Gefion Gymnasium – Fusion Susanne Rydahl Torp og Annegrete Larsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

1 Inspektorforeningens årsmøde 3. marts 2010 Gorm Leschly.
Arbejdet med ICF på Kommunikationscentret i Hillerød ?
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Et teamprojekt Uddannelsesteam C
Social kapital – rig på relationer
Ændring af konkurrenceloven m.v maj 2007 Kontorchef Peter Langkjær Konkurrencestyrelsen.
Implementering Kvalitetsmodel på socialområdet v. socialchef Charlotte Josefsen.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU-Træf 1. december 2009
Frøslev-Padborg skole
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
BGs evalueringsstrategi
1MIO / feb. 06 Hvorfor MIO? Mange institutioner står over for nye udfordringer:  Ændrede betingelser i styring og markedsvilkår  Øgede krav til ledelse.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
Mulernes Legatskole Trivselspolitik – attraktive arbejdspladser
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Skolebestyrelsens bud på "Fremtidens skole " på Lemtorpskolen 10
Trivselsundersøgelse og Ledelsesevaluering i Region Midtjylland
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Når beboerne sætter dagsordenen
Grænser for rummelighed
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
God ledelse er vejen til et godt psykisk arbejdsmiljø
Handleplan for læsning Tårnby Kommune
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Seminar for trivsels- og SSP-personer
IT- og Telestyrelsens markedsundersøgelser 1. Status for IT- og Telestyrelsens markedsundersøgelser 2. Igangværende høringer.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Status på reform af patientklagesystemet Erfaringsudvekslingsmøde for DH-udpegede medlemmer af Patientklagenævnet og Patientskadeankenævnet torsdag den.
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Oplæg til fællesmøde om Ny skole 2013 Mandag d. 2. juni – 21: 30 på Søndergård Skole v/ skolechef Per Udesen og Børne- og Kulturdirektør Klaus.
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
Tilsynspligt en større indsigt i skolens gang og virke Bliver en del af skolen indefra. tidlig information om - og mulighed for at kommentere på skolens.
- Overgangsfrekvenser
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Projekt Læringsmiljøer i Arbejdstilsynet
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Faggruppen Ledelse, Kompetence og Organisation DELTAGELSE I JOBMESSER - EN VEJ TIL PROFILERING OVERFOR POTENTIELLE MEDARBEJDERE Ole Møller Teknisk Direktør.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Oplæg om 12-timersvagter, FOKUS, 31. januar 2007 Helsingør Hjemmepleje 12 timers vagter Helsingør Hjemmepleje.
Lederforum Torsdag den 10. maj 2007 Dagsorden: Generel orientering Koncernmål/ servicestrategi for 2008 Opfølgning på seminar om ledelsesværdier Medarbejdertrivsel.
Fællesskolens SFO Ny struktur fra august Skoleåret Udarbejdet vision Udarbejdet fælles mål- og handleplaner Ny ledelse Ujævn fordeling af.
”Sådan ville jeg gøre” Om MED-inddragelse i udbudsprocesser Direktør Birgit Plambeck, Viborg Kommune FOPS
GARANTIKURSER INDENFOR TRÆETS EFTERUDDANNELSESUDVALG Siden 2009 ”Erfaringer med garantikurser og forholdet til skolerne”
ICF-projektet forår 2008 – december 2009 Evaluering Afsluttende konference Torvehallerne i Vejle Marianne Engberg,
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
”De bedste arbejdspladser” kan rekruttere, fastholde og kompetenceudvikle tilfredse medarbejdere – men hvordan? Personalepolitisk Messe 2010 – Bella Center.
Dialogmøde 17. januar 2011.
Kortdage 2004 Omlægningerne i de offentlige GI/GIS relaterede forvaltninger. Hvordan håndterer man de menneskelige og organisatoriske omstillingsprocesser?
Koncernmål: medarbejdertrivsel
Udvalget for lokaleanvendelse Midtvejsseminar Rebild 2010.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
Uddannelse med perspektiv FREDERICIA GYMNASIUM FREDERICIA GYMNASIUM 24. oktober oktober 2011.
Årsberetning 2012 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson.
Formål med at deltage i netværket Sparring og kompetenceudvikling af tovholderen i forhold til at gennemføre en selvevalueringsproces optimalt Støtte og.
Implementering af PALS
Udvikling af nye dialogformer
Lærerrolleprojektet Titel: ’Nye lærerroller på VUC – øget gennemførelse gennem social ansvarlighed’ Formål: At nedbringe fravær og frafald på.
Centralforeningen for Stampersonel
Personalemøde – opfølgning på MTU
Præsentationens transcript:

Gefion Gymnasium – Fusion Susanne Rydahl Torp og Annegrete Larsen

Attraktive arbejdspladser Fusion Baggrunden for fusionen: Små og forældede bygninger For lavt elevtal pr. klasse For få førsteansøgere Underskud på driftsbudgetterne

Baggrund for ansøgningen til GL: Fusionen besluttes i efteråret 2007 med en lang tidshorisont. Planlagt realisering sommer 2009 – i praksis først sommer 2010. Det giver god tid til arbejdet med medarbejderne Uvm’s Fusionsguide udpeger fokus på medarbejderne som afgørende for vellykket fusion Rullende langtidsplan fokuserer på at integrere medarbejderne gennem en lang række planlægnings-opgaver

Tilbagevendende overvejelser før fusionen: Hvilken organisationsstruktur og medindflydelsesstruktur skal vi skabe? Hvordan sikrer vi medindflydelsen, selv om organisationen bliver dobbelt så stor? Hvilke kommunikationsformer og –kanaler kan vi mest hensigtsmæssigt anvende?

Ansøgningen til GL udformes af en gruppe af lærere og ledere fra begge skoler i foråret 2010 med denne problemstilling: ”Klar organisation og kommunikation som vej til indflydelse” Bevilling fra GL: 65.000 kr.

Processen i skoleåret 2010-2011: Vanskelig indsnævring af projektets fokus Beslutning om at købe konsulentbistand Aftale med IFPR på SDU om kvalitativ interviewundersøgelse. Gennemførelse i februar-marts 2011 Fremlæggelse af konsulentrapport i juni 2011 Konsulentrapport kobles med MTU-undersøgelse fra april 2011 Handleplan udformet ud fra de to undersøgelser

Handleplan fremover: Roller og funktioner skal afklares yderligere, både lærerroller, TAP-roller, ledelsesroller, samt udvalgs og gruppers opgaver, repræsentanter og koordinatorers opgavevaretagelse Undersøgelse af hvilken form for anerkendelse medarbejderne efterlyser Forenkling af Lectio og andre elektroniske kommunikationsplatforme

Handleplan fortsat: Fortsat arbejde med at finde en PR-mødeform Enkeltproblemer i skolehverdagen skal håndteres Etablering af en kompetenceudviklingsplan for alle medarbejdergrupper

Hovedvanskeligheder i processen: Afklaring af, hvordan vi overhovedet kunne arbejde med begreberne ”medindflydelse”, ”kommunikation” og ”organisationsstruktur” Begreberne har forskelligt indhold for forskellige medarbejdergrupper og for de enkelte medarbejdere Medarbejdernes forståelse af egen rolle som ansat er meget afgørende, herunder i høj grad den enkelte lærers opfattelse af lærerrollen Ovenstående betyder bl.a. nogle slet ikke ser et behov for at blive involveret i spørgsmål som organisationsstruktur, medindflydelse og kommunikation

Valgmøde Gefion 9.sept. 2011

Tagterassen Gefion forår 2011