


Download ppt "Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google