Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad vil det sige, at man har ADHD? Det vil sige, at man har problemer med at: være opmærksom opfatte fortolke huske planlægge orientere sig kunne styre.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad vil det sige, at man har ADHD? Det vil sige, at man har problemer med at: være opmærksom opfatte fortolke huske planlægge orientere sig kunne styre."— Præsentationens transcript:

1 Hvad vil det sige, at man har ADHD? Det vil sige, at man har problemer med at: være opmærksom opfatte fortolke huske planlægge orientere sig kunne styre sin aktivitet styre sin impulsivitet

2 Er ADHD bare ADHD? Nej, man kan have ADHD med flest problemer i forhold til opmærksomhed Eller, man kan have ADHD med flest problemer i forhold til hyperaktivitet. Eller man kan have ADHD i en kombination af disse tilstande.

3 Hvad vil det sige at have AUTISME og ASPERGER? Det vil sige, at man har store kommunikationsproblemer. Det er både det talte sprog og kropssproget man har problemer med. Man opfatter verden meget sort/hvid Man opfatter verden meget konkret. (Forstår måske ikke ironi eller overførte betydninger) Man kan have særinteresser eller specielle rutiner der skal overholdes. Man kan have ekstremt svært ved at fungere socialt.

4 Infleksibilitet. Disse børn kan i mange situationer forekomme unødvendigt stædige og uvillige. Det skyldes at de har svært ved at rumme ændringer, ikke at de ikke har lyst til at samarbejde. Tit skal de bare have tid til at indtænke ændringerne, så er de med på dem. Igen handler det om at forberede. Nogle har brug for mere forberedelse end andre.

5 ….. kan der være brug for, at undervisningen foregår i et lille miljø med klart forudsigelig struktur. Vær opmærksom på at påbud og irettesættelser ikke ændrer på opmærksomhedsproblemer……..


Download ppt "Hvad vil det sige, at man har ADHD? Det vil sige, at man har problemer med at: være opmærksom opfatte fortolke huske planlægge orientere sig kunne styre."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google