Www.simil.dk Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger 28.11.12.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lektor Niels Kryger, Institut for pædagogik
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Tid til ledelse Henrik Leslye.
Børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Baggrunden for indførelsen af PALS
Psykoedukation til unge i OPUS
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Når kommunale fritidstilbud hjælper børn og unge i udsatte positioner til at klare sig bedre i uddannelsessystemet Jill Mehlbye, AKF Spot på.
Medborgerskab – på sporet
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
En øget polarisering fordi.. •Udviklingen mod voksendom stadig mere kompleks – mange arenaer kræver identitetsarbejde – ”hvem vil jeg være” •”Det hele.
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
 Gauerslund Skole Projekt ”Skolen”. Magnus te Pas 36 År, far til 3 børn Læreruddannet fra ÅDAS 2000 Arbejdet som lærer på Gjellerupskolen, Damhavensskole.
L ÆRERSTARTSORDNINGER DER NYTTER Dorthe Kamp Aalborg Lærerforening Hvorfor skal vi lave intro-forløb, og hvad får vi ud af det? Hvad er kommunens, skolens,
Hold fast, hold ud eller hold igen
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Generation Y og arbejde, hvad så? Alice – Hypervælgeren Bastian – Lystfiskeren Shamir/Aisha -
Susanne Minds Evaluator VIA University College
30. maj 2013Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Cefu-oplæg v/ Jørgen Blond, UUV Køge Bugt Ideer til at give den udsatte unge CHANCEN Til at udvikle sine talenter – ressourcerne er der! Ideer.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Virkeligheden er ikke en case Mangfoldighed er ikke til stede som viden – skal udforskes Mange historier – perspektiver og interesser Et barn – tilfældigheder.
Regeringens globaliseringsudspil
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
Social kompetence Oplæg den 28. Oktober 2008 Kildevældsskolen Per Schultz Jørgensen.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Aktiviteter Resultater (kort/langt sigt) Effekter Forandringsteori for Frivillighuset 2013 Udfordringer: Brugernes behov ændrer sig løbende og aktiviteterne.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic.
Læring fra de gode eksempler i hverdagen Frederiksbergs samarbejde mellem UU og den boligsociale indsats Januar 2016.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
Center for Ungdomsforskning ڤ Ungdomsliv: nogle centrale tendenser Knud Illeris Center for Ungdomsforskning.
Unge og uddannelse Noemi Katznelson Center for Ungdomsforskning, DPU, Aarhus Universitet Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning, Aarhus Universitet.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Bilag 4 Unge og mentorroller.
Unges udsathed i forandring?
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Inspirationsworkshop med fokus på
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Reformer af erhvervsuddannelserne i et historisk perspektiv
Præsentationens transcript:

Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger

Generation Y Alice – Hypervælgeren Bastian – Lystfiskeren Shamir/Aisha -

Generation Y – blikket udefra Curlingbørnene er blevet store De s å kaldte curlingbørn, om hvem alting drejede sig, og p å hvis vej alle forhindringer er blevet fejet bort. Generation Y er opvokset i en verden af muligheder og overfører dette til jobverdenen. Men at komme op klokken syv og møde til tiden og g ø re, hvad den nærmeste leder beder dem om, har mange svært ved.

Unges forventninger til sig selv- blikket indefra Jeg bør være lykkelig Jeg bør have et spændende sex- og privatliv Jeg bør more mig Jeg bør se godt ud Jeg bør være i stand til at købe alt muligt Jeg bør have den rigtige uddannelse og det rigtige arbejde

Det økonomiske pres Mange unge uden økonomisk sikkerhedsnet To ud af tre af dem, der hverken kan få kontanthjælp eller understøttelse er unge mænd Ledighedsrisikoen er dobbelt så høj for mænd som for kvinder

Uddannelsespresset Unges uddannelsesniveau steg gennem 90’erne Fra 2000 er det faldet Hver fjerde dreng, hver femte pige er uden ungdomsuddannelse 10 år efter at de forlader folkeskolen. ( Profilmodellen UNI-C )

Generelle tendenser Dramatisering af uddannelses- og erhvervsvalg Risikofornemmelsen er blevet større Forældres anderledes opbakning Resultatet = Paradoks

Unge tæt på Konflikter fylder mere Større sårbarhed og sarthed Hurtigere kedsomhed Subjektivering af indhold Anderledes koncentrationsevne Ønske om en personlig interesseret voksen

Den vigtige voksenperson Begejstring for den voksne, der gør noget for dem Tilsvarende skuffelse, hvis den voksne ikke lige leverer varen Dilemma for den voksne ”Jeg fik ros af læreren”

Her er hjælpen Elevplaner,(Uddannelsesbøger) Uddannelsesplaner, Tidlig indsats ift. udsatte unge (6.klasse), Brobygning, Opsøgende indsats ift. udsatte unge Inddragelse af for æ ldre, V ejledning af mange slags, Mentorordninger,Kontaktlærere, Pjækkepatruljer, Pusterum, Værested, Gadeteam, Ungehuse, Udrykningshold,Psykologtilbud,Tests, screening osv. Klasser for udlændinge, Særlige forløb for udsatte unge, Kunstprojekter, Friluftsprojekter, Hold fast projekter, Bus projekter, Restaurant projekter, Sundhedsprojekter, UP – klasser, Arbejdstræningsprojekter, Afklaringsprojekter, Kommercielle aktiveringsprojekter.

Udsatte unges strategier i mødet med uddannelse Unge med en passivstrategi Unge med en konfronterende strategi Unge med en viljesstrategi Unge med en standby-strategi

Forankring i skolekulturen afgørende. Del af en samlet strategi mod frafald. Koordinering og planlægning tager tid. Erfaringsopsamling og effektmåling. Ændre kultur og praksis – langsigtet plan. Grundlag for succes 1: Organisering

Fælles ansvar og ejerskab til projektet. Kollegial og ledelsesmæssig opbakning og deltagelse. Positiv energi og interesse for arbejdet. Ressourcer; løn, tid og travlhed. Grundlag for succes 2: Fælles indsats

Opmærksomhed på vanskeligheder. Mulighed for at søge hjælp. ”Drop-outs” eller ”Push-outs” Følelsen af at høre til, at være ligestillet. Grundlag for succes 3: Perspektivet på elevernes situation.

At ville udruste og støtte de svage elever – den rette tilgang? Ændring af praksis og kultur!? Behov for grundlæggende ændringer i uddannelsessystemet? Taber og vinderpositioner. Kompensatorisk pædagogik

Projekter igangsat og båret af ildsjæle – projektets styrke og svaghed. Giver energi – og dræner for energi. Ledelsesmæssig og kollegial opbakning. Ressourcer til at følge projektet til dørs. Ansvarsfordeling – og aflønning for merarbejde. Hvor meget kan ildsjælene trække?