Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse Navn på institution: VEU Center Øst.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Værktøj til CSR-dreven innovation Der skal udvikles et nyt værktøj til CSR-dreven innovation. Vores mål er, at værktøjet skal inspirere og hjælpe danske.
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Projektarbejde – fra en positiv indgangsvinkel
Ledelsesakademiet, Erhvervsakademi Aarhus
PRODUKTER – DEL 1. Ledergruppen • Melde ærligt ud og slå ihjel – i både drift og udviklingsprojekter gennem ledelsesmæssige prioriteringer • Skabe motivation.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
 Projektets ordinære målgruppe var ældreområdet  Efter at have foretaget interviews med ældrechefer i Vordingborg og Næstved, stod det klart, at projektet.
Slutkonferencen Vartov d ved Anders Bech Thøgersen, UC Syd
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Deltag i konkurrencen om det mest succesfulde telemedicinske initiativ på Center for Telemedicins konference den 9. oktober Brug evt. skabelonen.
1 ▪ Møde for danske partnere Viborg 25. januar 2011.
Fjernlånskonference den 26. maj PROFESSIONSHØJSKOLE  Fra 1. januar 2008 er ”professionshøjskole” en fællesbetegnelse for otte af de uddannelses-
Oversigt over artikler
Dagsorden for seminar den Velkomst Formål med dagen Om projektet – Praksisnær ledelse i det offentlige Udfordringer Udbytte Udvikling af tillægsmodul.
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Praksisnær offentlig ledelse i Syddanmark Erhvervsakademi Sydvest, Esbjerg og Sønderborg.
FOKUSOMRÅDEUDFORDRINGBEDRE SERVICE Service på biblioteket Vi vil gerne se om kunderne synes vi giver en god service. Biblioteket får besøg af ca. 20 mennesker.
Midtvejsevaluering 3. April FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Lean Netværk AAU.
Støtte til udviklingsprojekter på statens arbejdspladser.
Center for Sundhedsteknologi Baggrund:  Sikre regionerne uden for storbyerne gode rammebetingelser for vidensbaseret vækst og udvikling Formål:  At etablere.
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Et fælles lederudviklingsprogram i Psykiatrien. Generisk modulindhold Tragten…. Hvad er topic af dette emne? ”The state of art..!” Psykiatri tilgangen.
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Talent i ledelsesperspektiv Oplæg under temaet: ”Bedre resultater på elevniveau” – med fokus på ledelsesrolle, -motiv og kompetence v/ John Vinsbøl Udviklings-
SKANKOMP ARBEJDSPAKKE Opstartsworkshop blev afviklet i oktober med 55 deltagere fra Skandinavien. Her havde vi oplægsholdere og tid i arbejdsgrupper.
INNOVATIONSFORUM # 3 VIDENSBEARBEJDNING EKSPERIMENTER OG METODER.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Præsentation af projekt ”Metode- og kvalitetsudvikling i Ungdomsskolernes HU” 31. januar 2013 Line Andersen.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
ETU: Elevtilfredshedsundersøgelse 2008 Undersøgelsens resultater leder til følgende anbefalinger for UCR: Prioriter elevernes opfattelse af skolens Planlægning.
Samarbejde om de unge mellem myndighed og kommune
PROJEKT DIN GODE UDSKRIVNING
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
Fra model til effekt Metodisk kompetence- udvikling i det nye bibliotek 31.August 2012.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Projekter og netværksdannelse på FG Fredericia Gymnasium 7. februar 2015 Orienteringsmøde om Udviklingsplanen fase 2.
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
RADAR i projektarbejdet 12. okt C2E netværk.
Uddannelsespolitik set i et kommunalt perspektiv
It-kompetente borgere. Stevns Kommune indbyggere En kommune på kanten Digitaliseringsgrad Stevns Bibliotekerne 3 biblioteker, 70 ugentlige åbningstimer.
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Formål med at deltage i netværket Sparring og kompetenceudvikling af tovholderen i forhold til at gennemføre en selvevalueringsproces optimalt Støtte og.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
3. December 2009 Møde i elbilsnetværk For en bæredygtig transport Center for Grøn Transport v/Centerleder Niels-Anders Nielsen.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Evaluering af projektet ”Transfer i AMU”
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Statusrapport: [Projektnummer og navn]
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
PRODUKTER – DEL 1.
Præsentationens transcript:

Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse Navn på institution: VEU Center Øst og Øerne Fremsendes til Tjek deadline på mail af

Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse – VEU Center Øst og Øerne Fakta om projektet: (kort beskrivelse der indeholder det overordnede mål med projektet, en beskrivelse af den primære målgruppe, de vigtigste samarbejdspartnere. Her under beskriv hvis projektet ændrede målfokus ved ½ år status sommeren 2013 og hvilke ændringer er foretaget) Skal kunne være på denne side med denne skrifttype!!  At hverve en ekspertgruppe på ca. 15 første linjeledere, der vil deltage i en række workshops, hvor temaerne vil handle om en innovativ tilgang til læring og formidling.  At kompetenceudvikle 1. linjeledere i forhold til at tilpasse læringen optimalt  At udvikle konkrete formidlings- og uddannelsesmetoder, der understøtter resultatet af forundersøgelsen  At uddanne linjeledere i at formidle innovation, forandring og effektivisering ved hjælp af innovative pædagogiske og didaktiske virkemidler  At evaluere oplevelse og effekt af den nye undervisningsform  Samarbejdspartnere: Provstier, Biblioteker, Vej og Park. FOA, HK, 3F Status økonomi: Budget:kr (Bevilling kr egenfinansiering kr Forbrug pr :kr (+ hvor meget heraf er egenfinansiering – ) Rest i alt pr :kr

Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse – VEU Center Øst og Øerne Mål/ gennemførte aktiviteter / planlagte aktiviteter: Mål: At hverve ekspertgruppe på 15 ledere Kompetenceudvikle 1. linje ledere At udvikle konkrete formidlings- og uddannelsesmetoder, der understøtter resultatet af forundersøgelsen At evaluere oplevelse og effekt af den nye undervisningsform Gennemførte aktiviteter: Der er hvervet ca. 35 deltagere – 1. linje ledere Der er afholdt interviews, dialogmøde, møder med chefer Hold 1 er afsluttet – hold 2 afsluttes til december 2013 Der er afholdt evalueringsmøde med Provstier Der er udviklet nyt materiale samt nye pædagogiske og didaktiske værktøjer Planlagte aktiviteter (fremdriftsplan) Hold 2 færdiggøres Evalueringsaktiviteter Færdiggørelse af Antologi Opfølgningsmøde Netværksgrupper og mentorskab med henblik på transfer Kontakt til deltagernes organisationer

Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse – VEU Center Øst og Øerne Resultater af udviklingsprojektet:  Udvikling af nye pædagogiske og didaktiske processer  Udvikling af nyt kursusmateriale  Netværksdannelse  Kontakt til nye institutioner  Udbredelse af lederuddannelse Ændringer fra juni 2013 og betydning for det konkrete outcome.:  Der er ikke de store ændringer.  Uddannelsen afholdes som planlagt  Budgettet kunne ikke rumme et hold 3 Anbefalinger vi vil give videre og af disse ønsker institutionen at arbejde videre med?:  Sikre koordinering mellem kommuner/regioner/stat og afdelinger  Opfølgning når deltagerne har været på uddannelsen – de enkelte moduler  Transfer  Etablering af mentorordning  Forenkle tilmeldingssystem

Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse – VEU Center Øst og Øerne Status Som tidligere beskrevet er der blevet afholdt interviews med chefer, dialogmøde, mange møder med mulige interessenter, opkvalificering af undervisere, undervisermøder, udvikling af brochurer i salgsøjemed, informationsmøder, administrationsmøder, udvikling af pædagogiske og didaktiske metoder, kontakt til mulige oplægsholdere, kontakt til deltagernes organisationer. Der er blevet færdiggjort 1 hold – 5 moduler af 13 dage. Hold 2 er nået til modul 2. Der er afholdt evalueringsmøde med Provstierne. Der arbejdes på projektets antologi. Der er blevet arbejdet med netværksgrupper og mentorordninger. Der pågår pt. undervisermøder hvor der diskuteres, hvorledes man kan fremme transfer.

Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse – VEU Center Øst og Øerne Resultater og effekt Det er for tidligt at beskriver resultater og effekt af aktiviteterne. På det konkrete plan kan resultaterne være, at vi har honoreret de mål vi satte os. Se tidligere slide 2. Projektet vil gerne på sigt måle på langtidseffekten dvs. transfer, karriererudvikling, videre uddannelser.

Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse – VEU Center Øst og Øerne Anbefalinger og forankring Inden vi kan komme med kvalificerede anbefalinger, skal hold 2 først afsluttes. Resultaterne af diverse evalueringer skal også først bearbejdes. I forsøget på forankring arbejdes der med netværksgrupper og mentorskab. Disse aktiviteter er stadig under udvikling.