Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt."— Præsentationens transcript:

1 Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt udvalgets medlemmer – herunder forventninger til informationsniveau mv. Årsplanlægning. Samarbejde mellem LUU, skolens bestyrelse, lærere og det faglige udvalg. Samarbejde med andre LUU. Inspiration udefra.

2 Eksempel på årlig opgave: Udviklingsredegørelser, spørgsmål, som PASS skal gøre rede for over for Undervisningsministeriet 1.Den erhvervsmæssige udvikling og udviklingsmulighederne inden for uddannelsens område og tilgrænsende områder. 2.Behov for nyetablering af uddannelse. 3.Behov for omlægning/revision af uddannelsen. 4.Behov for nedlæggelse af uddannelsen.

3 Hvad forstår det lokale udddannelsesudvalg ved kvalitet i uddannelsen, og hvordan sikrer den ?

4 Den lokale undervisningsplan EUD-bekendtgørelse § 41 1)Den nærmere struktur for skoleundervisningen og for vekselvirkningen mellem skoleundervisningen og praktikuddannelsen. 2) De pædagogiske, didaktiske og metodiske overvejelser ved undervisningens gennemførelse, herunder valg af undervisnings- og arbejdsformer. 3) Indholdet i de læringsaktiviteter, som skolen har opdelt undervisningen i. Det skal fremgå af beskrivelsen, hvilke mål eller delmål der indgår i læringsaktiviteten. 4) Skolens tilbud om valgfag og valgfri undervisning, herunder påbygning samt retningslinier for skolens vejledning i forbindelse hermed. 5) Elevens arbejdstid for læringsaktiviteter, herunder projekter m.v. samt elevens hjemmearbejde, så det tydeligt fremgår, at kravet i § 56, stk. 2, er opfyldt. 6) Skolens bedømmelsesplan, herunder hvordan og hvornår den løbende bedømmelse foregår. 7) Lærerkvalifikationer, ressourcer og udstyr, hvor der stilles specifikke krav hertil. 8) Indholdet i skolepraktik samt praktikbedømmelse af elever i skolepraktik. 9) Overgangsordninger ved ændring af den lokale undervisningsplan.

5 Yderligere krav til lokale undervisningsplaner, eud-bekendtgørelse § 41, stk.2 1) Kriterier for skolens vurdering af elevernes kompetencer og forudsætninger ved udarbejdelse af elevens personlige uddannelsesplan og uddannelsesbog. 3) Skolens kriterier og fremgangsmåde ved optagelse af elever i uddannelser med adgangsbegrænsning …. 4) Skolens regler for eksamen, som skolen fastsætter i henhold til bekendtgørelse om prøver og eksamen i de erhvervsrettede uddannelser. 5) Beskrivelse af tilrettelæggelsen af skolens samarbejde med det faglige udvalg, praktikvirksomheden og eleven om afholdelse af prøver og udstedelse af beviser.

6 Lokale undervisningsplaner : vigtige punkter til afklaring i LUU Procedurer for udarbejdelse af u-planer, herunder hvordan følge behovet for fornyelse og fornøden revision (BEK. 40, stk 2.) Graden af deltagelse af de implicerede parter. LUU’s forventninger til særlige områder i u- planerne ( lokale valgfag). Beskrivelse af praktikforløb i den lokale undervisningsplan ?

7 Samarbejde med lokalområdet – LUU’ere som uddannelsernes ambassadører Rekruttering og fastholdelse af elever –Uddannelsernes image blandt unge og voksne –Samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning, erhvervsskoler, produktionsskoler, efterskoler, højskoler ….. –Samarbejde med de faglige organisationer –Samarbejde med kommunale beskæftigelses- konsulenter ….

8 Samarbejde med lokalområdet – LUU’ere som uddannelsernes ambassadører Øge kendskabet til uddannelserne -ideer til orientering af skolens ”opland” – kommuner, regioner, faglige organisationer mv Ideer til nye praktikforløb på nye jobområder Udvikling af praktikuddannelsen Fokus på særlige lokale faglige behov (blandt andet lokale valgfag)


Download ppt "Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google