ADHD - Kendt eller ukendt diagnose - Brug for fokus på fastholdelse Jette Myglegaard, indehaver af PlusJob Formand for ADHD-foreningen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
LØFT Løsningsfokuseret Tilgang
Advertisements

DIN STIFINDER SYGEMELDT? LAD OS HJÆLPE…
Foreningsudviklingstesten
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Hjerterum og opsøgende funktion
”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Set i forældreperspektiv
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Længst muligt i eget liv på plejecentre
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Prioritering.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Roskilde Tekniske Skole
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
God trivsel = God læring
Bokstav børn.
Præsentation af Patientens bog
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Beretning for år 2001 Fremtiden.
At leve med en kronisk sygdom
Faglig kvalitet i socialpædagogisk arbejde
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
individuel lønforhandling
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Godt købmandskab Orienteringsfasen Tilbudsrunden
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
©Jenny Bohr – Til underviserne Temaet ADHD hos voksne og min egen ADHD, er et stort og vigtigt tema, som det godt kan betale sig at bruge.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Inspiration til reformarbejdet
Arbejdsevneafklaring på AU-Centret i Holstebro Dorte Frejo Rasmussen, ergoterapeut og jobkonsulent Vita Hagelskjær, afdelingsleder Dorte.
Susanne Minds Evaluator VIA University College
Læreplaner i Højvangen
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
Oplæg til arbejde med struktur og målrettettræning i eliteafdelingen i Gyttegård golf klub. Søndag d. 28. november 2010 John Nicolajsen.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Vejlederens kommunikation
Unge og Kirke Hvordan virker vi sammen. Smittende tro… ”2010 har været et helt fantastisk år for mig. Jeg vil huske det igennem hele mit liv for at være.
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Den kommunale vejledning om STU
Håndtering af Sygefravær
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Hvad vil det sige, at man har ADHD? Det vil sige, at man har problemer med at: være opmærksom opfatte fortolke huske planlægge orientere sig kunne styre.
Organisering Som vi plejer…… eller????.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Instituttet for Blinde og Svagsynede i samarbejde med Handivid, støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg.
Hvordan kan forældre støttes og inddrages i støtten omkring de unge? Af: Pædagog Lone Walsøe og forældre Merete Jensen.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Landsorganisationen i Danmark Har Arbejdstilsynet et godt øje til arbejdsmiljøet ? - Den 25. august LO-sekretær Ejner K. Holst Landsorganisationen.
ADHD..
Center for Offentlig Innovation har udviklet denne spredningsguide for at hjælpe offentlige arbejdspladser med at dele egne innovationer og genbruge andres.
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
Redskab: Fra konflikt til fælles løsning
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Fra anledning til udvikling
AF Mads Korsgaard Poulsen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

ADHD - Kendt eller ukendt diagnose - Brug for fokus på fastholdelse Jette Myglegaard, indehaver af PlusJob Formand for ADHD-foreningen

Jeg har ADSL, hvad er forskellen på det og ADHD? Det går hurtigere med ADHD

Diagnosen Attention Deficit Hyperactivity Disorder Forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet

Hvem er de? Årevis i aktiverings-karusselen Utallige kortvarige jobforløb Mange mistede aftaler Kede af det, ønsker at rette op på fejlen Rod i økonomien Ukuelige og overbevisende Ofte dem du ikke forstår

Hvad gør du ? Opsøger viden om ADHD Dialog om vanskelighederne –tro på det de siger Folderen Voksne med ADHD (ikke diagnose) Henvisning til psykiater, OBS for ADHD Iværksætter foranstaltninger i samarbejde med andre afdelinger (støtteperson §85) Handler ud fra ny viden

I arbejde Basen, baglandet SKAL fungere! samarbejde med øvrige afdelinger Afklaring af forventninger. Ofte uklart selvbillede af formåen Klargøring / optræning hele vejen rundt Timing i forhold til optimal starttidspunkt Udsøg arbejdsgiveren

Arbejdspladsen BESØG arbejdsgiveren –Spørg til arbejdsopgaverne –Fortæl om ADHD (generelt og konkret) –Afdæk betydningen af ADHD i forhold til udførelsen af de enkelte konkrete opgaver –Få accept af tidsforbrug, introducer fast kontaktperson og evt. støtteperson (S §85) –Ved helhjertet ja, lav aftale

Forløbet Kolleger informeres Konkrete anvisninger fra start Gør dig tilgængelig TÆT opfølgning (hver uge) Evaluering tydeliggøres for alle parter –også tilsyneladende ”fiaskoer" (næste skridt) Slip IKKE opfølgningen

Resultat En tilfreds arbejdsgiver En glad klient der forsørger sig selv –i længere tid Du undgår tilbagevenden til ”en ny start” Udgifter til overførselsindkomster falder

Vigtigt Viden om ADHD, fordi: –Oplysning til samarbejdsparter internt og eksternt baner vejen –Er forudsætningen for succes –Er nøglen til succes Uddan en specialkonsulent Ingen nemme løsninger – seje succeser

HUSK altid Oplys om vanskelighederne Fast kontaktperson Tæt, tæt opfølgning Afsæt tid og hold aftaler Snak mindre – handl mere Synliggør og del succeser

”Livet er ikke svært – omgivelserne er” Tine, Voksen med ADHD