Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Den gode modtagelse og frivillig trivsel
Danehofskolens værdigrundlag
Set i forældreperspektiv
DLF ind i debatten om fremtidens skole
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Ørestad Skoles værdier
Værdigrundlaget i Greve
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Lærerprofessionen.
Forældremøde X årgang.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
NOEA/Aalborg Universitet
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Inspiration til reformarbejdet
Alle børn er alles ansvar
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Værdigrundlag AEU Chefkursus 2007 Hold 6.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
Vejlederens kommunikation
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
DET GODE UNDEVISNINGSMILJØ Al magt til eleverne. Undervisningen Indflydelse Store rammer Den enkelte elev - fællesskabet Indlæringsformer Boglig - erhvervsfaglig.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Velkommen.
Lærerprofessionen.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Center for selvejende dagtilbud : værdigrundlag TRO Er det vi ved, vi er og vil!
Personalemøde den 4. juni 2008 Koncern Økonomi: Værdier - og handlinger Personalemøde den 4. juni 2008.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Ledelse i forskellige retninger
Den Personalepolitiske Messe Tirsdag den 12. januar 2010 …… Charlotte Koch Hess, chefrådgiver, Danske Regioner Stine Hinge, souschef, KL Opskriften på.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Elektronisk 360°’s feedback.
Vision mission værdier handleplaner
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Indre By / Østerbro LokalMED
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Karen Sandfær Lysholm Norbøll
Ansvarlig.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
RELATIONS KOMPETENCE SOM LEDELSESGREB I BØRNEFORTÆLLINGEN
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet Forældre Samarbejdspartnere (foreninger, kommune, eksperter) Holmebækskolen er ambitiøs på børnenes vegne – på såvel det faglige som det sociale felt. Dette sker konkret gennem en: Anerkendende skole i ”øjenhøjde” med værdier som faglighed, åbenhed og mangfoldighed Faseopdelt skole, hvor der udvikles faglige fællesskaber i fasen Teamorganiseret skole med et stærkt samarbejde og videndeling i årgangs- og SFOteamene. Visionen understøtter et ligeværdigt helhedsorienteret samarbejde mellem de faglige medarbejdere, forældrene og andre omsorgspersoner omkring børnene.

Værdier på Holmebækskolen Beslutninger og handlinger skal kunne begrundes ud fra vores værdisæt.

Anerkendelse på Holmebækskolen Det betyder, at vi giver plads til hinandens holdning og kompetencer samt er villige til at indgå kompromis vi lytter og både giver og får mulighed for at ytre os vi fremhæver det positive og siger det højt – giver feedback i situationen, når der er mulighed for det

Om værdien anerkendelse Om anerkendelse Vi ønsker at anerkendelse skal være en del af vores menneskesyn. For konkret at understøtte værdien om anerkendelse, vil vi fremadrettet gøre mere af følgende: Tilbyde og modtage sparring fra kollegaer omkring vanskelige situationer Få sagt, hvad man mener og arbejde på at undgå konfliktskyhed Være spørgende (hv- ord) og ikke straks konkludere Være aktivt lyttende Videndele Rose og give konstruktiv feedback til kollegaer Se muligheder og ikke forhindringer Møde andre fordomsfrit og give plads til andres perspektiver At turde flytte sig – alle kan bidrage Give positive tanker videre Have øje for elever, der har det svært og være særlig opmærksom Tage godt imod nye

Gensidig respekt på Holmebækskolen Det betyder, at: vi taler til hinanden og er over for hinanden, som vi selv ønsker at blive tiltalt og behandlet vi er grænsesættende – siger fra vi er loyale over for hinanden, over for beslutninger, kolleger, børn og forældre

Om værdien gensidig respekt Vi ønsker at gensidig respekt skal gælde i alle relationer, såvel medarbejdere som elever, forældre og andre samarbejdspartnere. For konkret at understøtte værdien om gensidig respekt vil vi fremadrettet gøre mere af følgende: Have respekt for den enkeltes kompetencer og tillid/tiltro til at kollegaerne gør deres arbejde Være lydhør Se andres behov Tale og behandle hinanden ordentligt Italesætte forventninger – afklare roller og opgavefordeling Gå til personen frem for at drøfte personen med andre Tilbyde og modtage faglig sparring Stille spørgsmål om faglig praksis – gør vi det rigtige?

Professionalisme på Holmebækskolen Det betyder, at: vi udvikler os i en fælles retning vi tør se og ændre på egen praksis vi er ansvarlige over for egne arbejdsopgaver

Om værdien professionalisme For konkret at understøtte værdien om professionalisme vil vi fremadrettet gøre mere af følgende: Arbejde videst muligt på et evidensbaseret grundlag. Være omstillingsparate, udviklingsorienterede og innovative - turde tage nye udfordringer Anvende vores faglighed i et fælles forpligtende samarbejde med andre faggrupper Bruge hinandens kompetencer Udvise engagement og have en positiv og konstruktiv indstilling til arbejdsopgaverne Være autentiske og nærværende samt kontinuerligt udnytte og udvikle relationskompetencer Agere ud fra en bevidsthed om at vi er rollemodeller Tydeliggøre mål og forventninger og strukturere rammerne for læring Fremme faglighed og dannelse (jf. folkeskolens målsætning) Have øje for den enkelte Overholde aftaler og tage ansvar