Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Nye Veje i Specialundervisningen. Målet for Nye Veje Det overordnede mål er, at alle børn skal inkluderes mest muligt med respekt for deres funktionsniveau.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Nye Veje i Specialundervisningen. Målet for Nye Veje Det overordnede mål er, at alle børn skal inkluderes mest muligt med respekt for deres funktionsniveau."— Præsentationens transcript:

1 Nye Veje i Specialundervisningen

2 Målet for Nye Veje Det overordnede mål er, at alle børn skal inkluderes mest muligt med respekt for deres funktionsniveau. De, der har særlige behov, skal have adgang til almindelige skoler, som skal være i stand til at imødekomme deres behov ved at anvende en pædagogik, der er centreret omkring det enkelte barn. Ved at øge inklusionen skal elever med særlige behov inkluderes i det almene undervisningsmiljø med ekstra støtte og vejledning.

3 Hvilke grupper af elever drejer det sig om? Særlig indsats i folkeskolen Enkeltintegrationstimer +12(3 elever) Specialklasser (83 elever) (fra skoleåret 2013/14) Gruppeordninger (50 elever) Specialskoler (61 elever) Uden behov Massivt behov

4 Afvikling af specialklasser - konsekvenser I skoleåret 2013/14 oprettes der ikke nye specialklasser (indskolingsklasser) Det betyder, at der hvert år skal fordeles ca. 7 elever på kommunens i alt 11 børnehaveklasser Elever, der allerede går i specialklasse gør deres skolegang færdig dér

5 Kompetenceudvikling af lærerne Skoleåret 2012/13 bruges til at kompetenceudvikle lærerne Kurserne startede i januar 2012 Udover at træne læreren i almen klasseledelse er der en særlig fokus på træning i forebyggelse af uro, uopmærksomhed og aggression hos elever i indskolingen. Programmet er praktisk orienteret med mange ideer og eksempler på, hvordan man som lærer forebygger uro i fx overgangssituationer, hvordan man mindsker koncentrationsproblemer hos barnet i undervisningssituationer samt undgår aggression i klasseværelset og skolegården.


Download ppt "Nye Veje i Specialundervisningen. Målet for Nye Veje Det overordnede mål er, at alle børn skal inkluderes mest muligt med respekt for deres funktionsniveau."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google