Ungdom det bedste guld - hvordan får vi guldet frem?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Hvad er EGU ? Egu er en 2-årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik. Egu er for unge under 30 år.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
KOMPETENCEBEVISET udenfor produktionsskolen
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin påLæssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Unge uden uddannelse - hvem er de og hvordan kan de motiveres
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Produktionsskoleværkstedet – altid plads til en mere!
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Roskilde Produktionsskole
Unge-indsatsen i Skive
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
FLERE IGENNEM UDDANNELSES- SYSTEMET MARTSTRÆF 2011.
Mentorgruppen Baggrund for mentorgruppens arbejde
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Workshop EUD – Oplagt fødekæde til Erhvervsakademiuddannelserne
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Mentorordningen i UUO Overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.
Fra grundskole til ungdomsuddannelse Seminar for UU-medarbejdere og medarbejdere på de tekniske skoler. Sorø den 27. marts 2006 og Middelfart den 3. april.
”Vi når målet – men hvordan?”
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin på Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse. Projektet er lavet i samarbejde med Århus.
Susanne Minds Evaluator VIA University College
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Kontanthjælpsreformen
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Uddannelsesafklarende samtaler
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
1 De fornyede erhvervsuddannelser Praktikkonference den 23. april oplæg v. Finn Togo, UVM.
Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Skive Kommune: Hvordan kan kommunale initiativer over for borgere med psykiske problemstillinger sikre gode skoleforløb og bedre tilknytning til arbejdsmarkedet.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
UU-centre på kort og liste se også Kommuner 2007Kommuner 2007.
Hvor bevæger det danske erhvervsuddannelsessystem sig hen? Oktober 2013.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Den 3. februar 2011, Viborg ved /Annette Ernst Lauridsen, direktør AARHUS TECH og formand for National Dialogforum for Uddannelses- og Erhvervsvejledning.
Præsentation af Aalborg Universitet 1 af 31 Beskæftigelseskonference 2010 Session 1: De unges tanker om uddannelse og arbejde Nanna Friche Institut for.
Love om UU § 19. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge under 25 år, der ikke er i gang med eller.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Temamøde om erhvervsvejledning i et regionalt beskæftigelses- perspektiv 13. marts 2009 Roskilde Kongres- og Idrætscenter Jesper Clausen, vicedirektør.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Systemet til Synlig KompetenceVurdering 0. Hvad er en produktionsskole for noget 1.Det samlede system til Synlig KompetenceVurdering 2.Det mest synlige,
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Produktionsskolernes Målgrupper M.V.
Bilag 4 Unge og mentorroller.
Torsdag den 11. maj 2017, UCCs årlige vejlederkonference (skype)
Ungdomsuddannelse til alle v/direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kaj Ove Christiansen
EGU – en erhvervsrettet uddannelse Vejle den januar 2015
Præsentationens transcript:

Ungdom det bedste guld - hvordan får vi guldet frem? /ved direktør Annette Ernst Lauridsen Aarhus tekniske Skole Den 8. oktober 2008

Disposition 95% målsætningen Situationsbeskrivelser Kende roller, styrker og svagheder Hvad skal vi have mere af? Brug de rammer vi har – til grænsen Spørgsmål og diskussion

95%målsætningen Der er langt igen! På landsplan er vi på 84,2% Store udsving mellem landsdele MEN et godt mål at have - en ambition Vi skal have alle med! Det er en fælles opgave, som er givet ud fra et samfundsperspektiv!

Situationsbeskrivelse Udsagn: De unge vi får er blevet ”dårligere” De har ondt i livet De er fagligt dårligere end tidligere De er rodløse, modløse, rastløse Hvis det er det billede, vi har – hvad gør det så ved os?

Situationsbeskrivelse Vi forventer bøvl! Vi forventer, at de er, som vi tror, de er! Vi stiller ikke de rigtige krav eller de rigtige udfordringer! Vi opgiver næsten på forhånd! Vi tror alle er ens! Vi ser ikke de muligheder, alle mennesker indeholder – men bliver blinde og døve!

Situationsbeskrivelse Sådan er det nok ikke – helt (mere) Erhvervsskolerne er blevet meget bedre til de unge, som vi tidligere bare smed ud! Vi har mentor, elevcoach, psykolog m.v. Men vi skal kende vores begrænsning! Vi skal blive bedre til at bruge de handlemuligheder vi har, for at få alle med

At kende sin rolle! Erhvervsskolerne er uddannelsesinstitutioner, som skal kunne levere et fagligt indhold og niveau som erhvervslivet efterspørger. Lovgivningen er rummelig og giver mulighed for en fleksibel og individuel tilrettelæggelse af ens uddannelse. Der er krav om realkompetencevurdering og dermed både meritordninger og mulighed for ekstraundervisning.

At kende sin rolle Produktionsskolen er brobygning, der giver unge en anden eller ny start på en uddannelse. Træning af faglige, sociale og personlige kompetencer. Fokus på produktion og arbejdsfællesskab Indarbejde kompetencegivende elementer i samarbejde med erhvervsskoler

At kende sin rolle Produktionsskolen skal: være en anerkendt vej, der skal føre til uddannelse. arbejde i overgange mellem folkeskolen og ungdomsuddannelsen arbejde med unge, som ikke kan gennemføre en ungdomsuddannelse ikke være en erhvervsskole – men netop have fokus på brobygning

Vi skal have mere af… Kendskab til hinandens styrker og svagheder Netværk mellem vejledere, lærer og ledere Personlig kontakt, anerkendelse og synlighed i vejledningsbilledet Anerkendelse af forskellighed

Bruge rammerne til grænsen Brobygning Pusterum Kombinationsforløb Virksomhedspraktik - adoption Pro-tek, pro-merk, pro-sosu EGU Grundforløbselementer Praktikaftaler

Brug rammerne… Image pleje Mangler opbakning og anerkendelse Dokumentation af resultater Fælles opgave og fælles mål Mange veje til at nå målet!

Spørgsmål og diskussion