Oplæg d. 4.12.13 på Nyborg Gymnasium.  At reducere elevernes oplevelse af problemer i faget dansk ved overgangen fra grundskolen til det almene gymnasium.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
D EN TVÆRGYMNASIALE OG TVÆRSPROGLIGE PROCES I G EFIONPROJEKET Konference for netværksprojektet vdr. fremmedsprog i gymnasiet. 14. marts 2012 Anne Vase,
Advertisements

LÆSNING på Ahlmann - Skolen
1. november 2007 Carl P. Knudsen
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
GNU - Grænseoverskridende Nordisk Undervisning Opstartsmøde for danske professionsforskere 22. september 2011.
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Fælles Mål 2009 – konklusioner
DIDAKTIK 2.0 KG/RBC 27/08/2008 metoder problemformulering skelet.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Evaluering.
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Arbejdsseminar Nyborg
Dogmegruppe – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin – 11.30Observation af undervisning med iPads – 12.00Frokost.
Praktikpladsdialog Formål 1.At øge effektiviteten af det lokale opsøgende praktikpladsarbejde over for virksomheder med ubesatte praktikpladser gennem.
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
International Linje.
Forældremøde 9 klasse (skole)
Fremtidens skole Gruppe 5.
Introduktion 7/9-11 Højstrupgård
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
Merlivs seminar 27. August 2008
Odder Gymnasium KLAR-PARAT-STUDIERETNING. Mål med Klar-Parat-Studieretning • På Odder Gymnasium udvikler vi stærke studieretninger via delt lederskab.
Fra undervisningsevaluering til skolens kvalitetsarbejde
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Analyse af praksis.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Matematik afgangsprøve 2013
(E) Skandinaviska metoder för innovativt lärande (Europa)
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.

IT i undervisningen.
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Hvordan lettes overgangen relevant
Skoleåret  Høj faglighed  Helhedssyn  Respekt  Engagement  Udviklingsorienteret Klik på skyen og se en fortolkning af værdien ”høj faglighed.
Kanondag – forberedelse og dokumentation. Plan for dagen optakt – hvem fortæller en historie? – 1. workshop workshop 12.
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
Præsentation af projekt ”Metode- og kvalitetsudvikling i Ungdomsskolernes HU” 31. januar 2013 Line Andersen.
Sunds skole Evaluering
Aalborg Lærerforening Skole- og Kulturforvaltningen Lærerstartordninger, der nytter Sådan gør vi i Aalborg 2010/2011.
IMODUS – IHK Workshop om Blended Learning Workshopintroduktion.
Det Internationale Område DIO  En samling materialer – udarbejdet individuelt eller i gruppe -, der dokumenterer din læreproces, din faglige udvikling,
Hvilket arbejde udfører AKT-læreren
Det virtuelle i realiteten ~ det reelle i virtualiteten 1 Historien bag det virtuelle gymnasium Historien bag det virtuelle på Statsskolen 1.Integration.
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Studiefællesskaber videnskabsteori i almen studieforberedelse undervisning uden for klassen Favrskov Gymnasium
Evalueringsværktøjerne i SkoleIntra
Modersmålsgruppen Klassematch A, B og C Tværgående temaer Almendidaktiske vurderinger.
Innovation Fredericia Gymnasium. De to spor:  Innovation i AT frem mod årsprøve i maj  Muligheder for innovation i studieretninger og afdækning.
Digital Didaktisk Design
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
”Unge mod Tabuer” - et afstigmatiseringsprojekt
Anvendelsesorienteret naturfagsundervisning – hvad er det, og hvorfor er det vigtigt? Brian Krog Christensen Uddannelsesleder, Silkeborg Gymnasium Naturvidenskabernes.
Genrepædagogik på Sølystskolen - hvorfor, hvad og hvordan? 7. møde for SFL i professionerne Sprogbaseret pædagogik i praksis 4.
Intrfaceprojektet som partnerskabelse v/Lektor Ane Hejlskov Larsen, Center for museologi, Aarhus universitet Lederkonference 2010.
ET SAMARBEJDSPROJEKT MELLEM GAMMEL ESTRUP – HERREGÅRDMUSEET, PADERUP GYMNASIUM, MUSEET PÅ SØNDERSKOV OG VEJEN GYMNASIUM Partnerfællesskaber på tværs.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Lærere og team arbejder videre
Temadag for inspektorer, pædagogiske ledere og vicerektorer
Prøven i Natur/teknologi
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Præsentationens transcript:

Oplæg d på Nyborg Gymnasium

 At reducere elevernes oplevelse af problemer i faget dansk ved overgangen fra grundskolen til det almene gymnasium  At optimere elevernes faglige udvikling i dansk  Det er ambitionen at sprede projekterfaringerne, så de kommer elever på alle skoler, hvorfra Silkeborg Gymnasium rekrutterer elever, til gode – samt gerne elever i andre egne af landet

 Uddannelseschef: Brian Krog Christensen  Projektledere: Lone og Tine  Styregruppe: 3 Gymnasielærere og 2 grundskolelærere  Projektgruppen: 7 Gymnasielærere og 7 grundskolelærere  Samarbejde med Skoleafdelingen Silkeborg Kommune

Organisation: Etablering af projekt- og styregruppen, opstartsmøder og sammensætning af lærerpar. Afdækning af overgangsproblemer 1:  Samtaler med elever i grundskolen  Samtaler med elever på SG  Samtaler med dansklærere på SG

 Afdækning af overgangsproblemer 2: Spørgeskemaundersøgelse til alle 1g elever  Gensidig overværelse af undervisningen og refleksion m. logbog  Fælles konference i SkoleKom  Erfaringsudveksling med andre overgangsprojekter i sprog og matematik

Udvikling og afprøvning af forløb og materialesamling:  Styregruppen: Planlægning af internatet  2-dages internat i januar med fokus på materiale- og forløbsudvikling.  Efterfølgende afprøvning af materiale og refleksion  Formidling: Stormøde og hjemmeside  Evaluering, rapportering

 Internat med deltagelse af både grundskole- og gymnasielærere, hvor materiale- og forløbsudviklingen foretages.  På baggrund af observationer af undervisning, drøftelser blandt lærerne, spørgeskemaundersøgelsen mv. udvikles og afprøves konkrete undervisningsforløb og undervisningsmaterialer til anvendelse i 9. klasse, 10. klasse og 1.g.  Afgangsprøverne i mundtlig og skriftlig dansk.