Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Pressekursus Silkeborg den 11. oktober 2017.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Pressekursus Silkeborg den 11. oktober 2017."— Præsentationens transcript:

1 Pressekursus Silkeborg den 11. oktober 2017

2 Velkommen I dag skal det handle om at komme i aviserne… og i tv/radio
I dag skal det handle om at komme i aviserne… og i tv/radio Hvordan gør I det Forskellen på pressemeddelelser og annoncer Brug andre kanaler Der er hjælp at hente Eksempler

3 Hvorfor ønsker vi omtale?
Skabe synlighed og sætte fokus på Hjerteforeningens indsats – på hjertesagen Hjerteforeningens lokale arrangementer har potentiale til at blive omtalt i lokale medier – aktiviteterne er spændende og relevante Forudsætningen for at det sker er en pressemeddelelse før eller efter arrangementet Pressemeddelelsen hjælper jer til at få omtale, og det kan give flere deltagere Pressen går altid efter den gode historie. Det skal pressemeddelelsen afspejle.

4 Frivilliges aktiviteter hitter
Sejt Cirka halvdelen af Hjerteforeningens omtaler i medierne handler om frivilliges aktiviteter

5 Kommunikationsstrategi
Vi skal være synlige Vi opsøger muligheden for at komme i medierne Alle kan udtale sig med almindelig sund fornuft. Overvej: har jeg forstand på det her, ellers spil bolden videre til fagpersoner. Fx udtalelser om medicin, samarbejde med KB på landsplan mv. Vi prioriterer samarbejde.

6 Pressen er vores hjælper
Hjerteforeningen satser på: Et positivt samarbejde med pressen En aktiv og udfarende pressekontakt Strategiske mediesamarbejder med udvalgte medier

7 De fem nyhedskriterier
Aktualitet Dvs. noget der er oppe i tiden. Langt de fleste nyheder udspringer af dette nyhedskriterium. Fx et parti vælger ny formand, eller et containerskib er sejlet ind i en bro. Væsentlighed Dvs. noget der har grundlæggende betydning eller konsekvens for mange mennesker. Fx skatten stiger næste år. Identifikation Dvs. noget som læseren kan genkende sig selv i. En historie, der får læseren til at tænke ’Det kunne være mig’, ’Bare det var mig’ eller ’Godt, det ikke er mig’. Fx ni ud af ti danskere spiser for meget sukker. Sensation Dvs. noget der fascinerer eller chokerer. Ofte de små, skæve historier i nogle aviser, som kan være forsidehistorier i andre aviser. Fx. mand bider hund eller Kvinde overlevede en måned under sammenstyrtet hus. Konflikt Dvs. når sager eller personer er på kollisionskurs. Fx. Vred far anklager kommune for sjusk. Kilde:

8 Den gode historie Nyheden
Der sker noget nyt Der sker noget væsentligt for mange Der sker noget usædvanligt Oplysningerne fremstår sande Aktualitet og troværdighed

9 Den gode historie Infotainment
Et vigtigt emne behandles i underholdende form: En god skæbnehistorie Et emne der berører mange Mulighed for identifikation Følelse og engagement

10 Gode råd Det skal være en god historie og en relevant historie
Forvent ikke, at journalisten bruger tid på at læse sig gennem hele pressemeddelelsen. Overskriften på pressemeddelelsen skal derfor fænge Jo nemmere du gør det for journalisten at fortælle din historie, jo større er chancen også for, at den bliver bragt Journalister har altid travlt. Det øger chancen for at få omtale i avisen, hvis du på forhånd leverer alle de oplysninger, som journalisten har brug for Når en journalist vurderer, om man skal arbejde videre med historien, anvender vedkommende nyhedskriterierne Gør det nemt for journalisterne.

11 Pressemeddelelsen Vinkel/nyheden – hvem, hvad, hvor, hvornår
Forklarer og udvider indledning Fakta, data Lars

12 Fængende overskrifter
6 om dagen Historien om en beruset elg, der sad fast i et træ OL-toppen har fået færre rynker og kvindeformer.

13 Historiens mange liv… Foromtale Arrangement Efteromtale Lars

14 Kontakt redaktionen Den personlige kontakt til en redaktør og/eller en journalist på jeres lokale medier er altid bedst. Journalisten er din første målgruppe Ellers kontakt redaktionen Ring, skriv, besøg redaktionen Kend deadlines Ved mail: Sæt pressemeddelelsens overskrift ind i emnefeltet Vedhæft pressemeddelelsen og sæt teksten ind i mailen Send fotos med, gerne med mobilen. Husk høj opløsning. Husk navne og billedtekst Husk tydelig angivelse af afsender inkl. kontaktinfo.

15 Skabeloner til pressemeddelelser
Vi hjælper med skabeloner til pressemeddelelser til de større landsdækkende arrangementer, fx nytårsmarcher, landsindsamlingen, Elsk hjertet, Børnebørnenes Madværksted mv. Find nogle af pressemeddelelserne på Frivillignet under Værktøjskassen/Skabeloner/Pressemeddelelser Få hjælp til at skrive og sende pressemeddelelser til redaktionerne, kontakt Lotte Bucka, tlf.: , mail:

16 Annoncer/pressemeddelelser
Annonce er ikke førstevalget…..

17 Kommunale hjemmesider
Andre kanaler Kultunaut Facebook Mails Kommunale hjemmesider

18 Værktøjer Retriever Vocast/MyNewsdesk


Download ppt "Pressekursus Silkeborg den 11. oktober 2017."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google