Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også."— Præsentationens transcript:

1 Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også i dårligt vejr.  Forældrene er ansvarlige for at madpakke indholdet er sundt og nærende.  Tag børnene med omkring hvad er den sunde madpakke og hvad vil de gerne have med.  Forældrene sikre at børnene hver morgen har fået et godt morgenmåltid.  Give børnene gode legevaner med masser af ude leg.  Debat/gode ideer deles mellem forældre på Intranet.  Rigtigt tøj med til aktiviteter.

2 Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Opbakning til aktiviteter i skolen  En forælder laver alle madpakker efter turnus.  Forældre kunne skiftes til at lave sunde boller til formiddagspausen.  Frokost kunne være en ”smør-selv-ordning” hvor forældre på skift sikre indhold i køleskabet.  Forældre betalt frugt ordning.  Forældre arrangement i klassen omkring madpakker involverende elever og forældre i skolens køkken.  Hvordan bruger vi alle de gode ideer?

3 Hvad mener vi som forældre, at skolen og lærerne kan gøre for, at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Starte skoledagen med en løbe/gå tur rundt om skolen.  Løb et par gange om ugen, med registrering af resultaterne.  Der skal laves aktiviteter under indlæringen, ved manglende energi i en klasse er det ok at bruge 5 min. på en aktivitet – inde som ude.  Lade elverne skiftes til selv at lave plan og øvelser til pausegymnastik.  Anvend arealer og gymnastiksal aktivt i undervisningen.  Brug kost og motion aktivt i alle fag, så børnene med mange indgangsvikler forstår vigtigheden af at de spiser rigtigt og røre sig.

4 Hvad mener vi som forældre, at skolen og lærerne kan gøre for, at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Målrettet ernærings undervisning i hjemmekundskab samt ikke mindst i overbygningen.  Foredrag fra rollemodeller f.eks. VFF eller VHK.  Tema arrangement i klassen aften/weekend omkring madpakker involverende både elever, lære og forældre i skolens køkken.  Madpakkedage hvor alle ser alles madpakker og der tales om sunde madpakker.  Nogle ”Autoriteter” som kan skabe en ”Chris Macdonald eller Frede Breüner bølge”.  Gør brug af erfaringer, resultater fra andre skoler samt TV  Skabe god stemning omkring frokost pauserne også i de store klasser.

5 Hvad mener vi som forældre, at skolen og lærerne kan gøre for, at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Arrangeret aktiviteter i pauserne / involvere legepatruljerne over for de små klasser.  Lave konkurrence/kampagne omkring løb, cykling, klasserne og/eller årgangene imellem.  Lærerne skal være foregangsbilleder både omkring kost og motion.  Bevægelsesansvarlig lære i hvert team.  Skolen skal være omstillingsparat overfor nye undervisningsformer.  Indkøb skridttællere til alle elever og brug dem jævnligt til konkurrence og i undervisningen.  Hvad er forventningerne til lærernes og skolens arbejde med ideerne?

6 Hvordan kan skolens område/lokaler benyttes bedre til dette?  Flere idrætstimer pr. uge.  Adgang til hallen i frikvartererne.  Flere flisebelagte områder til cykelbane, sjippe, hinkeruder mv.  Oftere brug af landstedet.  Bedre legeområder som opfordre til aktivitet.  Lave gode spiserammer.  Bruge det nye skolekøkken til aktiviteter omkring kost.  Kun sunde ting i boden.  Skole patruljer på udvalgte steder.

7 Hvilke grænser ser I i forhold til skolens og lærernes rolle, for at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen.  Det er forældrenes ansvar, men skolen må gerne indtage en meget mere aktiv rolle.  Skolen må gerne være mere aktive om at gøre forældrene mere beviste om hvor vigtigt dette område er.  Skole og lære må gerne tænke i nye og anderledes baner for at bryde de normale mønstre.  Tydeliggøre kost princip og det skal håndhæves og tages op med forældre der ikke efterlevere det.  Lærerne skal gå forrest omkring kost og motion.

8 Hvordan og hvor meget bevæger et barn sig minimum på Vestervang Skole om 5 år? Hvad spiser et barn på Vestervang Skole i skoletiden og derhjemme om 5 år?  Skolen har en rigtig kantine ordning, men tilbud om et ordentlig frokost måltid.  Med en fortsat fokus vil den generelle sundhedstilstand være forbedret.  Status som i dag.  Flere obligatoriske gymnastiktimer på skemaet.  Almindelig at bevægelse indgår i undervisningen i alle timer.


Download ppt "Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google