Fra kvalitetsinitiativer til Pædagogisk og didaktisk grundlag… med Elevplan som understøttende og fremmende værktøj.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Advertisements

Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen
Grundlæggende IT, niveau G
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Talentvejen Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Skolepraktik temamøde med EL konsulent og LUU
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Skolereform august 2014………………
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Hvis digitalisering er svaret, hvad var så spørgsmålet?
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Det almene gymnasium: informationskompetence i samarbejde mellem elev-lærer- bibliotekar Knud Holch Andersen, Thisted Gymnasium & HF.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Fem lærere på mentorkursus
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Et fagligt løft af folkeskolen.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Elevplankonference september
Dansk på mellemtrinnet Blåvandshuk Skole 2014
Mercantec 2 Elevplan i dag: -Indkaldelse af elever via elevplan. -Lokal uddannelsesplan offentlig -De enkelte uddannelsesforløb er beskrevet i elevplan.
Elevplankonference september
Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Før: Hvorfor havde vi behov / hvordan så vi behov? Under: Hvordan kom vi i gang? / hvordan var processen.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Elevplan Implementeringserfaringer Folmer Kjær. Varedeklarationen for denne workshop I workshoppen gennemgås cases på hvordan skoler har grebet implementeringsprocessen.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
Pædagogisk it (pæd-it) Case fra Søndervangsskolen i Hammel som vandt e-læringsprisen i Uddannelsesinstitutionens tilrettelæggelse af uddannelsen.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
Elevplan for økonomiens skyld??? Folmer Kjær Uni-C.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Indkøb af digitale læremidler - hvor skulle det ellers ske, hvis ikke på PLC? KARIN DYRENDOM.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Efteruddannelse og Kompetenceudvikling på HTX. Fakta: Ansatte:ca. 65 Elever:ca. 600 HTX –afdelingen er placeret på 2 adresser i byen Studieretninger:
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Fem lærere på mentorkursus
Sundhedspædagogisk forum - for ledende tandlæger DPU 1. marts 2010
- Kom tættere på dit barns skolegang
Virksomhedens brug af Elevplan og Skolepraktik i Elevplan
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
SOSU NORD, praktikken og elevplan
PUK Et team af pædagogiske udviklingskoordinatorer i VVK C
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Fra kvalitetsinitiativer til Pædagogisk og didaktisk grundlag… med Elevplan som understøttende og fremmende værktøj.

Dagens program Fakta om TCAA Fra kvalitetsinitiativer til pædagogisk didaktisk grundlag og de ti teser Organisering omkring Pædagogisk Eksperimentarium – som strategisk beslutning Fra tese til tiltag… med Elevplan som understøttende og fremmende værktøj Tidslinje for Elevplan ved TCAA Spørgsmål og debat

Tech College Aalborg Et kort oprids – for dem der ikke kender os. Antal indgange, årselever 9 ud af 12 EUD indgange samt HTX Ca. 3000 ÅE Adresser 7 adresser i Aalborg og afdelinger i Hadsund og Hobro College-begrebet Hver EUD-indgang er placeret på selvstændig afdeling = college. F.eks. er Mad til mennesker placeret på Food College, Produktion og udvikling på Metal College osv.

Fra kvalitetsinitiativer til drift UVM Gældende love og bekendtgørelser Uddannelsesordninger De 7 kvalitetsinitiativer TCAA Skolens pædagogiske og didaktiske grundlag 10 teser - Pædagogisk X - Udviklingsprogrammer - Udviklingskonsulenter - Pædagogiske konsulenter Elevplan Elevens uddannelsesplan Lokal undervisningsplan Fraværsregistrering Kommunikation mellem skole, elev og virksomhed Virksomhedens brugerflade SKP faciliteter LMS Kuffertsystem, MOS

Intensionen med det pædagogiske og didaktiske grundlag (PDG) PDG omhandler de områder, vi prioriterer inden for det pædagogiske og didaktiske felt, som samtidig er de områder, der påvirker vore to kerneydelser:   undervisning og læring. vejledning, trivsel og gennemførelse. PDG afspejler de udfordringer, der knytter sig til planlægning og gennemførelse af både den teoretiske undervisning og praktiske værkstedsundervisning. PDG er fælles for alle colleger og uddannelser på skolen, men vil udmønte sig i forskellige aktiviteter, der er relevante for de forskellige colleger og uddannelser.

PDG - som 10 teser På TCAA gør vi os bedre sammen og taler samme pædagogiske sprog På TCAA vil vi skabe kompetente og fagligt stolte elever på alle skolens uddannelser På TCAA er den enkelte lærer og lærerteamet i centrum som leder af læringsprocesser TCAA anerkender og har positive forventninger til alle elever – alle skal lære det de kan På TCAA vil vi skabe sammenhængende og motiverende læringsforløb for alle elever På TCAA er vi stolte af vore uddannelser På TCAA foregår uddannelse og læring i samspil mellem skole, elev og virksomhed På TCAA har vi fokus på at de unge gennemfører deres uddannelse På TCAA indgår IT overalt undervisningen og anvendes ud fra en bevidst didaktisk strategi På TCAA udfordrer vi talenter i mange betydninger

Strategi for implementering af PDG – etableringen af Pædagogisk Eksperimentarium

Formål med Pædagogisk Eksperimentarium (Pæd X) Pæd X skal skabe retning for den pædagogiske udvikling på TCAA Fremme en kultur hvor lærerne diskuterer og reflekterer over hvordan de bedst kan udvikle undervisning og læremiljø. Understøtte sammenhængskraften på skolen. Sikre videndeling og fælles sprog i den pædagogiske og didaktiske praksis Være eksperimentarium for interne forsøg og nye metoder

Pæd X - De 5 udviklingsprogrammer Hvad er Pæd X? Den aktuelle projektportefølje Pæd X - De 5 udviklingsprogrammer Skolens kvalitetssystem, statistik og analyse Elevplan som pæd. styringsværktøj, kommunikation mellem elev, skole og virksomhed Interne kurser og videndelingsarrangementer Pædagogisk IT PD – kompetenceudvikling for pæd. personale Model for teamrefleksion, analyse, udvikling, og evaluering. Udviklings-konsulenter EP skole-konsulent Understøttende til Pæd X Elevplanforum

Elevplans snitflader Administrativt ben - Holddannelse - Fraværsregistrering Elevplan som pæd. styringsværktøj og kommunikationsplatform mellem elev, skole og virksomhed. Kommunikationsben - Samspil mellem elev, skole og virksomhed Pædagogisk udviklingsben Udvikling og kvalitetssikring af LUP Videndeling Interne EP-kurser

Elevplanforum Gruppen består af pædagogiske konsulenter/EP-superbrugere på colleger. Indgår i de enkelte college-projekter Ansvar for LUP på de enkelte colleger, dvs. beskrivelser af undervisningen og ajourføringer i forhold til ændringer. Ansvar for elevplan på de enkelte colleger. Samles i et ”Elevplanforum”, kvartalsmøder

Formål for Elevplanforum At skabe videndeling om Elevplan, herunder forståelse af hvilke funktioner, der skal anvendes af skolemedarbejdere jf. hovedbekendtgørelsen og hvilke funktioner, der kan anvendes i henhold til den enkelte lærer eller afdelings beslutninger om brug af systemet. At være samlingspunkt for kontinuerlig indsamling af ønsker og mulige emner til udvikling af systemet fra forskellige brugerflader. At fungere som koordinerende forum i forhold til udvikling af små oplæg/ ”mini-kurser” i relation til udvalgte funktioner, som gennemgås af den pædagogiske konsulent og/eller elevplansuperbrugeren i forbindelse med pædagogiske møder, temadage e. lign. på college. At udbrede viden om, hvordan Elevplan kan anvendes som understøttende værktøj i forhold til den daglige pædagogiske praksis - i henhold til den overordnede retning for pædagogikken ved TCAA. At fungere som afsæt for systematisk erfaringsudveksling og uddybning af ”best practice” på collegerne. At skabe (endnu) mere synlighed, information og præcise retningslinjer for brugen af EP blandt brugerne samt styrke systemets image.

Hvordan understøtter og fremmer Elevplan kvalitetsinitiativerne – udmøntet i 3 udvalgte teser fra skolens PDG?

Fra tese til tiltag… og hverdagsdrift På TCAA vil vi skabe sammenhængende og motiverende læringsforløb for alle elever Elevplan understøtter og fremmer: klarhed og struktur i forhold til udbudte undervisningsforløb. tydeliggørelse af forskellen mellem fleksible obligatoriske forløb og grundforløbspakker. sikring af, at undervisningen på en given grundforløbspakke, hvor der indgår valgfri undervisning, er beskrevet og målsat. kommunikation mellem interne aktører – fx vejleder, lærerteam, coach mv. Fælles holdning og håndtering af eleven på baggrund af fælles referenceramme. eleverne oplevelse af, at de forskellige aktører snakker sammen og har samme udgangspunkt. at tage udgangspunkt i de uddannelsesplaner, der automatisk er vedhæftet fra UU. at der skabes videndeling om elevens uddannelsesforløb gennem adgang til filarkiv fra Easy synliggørelse af fravær kommunikation og samarbejde med mester Ønske: Elevplan - linket til eksterne systemer. Fx evaluering af konkrete teambaserede udviklingsprojekter, hvor succeskriterierne i projekterne omdannes til bestemte spørgsmål eller fokuspunkter for elevgruppen.

Fra tese til tiltag… og hverdagsdrift På TCAA er den enkelte lærer og lærerteamet i centrum som leder af læringsprocesser Elevplan understøtter og fremmer: klarhed og struktur i forhold til målene for læringsaktiviteter - understøtter lærerens didaktiske overvejelser. den pædagogiske tænkning som helhed, kommer også til udtryk i det daglige qua skemabrik med relevante kviklinks. lærerens forståelse af sammenhængen mellem de forskellige niveauer i LUP. lærerens fokus på evaluering, alle skemabrikker er knyttet op på fag og mål. lærerteamets helhedsvurdering. sikring af, at undervisningen på en given grundforløbspakke, hvor der indgår valgfri undervisning, er beskrevet og målsat. kommunikationsgange mellem interne aktører – fx vejleder, lærer, coach mv. viden om elevens tidligere skolegang mv. – via uddannelsesplaner, der automatisk er vedhæftet fra UU. at der skabes videndeling om elevens uddannelsesforløb gennem adgang til filarkiv i Easy fra Elevplan. info om elevfravær (sms eller mail). (kontakt)lærerens kommunikation med mester.

Fra tese til tiltag… og hverdagsdrift På TCAA foregår uddannelse og læring i samspil mellem skole, elev og virksomhed Elevplan understøtter og fremmer: kommunikationen mellem skole, elev og virksomhed. Stort set alle virksomheder og elever får indkaldelse til skoleforløb, generel info pr. mail via skemakviklink. Virksomhederne tager rigtig godt imod systemet. Eleverne møder op  samspillet mellem skole og virksomhed - om elevens uddannelsesforløb Skolevejledning og praktikpladserklæring og arbejdsgiverplan Tydeliggørelse af praktikmål under praktikforløbene Fag og undervisningsmål under skoleophold, karakterer Info om fravær pr. sms eller mail samarbejde om obligatoriske opgaver, eleven skal udarbejde under praktikophold. kvalitetssikring af undervisningen i praktikcentret. Fraværsregistrering fra skolemedarbejderbrugerflade Udbud af praktikopgaver/aktiviteter Overblik over SKP-elever fra virksomhedsbrugerfladen

Tidslinje – Elevplan ved TCAA 2000 – 2010 Implementering Elevens uddannelsesplan Lærings- aktiviteter og -elementer Målpinde og delmålpinde Lokale undervisnings-planer 2011 – 2012 Easy-A/ Elevplan Holddannelse 2012 – 2013 Fraværs-registrering Virksomheden i Elevplan 2014 – Elevplan som pædagogisk redskab og kommunikations-platform

Spørgsmål / debat