… DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Svend Gønge-skolens værdier...
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Ny Skolereform Sådan gør vi i Vonsild
Ørestad Skoles værdier
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
EAT - sund mad med mere.
Folkeskole-reformen August 2014.
V ELKOMMEN TIL ÅRSMØDE Kollerup Skole Tirsdag d. 11. juni 2013.
På vej mod folkeskolereformen
Forældremøde X årgang.
Skolereformen Overordnede mål:
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
- fortsat midt i en flekstid?
Skolereform august 2014………………
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Velkommen til valgmøde
Det gode klasserådsarbejde
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Hvem er vi?. En ganske almindelig folkeskole i Halsnæs Kommune, der ligger i et socialt belastet område 480 elever fra Bh-klasse til 10. Klasse Vi er.
Invitation til skolebestyrelserne
CASSIOPEIASTUEN TRIVSEL OG LÆRING. MORGENMAD Hygge og dialog!
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dragør Skole Syd & Nord Jerrik Walløe Præsentation af sig selv.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Folkeskolereformen 2014 Sct. Jacobi Skole.
Forældremøde 15. september Vision En bæredygtig skole/SFO, som udvikler den praktiske del af fagenes indhold, for at fremme elevernes forståelse.
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Resultatet af miljøundersøgelsen Forældre. 27 familier svarede For hvert udsagn bedes du svare, i hvor høj grad udsagnet passer på en skala fra 1 til.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Sunds skole Evaluering
Pædagogisk rådsmøde den 7. marts. Debat om organiseringen 1. Intro ved Kristian (5 min) 2. Oplæg ved skolebestyrelsen (10 min) 3. Gruppediskussioner (20.
Velkommen til Hjortebroskolen
Præsentation af forårs-sfo
De seks bedste billeder fra gruppen
Forældrerådet - En spændende opgave. Forældrerådets opbygning 4 forældre fra klassen -Man sidder 2 år af gangen, med 1 års overlap. -Målet er at alle.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
’MØRDRUPSKOLENS KANTINE - et sundt alternativ til madpakken’
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Årsberetning 2014/15. Første år med skolereformen Vi synes som bestyrelse, at det er gået over al forventning. Lærerne har håndteret de nye krav på en.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
I Skolebestyrelsen har vi blandt meget andet arbejdet med sundhedspolitik. I forlængelse af dette arbejde, besluttede vi at sløjfe kakaomælken og har i.
Certifikat Grøn Spire naturdagplejer 2017
Moving the World to end Hunger
Præsentationens transcript:

… DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD MADSTATIONEN … DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD Ladies and gentlemen! The name of the project, I’m here to tell you about, is ”Food Station – the Best Way to Healthy Food”. Like the food in our Food Station this drawing is homemade. Our kindergarden-teacher made it for the project. The young students are going by a train, filled with healthy food. Everybody looks happy – even the vegetables and the chicken in the train.

Om Vangeboskolen Almindelig folkeskole i Danmark 45 lærere og 18 pædagoger (sådan cirka) 507 elever I alderen fra 6-16 år Madstationen blev igangsat af en meget engageret skolebestyrelse Med start i 2005 blev visionen omsat til praksis af en lige så engageret projektleder, Ulla Jensen Skoleleder René Glud Jensen og souschef Claus Dideriksen At first I’ll tell you a little about Vangeboschool. It’s a public school, the students are aged from 6 to 16 years and there are about 500 students (to be exact 509). To teach and learn we have engaged 45 teachers and 18 social works, which makes the school to and average school in Denmark (if we are talking about the size). In other ways we are not average – the parents are well educated and most of them pretty wealthy. The schoolboard have been very dedicated and the vision belongs to them. Our project leader, Ulla Jensen, made the vision concrete, and she should have been here today. The headmaster – thats me – is her substitute today as well as sometimes in the project. My name is René Glud Jensen and my job has been to support the project as well as possible.

This is last week’s team. Ulla is no This is last week’s team. Ulla is no.2 from the right, and as you can see she keeps and eye on the whole process. The students are ”building” a sandwich, and they are doing it like a transportation band. This is the menu of this Tuesday and if you want to eat at the Food station that day, you have to have this sandwich. The students are wearing (forklæder) (with our drawing on to sharpen the teamspirit), their hands and nails are clean. The kitchen you can see behind the students are designed for the cafeteria, and the food is sold from the desk. On the next slide, you can see the result of the sandwichbuilding.

The picture is not made for this conference The picture is not made for this conference. I bought one af those sandwiches – it looked like that and it was delicious. About 100 students from the school bought it, The price was 20 d/kr. Thats the price every day, no matter what the menu is. Hot or cold dishes or served portions or buffet. ”Food Station” is a educational social-cultural project. Among a lot other things we want to enhance and augment the students imagination, creativity and sense of taste. And in my opinion the picture is a kind of documentation.

Socialt og kulturelt dannelsesprojekt At skabe en kantine med børn At fokusere på, at ”du er, hvad du spiser” At gøre madglæde til noget jordnært og fundamentalt At have en åben og ærlig dialog om attituder og opførsel, der passer til erfaringer med madlavning At give eleverne nogle sunde værdier med i bagagen og skærpe deres fantasi og kreativitet At styrke og udbygge elevernes æstetiske sans i tilberedelsen af maden But it was not our only ambition with the project. As mentioned we wanted to create a cafeteria – not for the students but with the students. The students are participating the process from the beginning till the end. The class in corporation with Ulla decides the weekly menu, they prepare the food, are baking the bread each day, they sell it and finally they clean the cafeteria and the kitchen together with Ulla and her assistent Connie. We want the students to focuse on ”you are what you eat”. The name – ”Food Station” – was chosen, because we are sending our students on a lifelong journey, in which it is important to have healthy values regarding food. Likewise we wanted to give the students good attitudes and behaviour relating to ”real” food and the culinary experience.

Hold og resurser 8 klasser deltager i projektet (5.-8. klasse) Hver klasse inddeles i tre hold Hvert hold laver mad i en uge Maden sælges i kantinen (3.-9. klasse) This year twelve classes participate. The class is divided in two or three teams – depending on how many students there are in the class. One team is cooking in the kitchen – the rest is in the classroom and follows their ordinary schedule. Next week we change team and so on. 4.th grade to 8.th grade are cooking – 3.th grade to 9.th grade has the possibility of buying their lunch in the ”Food Station”. The team consists of 8-10 students. Their envolvement and engagement is outstanding, and that means that the project deals with a lot more than just healthy food. That is why we call it a social-cultural project.

Økonomi Kr 20,- for et måltid – og kr 5,- for dessert Dækker udgifterne til råvarer og supplement af køkkenudstyr …men ikke løn til projektleder og medhjælper Hjemkundskab i 7. klasse erstattes af ugerne på Madstationen (4 x 20 lektioner = 80 lektioner) Skolens udgift er ca. 175.000 kr. pr. år This year twelve classes participate. The class is divided in two or three teams – depending on how many students there are in the class. One team is cooking in the kitchen – the rest is in the classroom and follows their ordinary schedule. Next week we change team and so on. 4.th grade to 8.th grade are cooking – 3.th grade to 9.th grade has the possibility of buying their lunch in the ”Food Station”. The team consists of 8-10 students. Their envolvement and engagement is outstanding, and that means that the project deals with a lot more than just healthy food. That is why we call it a social-cultural project.

Arbejdsform Én ugemenu bruges gennem et 3-ugersforløb Administrations-uge mellem hvert 3-ugersforløb I administrationsugen: Hver elev evalueres skriftligt (til klasselæreren) Planlægning af menuer for kommende forløb Bestilling og modtagelse af varer Introforløb for den kommende klasse (ernæring og Madstationen) This year twelve classes participate. The class is divided in two or three teams – depending on how many students there are in the class. One team is cooking in the kitchen – the rest is in the classroom and follows their ordinary schedule. Next week we change team and so on. 4.th grade to 8.th grade are cooking – 3.th grade to 9.th grade has the possibility of buying their lunch in the ”Food Station”. The team consists of 8-10 students. Their envolvement and engagement is outstanding, and that means that the project deals with a lot more than just healthy food. That is why we call it a social-cultural project.

Maden…! Vi anvender kun årstidens frugt og grøntsager Hjemmebagt brød hver dag Hver dag er der friske, blandede salater Dessert kun om fredagen…! Skifter mellem portionsanretninger (tallerkenservering) og buffet Både kold og varm mad Drikkevarer: Koldt vand med citron Every day has its own menu. The students and their parents can have a view on the net (www.vangeboskolen.dk) or on the blackboards at school – and afterwards decide what they would like to eat and when they are going to bring the 20 d/kr fro the meal. As you see we only use seasonal fruit and vegetables, we daily bake the bread, have fresh mied salads – frifady is the only day, where you can have a dessert (+ 5 d/kr). Sometimes the dessert is the so called René’s favourites, named after me for fun. I tell you that is good – and the youngest students reminds me of the dessert – sometimes already from the start of the week. The pictures show two kinds of buffet, the sandwichdishes before the customers arrive and an example of last mondays menu. Wednesday and Friday we serve hot dishes and every day the only beverage is icecold water with freh lemon. Nobody asks for sodas anymore.

Mål og succeskriterier At eleverne synes, at projektugen har været sjov, udfordrende og spændende At lærerteamet er helt med på idéen, således at projektet bliver en naturlig del af årsplanen At forældrene udtrykker en positiv holdning til Madstationen Before we started the project for about two years ago, we put up some goals and criterias for succes. On the first of them talking about fun, excitement and interest we have had good response. Our students in the 8.th grade simply demanded to be in the project this year – though they actually were out. In the beginning the ”ordinary teachers” were worried for their lessons and their curriculum. But now they enjoy the days with fewer students in the classroom, and the possibility to have a better and closer contact to their students. Some of the parents are participating the project and I don’t think they coul express a more positive attitude.

Mål og succeskriterier - fortsat At eleverne får udviklet deres koncentrationsevne og forbedret deres evne til at sætte sig ind i noget nyt At eleverne opdager en ændring i deres sociale omgang med hinanden At projektet i årenes løb er blevet en væsentlig del af Vangeboskolens profil I don’t know if we can see an improved concentration span and an improved ability to assilimate new material. But I’m sure that the boy on the picture, Lior, would say yes, if we asked him. But I’m sure that the students have shifted some of the manners – to the better. Our image – yes I’m here today, the medias have interviewed us in a very positive way, so the last goal seems to become a succes too.

MÅNEDENS SKOLE

Spørgsmål….? I hope I have given you an impression of our foodproject. I have been very positive – but I’m sure I have been honest too. Being a part of the Food Station is a vision and dream that came through. If there are any questions you may ask them now. Thank you for your time.