Tænk før du råber! - Kampagne mod vold, trusler og aggressiv adfærd

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PR KAMPAGNE.
Advertisements

Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Caseoplæg om Facebook.
Rotary gør en forskel - også for lokalsamfundet
Hjælp der er en journalist i røret
Interaktiv kommunikation - strømninger indenfor kommunikation
Hvordan vil Region Midtjylland engagere sig i indsatsen?
Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
Hvad er korruption? En kort introduktion
Baggrunden for indførelsen af PALS
1 Pressen og skolelærerne Mediekursus 21. juni 2010.
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
Vi gennemførte en række interview ifm
Faglighed og omgangsform
INFORMATIONSFORMIDLING KRÆVER EN PLAN SKANKOMP VIBORG LOUNGE TIRSDAG DEN 5. OKTOBER 2010.
Kommunikationsstrategi Scleroseforeningen
Kommunikationsstrategi - et strategisk ledelsesværktøj
Udviklingstendenser i sexsygdomme og aborter
Konference d november 2007 varme hænder og køligt overblik
Introduktion til borger.dk-uge 2011
Vold - et fælles anliggende
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
Fire aspekter Ledelsen (strategisk branding)
Kristelig Arbejdsgiver- forening – Den Danske Model August 2012.
Repræsentantskabsmøde Fredag den 18. november 2011, kl Danmarks Biblioteksforening, Vartov.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Danmarks passion og stolthed Strategi for Økologisk Landsforenings Kommunikationsteam
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
1 Kursus i BL: Beboerinformation – medievalg og kanaler oktober 2010 Paul R. Metelmann Havdrupvej 114b, 2720 Vanløse
Organisering af sundhedsberedskabet og forberedelserne vedr. influenzapandemi Orienteringsmøde vedr. influenza-situationen 18.
Hvad er forandring?.
Intern kommunikation PR og presse
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Reklamemidler og -medier
Ikke-kommercielleKommercielle Strategi Koncept udvikling Masse medier (TV, annoncer) Web, social Kataloger Analyse Idégenerering Konceptudvikling for fælles.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
HUSK BILLEDE Foredragsaftnens tema
Llælædlf. Flere ka’ mere Spastikerforeningens økonomi skal styrkes. Spastikerforeningen vil være større Spastikerforeningen vil være mere synlig Spastikerforeningen.
1 - sikkert og enkelt netværk for ældre Konference for Biblioteksassistenter Torsdag på Scandic Hvidovre Biblioteket som bindeled.
Case: Fyrværkeri.dk. Opgave Få en ung mandlig målgruppe til at tænke sig om en ekstra gang, før de anvender fyrværkeri omkring nytårstid Case: Fyrværkeri.dk.
Det Sociale Kapitel
Informations- kampagne om unødvendig kemi. Formål med mødet  Orientere om  Kampagnens baggrund  Målgruppe  Ønsker til form  Budskaber  Formalia.
Knallertkampagne ”Har du styr på din søn?”.
Kristoffer Hamborg Undervisningsleder på IAA Digital Diploma
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Dialog om voldsforebyggelse Spørgsmål til medarbejdere og ledere  4 spørgsmål til vores forebyggelse  4 spørgsmål til vores proces etsundtarbejdsliv.dk.
Reklame & Markedsføring
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Fællesoffentlig kampagne for offentlig digital selvbetjening 2013 Fokus og mål: Informere om overgangen til obligatorisk digital kommunikation - med.
Det regionale samspil med VEU- centrene Lotte Holten-Møller Kontorchef, Kontor for regional udvikling og EU.
Introduktion til borger.dk- ugen 2011 og bibliotekernes medvirken i kampagnen - v. projektleder på borger.dk-ugen og kommunikationsmedarbejder Jeanette.
IT og Telestyrelsens arbejde med offentlige kampagner Initiativtager til kampagnegruppe – både deltagere fra branchen og offentlige institutioner. - Formål.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Regionshospitalet Randers & Regionshospitalet Grenaa
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
SKABELON.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Efterskolernes Dag Inspiration til kampagnen Erfaringer fra Danmarks Indsamling Idekonkurrence på Facebook Sparring med elever fra Ryslinge Elevtræf.
J.nr. Opsamling på voksenlærlingekampagnen forår 2011 :: Tal & statistik.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Kommunikationsansvarlig
Tårnby kommunebibliotekers kommunikationsstrategi
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Pressekursus Silkeborg den 11. oktober 2017.
Hvem har magten over holdninger og viden?
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Tænk før du råber! - Kampagne mod vold, trusler og aggressiv adfærd Udarbejdet i samarbejde med reklamebureau

Baggrund Vold, trusler eller verbale overfald må aldrig accepteres som arbejdsvilkår. Det er baggrunden for, at Århus Kommune, Region Midtjylland og Midttrafik iværksætter en fælles kampagne under sloganet Tænk før du råber! Med tv-spots, plakater, annoncer og online-aktiviteter ønsker vi at sætte fokus på den vold og aggressive adfærd, som sagsbehandlere, sygeplejersker, sosu-assistenter, p-vagter, buschauffører og andre medarbejdere desværre oplever i kontakten med borgerne. Kampagnen kører fra 7. til 27. september 2009. Målgruppen: Primært borgere i alderen 18-54 år bosiddende i regionen.

Formål Formålet er at skabe debat og dermed påvirke borgernes adfærd over for de offentlige ansatte i positiv retning, så der opstår færre voldsomme og truende episoder, som virker belastende på de offentligt ansatte. Det er samtidig hensigten at signalere internt til de ansatte, at der gøres en indsats for at forbedre deres arbejdsvilkår for på den måde at skabe arbejdsglæde og trivsel for alle ansatte.

Målsætning(er) At der er fokus og debat om problemet i medier og befolkning At antallet af dagligdagsepisoder på arbejdspladserne falder 3. At antallet af anmeldte skader om vold og trusler om vold falder Målemetode: 1 Optælling via Infomedia før, under og efter kampagnen 2+3 Arbejdsmiljøredegørelsen samt tilbagemeldinger fra sikkerhedsorganisationerne og HR

Kampagne- og kommunikationsstrategi Fordi fordommene er mange imod offentligt ansatte, kan vi i modsætning til ”vejarbejderens datter” (jf. vejdirektoratets kampagne, 2004) ikke gå ud og kræve sympati. En vejarbejder er umulig at hade. Det er den festoriginal, der lige har plantet en bøde på 550 kr. på min forrude ikke. Vi hverken kan eller vil bede folk om at have ondt af nogen. Det er ikke vores opgave at pådutte nogen noget, men udelukkende at få folk til at forholde sig til en problemstilling – så er resten op til dem. Kampagnen forsøger derfor at kommunikere budskabet uden ynk og medlidenhed. Samtidig har det været vigtigt at pakke budskabet ind i en form, som man ikke ville forvente fra offentlige afsendere. Troværdighed, humor, mod og tilpas med kant har været gennemgående nøgleord for udarbejdelsen af kampagnens strategi og kreative koncept.

Mediastrategien Kampagnen består af 8000 plakater, 60.000 brochurer og 10.000 klistermærker (båret synligt på de ansattes navneskilte), som er hængt op og fordelt på steder, hvor de er synlige dels for borgere, brugere og patienter og dels for personalet – fx venteværelser, tv-stuer, kantiner, fællesarealer, mødelokaler, gangarealer. Ud over tv-spots, plakater, brochurer og klistermærker bruges blandt andet disse medier til at udbrede budskabet: Tv-spots på TV/MIDT-VEST og TV2/Østjylland Kampagnesitet http://www.tænkførduråber.dk / www.taenkfoerduraaber.dk der bl.a. indeholder debatmodul m.v. Bannere m. filmklip på facebook, MSN, Politiken, TV2, Kino og Ekstra Bladet Facebook-gruppen ”Tænkførduråber” Annoncer (teaserkampagne) i regionale og lokale aviser og ugeblade (Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Ringkøbing Skjern, Dagbladet Holstebro, Struer, Folkebladet Lemvig, Horsens Folkeblad, Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis etc.)

Kreativt koncept Grundstammen i kampagnen er fire små film, der viser scener med henholdsvis en p-vagt, en buschauffør, en socialrådgiver og en sygeplejerske. Filmene er bygget op omkring en harmonisk »børne-tv-stemning«, hvor episoderne har et barns synsvinkel, og hvor Jimmy Stahr lægger stemme til fortælleren. Harmonien brydes, da de pågældende medarbejdere bliver chikaneret med udbrud som »magtsyge luder«, »fede svin« og ”jord i hovedet”. For at skabe genkendelse og identifikation blev film-tanken overført på printdelen. Plakaten blev udformet som en traditionel filmplakat, hvor et lille barn (fra et af tv-spottene), sidder og smiler til os fra mors skød. Det ligner en hyggelig familiefilm, men, som på filmen, brydes harmonien, når man læser filmens titel: ”Den dag Carla mødte en led møgsygeplejerske” Printannoncerne valgte vi at udforme som teaserannoncer, så vi optimerede mediet bedst, idet der er langt fra print til filmene. Så vi valgte her i stedet at aktivere vores slogan ved at iklæde det nogle spørgsmål og således ”tvinge” læser til at følge opfordringen ”Tænk før du råber”. Spørgsmålene lød bl.a. ”Bliver buskortet mindre krøllet af at svine chaufføren til?”.

Film - Klik på billederne for at afspille filmene! ”Den dag Kasper mødte en fucking p-vagt” ”Den dag Carla mødte en led møgsygeplejerske” ”Den dag Andrea mødte en skide sagsbehandler” ”Den dag Tim mødte et møgsvin af en buschauffør”

Web-bannere

Plakat og intern og ekstern flyers samt navneskilte

Printannoncer

Kampagnesite og facebook

Økonomi Samlet kampagnebudget 1,25 mio. kr. (ex. moms) Kreativ udviklings- og produktionsomkostninger 550.000 kr. Produktionsomkostninger 75.000 kr. Mediaomkostninger 625.000 kr.

Effektmåling Med 60.000 ansatte (potentielle ambassadører) og med distribution af ca. 8000 plakater, 60.000 flyers, 10.000 klistermærker m.v. er vi nået bredt ud til målgruppen. Med indrykning af tv-spots på regionale tv-stationer, printannoncer i dagblade og lokalaviser, bannerannoncer på internettet når vi op på en dækningsgrad på lidt over 66,5% af målgruppen Kampagnens forholdsvis beskedne budget kræver, at kampagnen målrettes og er synlig i de kanaler, der giver mest ’value for money’. Det er lykkedes at få forhandlet en række medieaftaler igennem med regionale tv-stationer, som har indvilliget i at tage emnet til debat i kampagneugerne m.v. Mediesamarbejdet mellem de regionale tv-stationer vil repræsentere et sjældent set integreret og dækkende samarbejde for nogen holdningskampagne i Danmark. En umiddelbar anslået merværdi på den indgåede mediaaftale er 1/2 mio. kr.

Debatindlæg Regionale tv-indslag Lokale og regionale aviser Indslag i Go’ Morgen Danmark

Evaluering af resultater Kampagnens (alvorlige) tema viser sig at være et emne, som optager medierne meget. Det betyder, at der er meget fokus på kampagnen helt fra starten. Emnet debatteres i bredere forstand, hvor forskellige samfundsdebattører forsøger at forklare, hvorfor tonen er blevet hårdere i samfundet. Allerede i løbet af kampagnens første tre dage har kampagnen opnået følgende omtale i pressen: 1 landsdækkende indslag i TV2 Go’ Morgen Danmark (8 min.) 3 indslag i regionalt tv 14 artikler i lokale og regionale aviser 10 indslag i regional og lokal radio 154 medlemmer af facebook-gruppen ’Tænk før du råber!” 29 debatindlæg på kampagnesitet og facebook-gruppen

Videnopsamling Vi har lavet et stort forarbejde med at inddrage relevante fagorganisationer m.v. – det har vist sig at være godt givet ud, da de bakker godt op om kampagnen. Valget af case og interviewpersonerne blev udvalgt nøje så vi har vist stolte og engagerede ansatte og ikke ’klynkere’ Kampagnen har også været med til at få udbredt budskabet om at dialogen skal virke begge veje: De offentlig ansatte skal altså også vise borgere og patienter respekt. Den stærke satsning på at få pr-dækning har vist, at en mediemæssig udvidelse af en kampagne, med en redaktionel synsvinkel, skaber en meget stærk mediemæssig værdi. Det øger effektivitet og målbart kampagnens kommunikative styrke.