NOEA/Aalborg Universitet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

At forholde sig professionelt Anne Skov
Set i forældreperspektiv
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Værdigrundlaget i Greve
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Anerkendende refleksion
Ildsjælekonferencen 2009 v. Gitte Olin Larsen, Landliv a/s.
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Værdibaseret ledelse i almen praksis
Old timers and newcomers
Forældremøde X årgang.
En konflikthåndterende kultur
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Visioner og strategier for Mariagerfjord Idrætsråd ??
Jeg støtter barnet ved:
Det autentiske menneske
Kommunikation i samarbejdet mellem Mentor og Mentee
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
TJEK PÅ TEAMET.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Projektlederens rolle(r)
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
1 SAMMEN GØR VI DIG BEDRE Copyright; Mogens Sparre Wise Mind Ledelse i Praksis – 11. aften v/Mogens Sparre.
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
SportHouse Værdier og leveregler i Judoklubben Mitani.
Seksualpolitik.
Forstå referencetillidskurven
Værdigrundlag AEU Chefkursus 2007 Hold 6.
Formulering af strategi ud fra analyse og ”Scenarier”
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Gruppeudviklingssamtaler
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
Opsummering af strategiske mål fra analysearbejdet Noter alle de strategiske mål, du/I er nået frem til i analysearbejdet Prioriter, sorter, saml og tilføj.
Teamledelse og personlighedsmodeller
Center for selvejende dagtilbud : værdigrundlag TRO Er det vi ved, vi er og vil!
Hvorfor Kjøbenhavns Amatør Sejlklub? Jeg er kommende sejler. Jeg bor i nærheden af Svanemøllehavnen. Kender jeg KAS? Kan man kende forskel på KAS og de.
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende Coachingforløb.
Personalemøde den 4. juni 2008 Koncern Økonomi: Værdier - og handlinger Personalemøde den 4. juni 2008.
Forudsætninger for en god samtale
Den lærende organisation
Handlings- plan x Hvordan kan centralbiblioteket understøtte initiativerne? Bibliotekernes fremtid Værdi for samfundet Tid Handlings- plan x Handlings-
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
Sportsmanagement November 2008
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Program for dagen Så´n lidt hygge med kaffe og de runde Hvorfor GRUS?
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
Opsamling på cafeseminaret i går Hvad siger I selv om god velfærdsledelse - i praksis?
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
Sundhedspædagogik og værdier
Kvalitet i folkeoplysningen
Redskaber og overvejelser
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Værktøj: Check dine relationer
Forandringer – Arbejdspladsernes udfordring og mulighed
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

NOEA/Aalborg Universitet Værdier - etik Per Justesen Ass. Professor NOEA/Aalborg Universitet

Ledelsesfilosofi

Lederadfærd Lederadfærd Jeg udøver lederadfærd, når jeg sammen med de relevante andre samtidig sætter mål løser problemer og skaber en forståelig og acceptabel sprogbrug i hvilken mål og midler kan relateres

The culturel Web

Vejen til en bedre klubånd - en værdifuld diskussion! Fælles værdier og holdninger! Hvor er vi? Hvad karakteriserer os i dag? Hvad skal vi bygge vor virksomhed på? Hvordan skal vi omgås hinanden? Hvilken ånd skal være tilstede og bæres videre? Den konstruktive dialog!

Idrætsforeningen Det afgørende for et værdigrundlag er dog ikke, at det er nedskrevet på et stykke papir, men at det bruges i praksis, hver eneste dag.

Idrætsforeningen Det kræver, at ledelsen i foreningen arbejder aktivt på, at værdigrundlaget bliver kendt og accepteret af alle i foreningen, således at alle føler, at det er hensigtsmæssige at følge værdierne.

Din idrætsforening Værdier er udtryk for noget positivt, noget der betyder noget for os - noget vi brænder for at realisere. Der er derfor stor motivationskraft i værdier, dvs. de skaber energi. Værdier udtrykker desuden nogle grundlæggende krav og forventninger til de opgaver og aktiviteter, vi er i gang med, dvs. at de både siger noget om hvor man vil hen (retningen), og måden (hvordan) man skal kommer derhen på. Værdier kan også bruges til at udtrykke identitet, idet vi bruger værdier til at markere vores særpræg og hermed til at adskille os fra de andre.

Din forening! Hvilke positive værdier præger foreningens nuværende virke? Beskriv dem og forklar dem! Giv eksempler!

Værdier – hvad er det. Værdier defineres som principielle normer eller egenskaber, som ifølge deres natur er betydningsfulde eller værd at tilstræbe. Værdier er kraftkilder, fordi de giver mennesker styrke til at handle. Værdier bunder i følelser og er ofte svære at ændre. Værdier repræsenterer tilstande, som vi ønsker at være i. Ønsker du at finde ud af, om noget har værdi, kan du undersøge den tilstand, det hensætter dig i.

Værdier - ord Loyalitet at have vi-følelse (politikere, system og kolleger imellem) opbakning af/fra kolleger og ledelse videndeling dele sejre og nederlag

Værdier - ord Ansvarlighed at overholde aftaler at agere som en del af helheden at turde tage ansvar at medvirke til egen ajourføring og udvikling

Værdier ord Engagement at udvise begejstring at være nysgerrig at være kritisk at være forstyrrende at udvise power

Værdier - ord Tillid at rumme plads til at fejle at have/vise faglig tillid fra/til ledelse og kolleger ”The more you give, the more you get!”

Værdier - ord Åbenhed du ved – jeg ved – vi ved! at modtage/afsende relevant information i tide at involvere og at skabe involvering

Værdier - ord Respekt at acceptere faglige og menneskelige forskelligheder (professionelt regi)

Værdier - ord Fleksibilitet at være ændringsparat at være forandringsvillig at skabe/udnytte muligheder for/til at planlægge egen arbejdssituation

Værdier - ord Troværdighed at udvise overensstemmelse mellem ord og handling At udvise ærlighed (overfor sig selv – og andre)

Din forening ! Hvilke værdier skal kendetegne foreningens virksomhed ? A) Organisatorisk plan B) Relationer - det menneskelige plan Beskriv dem og forklar dem ! Giv eksempler !

Kendetegn ved det velfungerende team Den enkeltes ressourcer udnyttes. Teamets ressourcer udnyttes Mange i teamet kommer med løsningsmuligheder. God mødedisciplin. God aftaledisciplin. Vurdering og evaluering af tidligere handlinger og beslutninger.

Velfungerende team - fortsat Formulerede (gerne skriftlige) mål for såvel kortsigtede som de langsigtede beslutninger. Alle i teamet accepterer de mål, der arbejdes på. Accept af visionære team-medlemmer. Handlingsplaner, for hvordan målene nås, er skriftligt formuleret.

Velfungerende team – fortsat Opfølgning af handlingsplaner er teamets ansvar. Tåle nederlag og tilbageskridt uden at det ødelægger teamet og team-strukturen. Teammedlemmerne opfatter hinanden som medspillere og samarbejds-partnere