Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne."— Præsentationens transcript:

1 Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne

2 Hvad kan I forvente? Adressering af en ultimativ udfordring Hvor meget skal gøres bedre, for maksimalt samme penge Vi har et uddannelsessystem, der ikke leverer ”varen” Det store frafald er et symptom Vi kan ikke ”knække koden” med nuværende: Tilbud og struktur Slingrende overgange Kvalitet (primært i grundskolen, sorry!)

3 Den aktuelle ”makro-situation” Danmark er under pres Men formentligt kun relativt set Fortsat et hjemmemarked Fortsat produktion i DK Et højt uddannelsesniveau er ”et” svar Men det rejser mange spørgsmål Har vi f.eks. ”patent” på kreativitet, iderigdom og samarbejdsevne?

4

5 Erfaringer fra Tietgen HG Frafald ”uden omvalg” sænket fra 18 % til 13-14 % Arbejder med 3 overordnede dimensioner: Struktur, vejledning og miljø Reelt har vi ressourcer nok Høj gennemførelse harmonerer ikke med reelt frit optag Manglende uddannelsesgaranti Og næsten 50 % bruger ikke HG til praktikplads

6 “Jamen, herreste gud. Man kommer på gymnasiet og har tre år til at gå og pille sig selv i navlen – ’nå, hvad synes jeg nu, jeg har lyst til, hvordan udvikler jeg mig’ osv. På teknisk skole giver man dem tyve uger! Og så skal de ud og afrettes af en mester. De skal ud og agere medarbejdere på en arbejdsplads i stedet for elev på en skole. Det kræver altså meget, hvis man er 16 år!” Lærer på erhvervsskole

7 Fravær er noget af baggrunden Vi får elever der er vant til accept af 20-40 % fravær Vi har kæmpet os ned på ca 10 %, og det er faktisk alt for højt Forældre har ikke tradition for at blive inddraget Vi mangler informationer om eleverne Vi kæmper med et ”rettigheds-samfund”

8 DEA´s anbefalinger 1) Skabe bedre afklaring for de unge både i grundskole og på EUD UEA-orientering på dagsordenen i hele udskolingen Korte kusustilbud med personlig og faglig vejledning (ex. I sommerperioden) Nyt ekstra grundforløb i EUD, der ikke kræver endegyldige valg hurtigt

9 DEA´s anbefalinger 2) Bedre videndeling og samarbejde mellem relevante aktører Kommunen tager styrepinden ? Skal vi stiltiende se på den stigende opsøgende markedsføring? UU-vejledere mere aktive på erhvervsskolerne (mentortankegangen) Unge ”i krise” skal der tages meget bedre hånd om Etablere ”Fleks-uddannelsen”

10 Afrunding Vi når aldrig de 95 %! Med nuværende metoder, indsatser etc. Vi kan naturligvis benytte ”kunstgreb” Så statistikkerne bliver pænere Struktur er ikke alt, men… Har vi det uddannelsessystem Danmark har brug for ? Har vi det kvalitetsniveau samfundet forventer?


Download ppt "Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google