Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

ET SAMARBEJDSPROJEKT MELLEM GAMMEL ESTRUP – HERREGÅRDMUSEET, PADERUP GYMNASIUM, MUSEET PÅ SØNDERSKOV OG VEJEN GYMNASIUM Partnerfællesskaber på tværs.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "ET SAMARBEJDSPROJEKT MELLEM GAMMEL ESTRUP – HERREGÅRDMUSEET, PADERUP GYMNASIUM, MUSEET PÅ SØNDERSKOV OG VEJEN GYMNASIUM Partnerfællesskaber på tværs."— Præsentationens transcript:

1 ET SAMARBEJDSPROJEKT MELLEM GAMMEL ESTRUP – HERREGÅRDMUSEET, PADERUP GYMNASIUM, MUSEET PÅ SØNDERSKOV OG VEJEN GYMNASIUM Partnerfællesskaber på tværs

2 Hvad er Partnerfællesskaber på tværs? En ambition om gentænkning og videreudvikling af eksisterende partnerskaber mellem museum og gymnasium. Et unikt kulturmøde mellem gymnasium og museum i områder præget af få kulturelle tilbud.

3 Udgangspunkt Jo tættere samarbejde mellem museum og gymnasium, desto bedre læring Forskellige baggrunde – faglige såvel som institutionelle - skaber gode læringspotentialer, hvis vi har dialog om vores forskelligheder.

4 Gentænkning af partnerskabsmodellen fra Intrface Med udgangspunkt i partnerskabsmodellen fra Intrface, udvikler Partnerskaber på tværs samarbejdet mellem gymnasium og museum til et synergisk sammensurium af institutionernes forskellige fagligheder og kompetencer.

5 Udveksling af medarbejdere En væsentlig del af partnerfælleskaber på tværs er udveksling af medarbejdere. Begge parter deltager ligeværdigt i planlægning og gennemførelse af undervisningsforløbet.

6 Ideer Museets medarbejdere og lærerne udarbejder sammen kildesæt og arbejdsopgaver til forløb. Museets medarbejdere medbringer genstande og deltager i undervisningen sammen med lærerne. Lærerne og museets medarbejdere er med til at bedømmelse af eleverne og give dem feed back på projekter.

7 Metode og teori i undervisningen Museologi som en del af historie og som en historisk metode. Det kan eleverne bruge til studieretningsprojektet (SRP) og almen studieforberedelse (AT). Eleverne arbejde med udstillingsprincipper på museet. Eleverne kunne lave deres egen satelitudstilling på gymnaiset og selv prøve udstillingsprincipperne af i praksis.

8 Processuelle overvejelser Aktørerne i Partnerskaber på tværs skal bruge hinanden til støtte og videndeling samt udveksling af styrkeområder og ekspertise. Samarbejdet mellem de deltagende fagligheder er af afgørende vigtighed for elevernes læring. Videndeling og evalueringsmøder er en del af læringsprocessen. Klarhed omkring hvem der er ansvarlige for hvilke elementer.

9 En udvidet anvendelse af museet Eleverne vil tilbringe en del tid på museerne. Eleverne har et fast område på muset, som er ”deres”. Eleverne deltager i fastlagte moduler på museet, hvor de anvender museets ressourcer i deres opgaver, synopser, oplæg mv. Museerne sælger ikke en service til gymnasierne. – der er tale om et ligeværdigt samarbejde

10 At turde gå nye veje Ved at udvide og gentænke egen praksis for undervisning eller formidling, åbnes der op for nye perspektiver på de to forskellige institutioner. Udarbejdelsen af en ny samarbejdsmodel for et mere forpligtende og sammensmeltende samarbejde.

11 Ambitioner En gensidig læringsproces, hvor fagligheder og kompetencer ikke blot udveksles, men også sammenblandes. Eleverne opnår nye perspektiver på deres uddannelses relevans for det omkringværende samfund. Aktivt demokratisk medborgerskab opnås gennem ejerskabet til museet. En organisk organisationsstruktur, hvor der er den fornødne plads til at udvikle, være kreativ og inddrage nye måder at lære på

12 Vi glæder os til at komme i gang og dele vores viden med jer!


Download ppt "ET SAMARBEJDSPROJEKT MELLEM GAMMEL ESTRUP – HERREGÅRDMUSEET, PADERUP GYMNASIUM, MUSEET PÅ SØNDERSKOV OG VEJEN GYMNASIUM Partnerfællesskaber på tværs."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google