It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status på implementering af digitaliseringsstrategi
Advertisements

Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Der er ingen programmer Det tager alt for lang tid at blive logget på
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Et væksthus for børn og voksne
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Læringscentret og nye vejledningsformer
Folkeskole-reformen August 2014.
Skolepolitiske visioner og mål
Lærerprofessionen.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Reformmesse på Sofiendalskolen
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
Skolereform august 2014………………
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
Velkommen til valgmøde
Velkommen! Strøtanker vedr. pædagogisk IT som et indsatsområde.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
P ISA, NATIONALE TESTS OG BESPARELSER – HVAD RAGER DET MIG ??!! Skolebestyrelsens årsberetning for 2010/2011 – og årene, der kommer.
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
IT i undervisningen.
Årsmøde på Husum Skole - En skole i bevægelse. Program – Beretning for spørgsmål Arbejdet i skolebestyrelsen Pause
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Nye Veje i Specialundervisningen. Målet for Nye Veje Det overordnede mål er, at alle børn skal inkluderes mest muligt med respekt for deres funktionsniveau.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Ledelse i den digitale skole - selvevaluering af udbyttet af it Uddannelsesforum 4. november 2008 kl. 14: :50 Konsulent Sanya Pedersen, Danmarks.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
BYOD - Løjtegårdsskolen ”It har meget lille betydning for forandringer på kort sigt. Men på lang er it medvirkende til store forandringer i vores måde.
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Folkeskolereform 2014.
Folkeskolens uddannelsesøkonomi Skolerigsdag den 13. januar 2011 Jan Olsen, Cheføkonom i KL Erik Christensen, Borgmester i Nyborg Kommune.
Skolerigsdag 2011 Folkeskolen – liv og læring Data peger på behov for nye veje Anders Hingel Tidl. kontorchef, EU’s analysekontor for uddannelse.
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
Regeringens globaliseringsudspil
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Målstyret læringsreform
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
- Et forsøgsprogram for folkeskolen
Skolereform … og valgmøde Højgårdskolen april 2014.
Skolestruktur på dagsordenen Direktør for SFI, formand for Rejseholdet og Skolerådet Jørgen Søndergaard.
Elevers Rolle I Inklusion ERIS workshop Afprøvning af metoderne: Aktiv på tværs/Lege- og Læringsmakkere 12. maj 2015 Workshopvært: Karsten Juul-Olsen,
T INDERHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014/
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer
Præsentationens transcript:

It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011 Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen

Vigtige mål og udfordringer for folkeskolen Danske elever skal i 2020 være i top-5 internationalt i læsning, matematik, naturfag og engelsk. I PISA 2009 er Danmark 18 i læsning, 12 i matematik og 19 i naturfag blandt OECD-landene. Mindst 97 pct. af alle elever i folkeskolen skal i 2020 inkluderes i den almindelige undervisning. I dag undervises 6 pct. i specialskoler og specialklasser (94 pct. i normalundervisningen). Mindst 95 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse i 2015. I dag gennemfører 84 pct. af en årgang en ungdomsuddannelse. It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

It skal bruges til at styrke undervisningen Anvendelse af it og digitale læremidler i undervisningen kan blandt andet: understøtte undervisningsdifferentieringen give flere tilgange til samme stof (tekst, lyd, billede og video) understøtte arbejdet med det faglige indhold give lettere adgang til at inddrage aktuel viden i undervisningen øge motivation hos eleverne understøtte den løbende evaluering af eleverne (…) It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

Hvad har vi gjort: it-investeringer i folkeskolen I perioden 2004-2007 blev der afsat i alt 495 mio. kr. til styrkelse af it i folkeskolen (ITIF-programmet). Resultaterne var blandt andet: Indkøb af 146.000 nye computere og 4.700 interaktive tavler på skolerne Næsten alle skoler fik et videndelingssystem Der blev udviklet 11 digitale læremiddelpakker Der blev etableret en digital materialeplatform for undervisningsmidler EMU’en (Danmarks undervisningsportal) blev udvidet. It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

Hvad har vi gjort: it ind i fagene It indgår i folkeskolens enkelte fag. Fra skoleåret 2009/10 trådte nye Fælles Mål i kraft. Undervisningsministeriet har med bistand fra et it-ekspertpanel sat fokus på it og medier i fagene: Krav til it- og mediekompetencer indgår alle relevante steder i Fælles Mål 2009 Faghæfte 48 giver vejledning om brug af it og medier i undervisningen Fokus på praktisk-orienterede kompetencer om brug af it i undervisningen: UNI-C har udviklet e-Læringsmoduler til lærere om integration af it i fagene It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

Udfordringer for øget anvendelse af it i folkeskolen Danmarks Evalueringsinstitut peger i sin evaluering ”it i skolen” på en række udfordringer for en styrket anvendelse af it i folkeskolen: It skal integreres bedre i fagene Videndelingsystemer skal i højere grad anvendes til pædagogiske formål Lærerne efterspørger praksisnær kompetenceudvikling Skoleledelsen skal prioritere og følge op på it anvendelsen Der er adgang til it, men ikke nødvendigvis fungerende it It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

Hvor er vi på vej hen (eks. 1)? Fase 1: Teknologi på skolerne Fase 2: It-integration i undervisningen Fase 3: It i den faglige undervisning – udvikling af nye undervisnings- og læringsformer Kilde: Birgitte Holm Sørensen, DPU (Oplæg ved temamøde om it i folkeskolen den 25.februar 2011) It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

Hvor er vi på vej hen (eks. 2)? 1 : mange Traditionelle datalokaler 1 : 1 En personlig computer per elev Mange : 1 Flere enheder per elev Kilde: Jørgen Bardenfleth, Microsoft (Oplæg ved temamøde om it i folkeskolen den 25.februar 2011). It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

Regeringens syv mål for folkeskolen Alle børn skal kunne læse ved udgangen af 2. klasse Det, eleverne nu kan i 9. klasse, skal de fromover kunne i 8. klasse Færre elever skal i specialklasser og på specialskoler Fremtidens lærere skal rekrutteres blandt de bedste studerende Undervisningen skal baseres på viden, ikke på vane Elever, forældre og skolebestyrelser skal i højere grad være med til at udvikle folkeskolen Klare mål og åbenhed om resultater skal mindske behovet for at styre i detaljen It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

Regeringens udspil til en bedre folkeskole (it-delen) Med udspillet ”Faglighed og Frihed” fra december 2010 vil regeringen fremtidssikre folkeskolen via en større satsning på it og digitale læremidler. Regeringen vil: Udarbejde en national strategi for anvendelse af it i folkeskolen Reservere 500 mio. kr. til investeringer i it og digitale læremidler Iværksætte forsøg med digitale demonstrationsskoler It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

National strategi for it i folkeskolen Den nationale strategi for anvendelse af it i folkeskolen forventes blandt andet at have fokus på: Digitale læringsformer Digitale læremidler Digital kommunikation og videndeling Digital infrastruktur (der også kan udnytte elevernes egne enheder) Undervisernes kompetencer It og skoleledelse It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

Det videre arbejde med it i folkeskolen… Arbejdet med it-strategien er skudt i gang af undervisningsministeren og KL med en temadrøftelse den 25. februar, hvor interessenterne på området deltog It-strategien skal danne grundlag for de konkrete investeringer af 500 mio. kr., der skal reserveres fra ABT-fonden Der skal iværksættes forsøg med digitale demonstrationsskoler Strategien skal være færdig maj 2011 It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017

FAQ: Det er desværre for tidligt at sige… Hvordan de 500 mio. kr. forventes investeret Om der vil være midler, som skolerne kan søge Hvordan man bliver digital demonstrationsskole It i folkeskolen – Jakob Birklund Andersen, Undervisningsministeriet, Uddannelsesstyrelsen 06-04-2017