Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN 2014-15.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjerterum og opsøgende funktion
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Fleksibel Skole på Ubberud Skole
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Inddrag nu Kick-off møde
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Aldersintegration - et middel til at opnå målet
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
(Rullende) Indskoling
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Idræt og bevægelse På Søndersøskolen i skoleåret 2014/15 Version 1.3 Implementering af skolereform.
Et væksthus for børn og voksne
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Lærerprofessionen.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Forældremøde X årgang.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013
- fortsat midt i en flekstid?
Skolereform august 2014………………
Dyssegårdsskolens kommende organisering
Værkstedet En del af inklusions- og trivselsindsatsen på Kærbyskolen og
Folkeskolereform på Mølleskolen 2014
Introduktionsaften 10. klasse på Hjalleseskolen
Det gode klasserådsarbejde
Rullende skolestart August Forældre samt personale i daginstitutionerne Velkommen til orienteringsmøde 10. februar kl
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Formålet med aldersblandede hold & rullende skolestart
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
At udforske sin egen praksis
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Faglig fordybelse i indskolingen
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Gentofte Kommunes skolevision
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Faglig inklusion. De politiske vinde Ca elever af de ca elever modtog specialundervisning i specialklasser og specialskoler, svarende.
Styr på Sundheden Projekt Styr på Sundheden Baggrund: erfaringer fra SpS pilotprojekt Hovedprojekt 4 år – 20 skoler i 20 kommuner Følgeprojekt 2 år – 6.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Målstyret læringsreform
Årsplan – en kort en lang
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Tinderhøj Skole Status på FUEL 13. november 2012 Gurli Hartmann.
Velkommen til forårs-sfo. Målet med i aften 1)Se omgivelserne. 2)Få praktiske oplysninger 3)Give et indblik i en forårs-sfo-dag. 4)Tid til de 1000 spørgsmål.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
T INDERHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014/
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Præsentationens transcript:

Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN

Opbygning O Hensigt O Hvorfor er det nu liiiiiiiige….? O Organisering O Hovedindhold (år 1) O Biindhold (år 2 ff) O Modeller på VA pt. O Til overvejelse

Hensigt O Alle elever på Vangeboskolen får tilknyttet en kontaktperson for at skærpe fokus på den enkelte elevs læringsbehov og potentiale, progressionen omkring faglige og personlige mål, kriterier for målopfyldelse samt opfølgning af samme. O Alle lærere/pædagoger indgår som udgangspunkt i kontaktperson-ordningen. Det betyder, at hver kontaktperson har en kontaktgruppe på ca elever. O Det enkelte barns skiftende kontaktpersoner skal gennem barnets skolegang sikre en rød tråd i forløbet for det enkelte barn. O Alle kontaktgrupper har en partnergruppe, som de indimellem afholder kontakttimer med. Det gør to-lærer- princippet muligt.

Hvorfor er det nu liiiiiige……? O Fordi opfølgningen omkring hver enkelt barns læring har vanskelige vilkår i vores nuværende struktur. O Fordi der iblandt vores udfordringer på VA er høj klassekvotient dvs. mange børn at forholde sig til som nuværende klasselærer. O Fordi nuværende klasselærerrolle og dansk- /matematiklærer-rolle ofte smelter sammen, hvilket bliver sårbart eks. i forbindelse med sygdom. O Fordi flere af vores udskolingslærere pt er klasselærere i flere klasser, hvilket forøger følelsen af ansvar over for rigtig mange børn betydeligt. O Fordi et stort ansvar forbliver stort, men føles mindre af at blive fordelt på flere! O Fordi fordelen ved at kunne koncentrere den fagfaglige undervisning er givtig for både børn, lærere og fag.

Organisering O Der afsættes tid i skemaet til, at kontaktpersonen jævnligt kan mødes med sine kontaktbørn – enten samlet eller hver for sig. Tiden afhænger af alder og behov. I de små klasser gælder det dagligt – i de store klasser 1-2 gange ugentligt. O Der afsættes desuden i perioder eks. på projektdage længere tid til kontaktgruppe-samvær. O Året indledes med en kontaktgruppedag, hvor kontaktgruppen byder sine nye medlemmer hjerteligt velkommen. O Året afsluttes med en kontaktgruppedag, hvor kontaktgruppen tager afsked med de ældste medlemmer. O Desuden afholdes juleklippedag og klandag med kontaktgruppen.

Hovedindhold (år 1) O Målsætning samt planlægning af elevens læring – et samarbejde mellem kontaktperson og kontaktbarn og faglærere O Feedback på mål og justering ift. læringsplaner O Støtte til valg eks. i forbindelse med holddeling O Socialt og personligt trivselsfokus O Kontakt til og samarbejde med kontaktbarnets hjem herunder skole-hjem-samtaler O Tidligere klasselæreropgaver som at koordinere, at skabe overblik, at evaluere fællesforløb, at tilmelde… O Og det udvikler vi øvrigt med tiden...sammen!

Biindhold (år 2 ff) O UU- undervisning O De timeløse fag (sundhed og sex, trafik…) O Etc.

Modeller på VA pt O 4 faser. Fase 1 og 2 deles i to storgrupper. I disse storgrupper deles i kontaktgrupper. I fase 1 og 2 deles inden for tre alderstrin og i fase 3 og 4 deles fra to alderstrin: O kl. - fase 1 O kl. – fase 2 O kl. – fase 3 O 8. – 9. kl. – fase 4 Tilsammen giver det tre samlede kontaktgrupper igennem barnets skolegang, idet kontaktgrupperne på trin 2 (fase 3 + 4) følger med videre på de næstfølgende klassetrin med samme kontaktlærer. Hvert 4. år – nemlig når 6. og 9. klasse er i samme fase - bliver der flere år mellem kontaktgruppemedlemmerne, hvilket kan og må udnyttes fordelagtigt.

Til overvejelse (udvælg spørgsmål): O Hvilke modeller for målopsætning, progression og evaluering bliver der behov for? O Hvilke bånd er der behov for at knytte? (trivsel) O Efter hvilke kriterier skal vi sammensætte kontaktbørn og kontaktvoksne? O Evalueringer fra kontaktgruppe-skoler viser, at det også er vigtigt at have fælles undervisning i kontaktgrupperne, så det ikke kun angår individuelle processer og ”hjemlig hygge” – denne undervisning i hjemmegruppen har i øvrigt vist sig fordelagtig for både børn og voksne – hvad kan vi bruge denne viden til? O Hvordan kan tiden til individuelle samtaler i kontaktgruppetiden rent praktisk skabes? O Hvordan tages der højde for inklusionsbørn i kontaktordningen? O Hvordan kunne en konkret kontaktgruppetid se ud? O Suppler evt. indholdet i kontaktgruppetiden med egne ord O Hvad er worst case og best case i forbindelse med kontaktgruppeordningen? For børnene og for dig som kontaktlærer?