Lærerprofessionen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

Svend Gønge-skolens værdier...
Skolereform august 2014………………
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
DLF ind i debatten om fremtidens skole
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Læring i bevægelse - hvorfor?
Klub- og Frit netværket i MDI Debatoplæg d. 13. november 2013.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Hierarki for styringsredskaber
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem
Kladde til informationsdias
Forældremøde X årgang.
Lærerprofessionen - en definition.
Folkeskolen, forældrene og deres børn! 
Konference: Sproget skaber virkeligheder, Foreningen for 2-sprogede småbørns vilkår, Vejle den 20. marts 2012 ”Når alle er forskellige er ingen anderledes”
- Hvad kan I forvente som forældre?
Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Alle børn er alles ansvar
Kontaktforældremøde 23. april 2007
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Den inkluderende skole
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Skolereformen og ”FUF”
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Agenda Lærerprofession Professionsidealet Lovgivning
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
A dfærd K ontakt T rivsel på Katrinebjergskolen. AKT Lovgivning Visitation på Katrinebjergskolen AKT- hvad er det -Konkrete eksempler Spørgsmål.
Lærerprofessionen.
Hva er god klasseledelse ?
Informationsmøde på Byvangskolen
Et fagligt løft af folkeskolen.
Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.
Læreruddann elsen Det tværprofessionelle element – 2013 Casper Hindkjær (141327) Stinne Jensen (141729) Helle Hartmann (141752)
Hvilket arbejde udfører AKT-læreren
Kursus for kontaktforældre
Konfliktforebyggelse
Formål Struktur/organisering Fysiske rammer Indhold/pædagogik/læringssyn Samarbejdspartnere Handleplan.
De seks bedste billeder fra gruppen
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Læreruddannelsen Silkeborg
Lærer professionen Pecha kucha Maja Søgaard
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Uddannelse for bæredygtig udvikling Randers Kommune den 19. oktober 2015.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Søren Peter Dalby Andersen
Evaluering.
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Demokrati-perspektiver i dansk læreruddannelse
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Formåls §§ / Allerød Kommunes Børne-læringssyn.
professionsideal for lærere
Didaktiske planlægningsmodeller
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Lærerprofessionen

Læreruddannelsen Linjefag/fagfaglige fag. Pædagogiske fag. Praktik. Specialisering. Pædagogiske fag. Psykologi. Pædagogik. KLM. Almen didaktik. Praktik.

Praktik Forpraktik og praktik. Under praktikken følges man af en praktikvejleder og en praktiklærer. Praktiklæreren er tilstede i alle undervisningstimer. En mere teoretisk funderet uddannelse end en praktisk rettet uddannelse.

Folkeskoleloven § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling. Stk. 2. Folkeskolen skal udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi og får tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle. Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.

Dannelse og uddannelse Eleverne skal ikke bare blive til noget, de skal også blive til nogen.

Dannelse Politisk dannelse. Social dannelse. Dannelse til demokratisk livsform og folkestyrets principper. Social dannelse. Individet skal fungere i et fællesskab.

Uddannelse Undervisning. Mål. Evaluering.

En lærer møder i sit arbejde mange forskellige mennesker – børn og unge, forældre og kollegaer. Forældresamarbejde. PPR (Pædagogisk psykologisk rådgivning). SSP (Skole, socialforvaltning og politi). AKT (Adfærd, kontakt og trivsel).

Etik ”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre uden at han holder noget af dets liv i sin hånd” – K.E. Løgstrup. Etisk dannende. Læreren som etisk rollemodel. Læreren som etisk formidler.

Undervisningsdifferentiering ”Undervisningsdifferentiering er et princip for undervisningen, hvor man tager udgangspunkt i elevernes forskellige forudsætninger, potentialer, behov og interesser for samarbejde at udnytte denne forskellighed til at realisere såvel fælles som individuelle mål.”

Faghæfte Faghæfte for alle fag – udarbejdet af undervisningsministeriet. Trinmål og slutmål. Læreren er forpligtet på faghæftet.

Relationskompetencen Læreren skal i forhold til den enkelte elev have kompetence til at indgå i en social relation og tro på, at hvert enkelt barn har potentiale til at lære. Det styrker elevens motivation og er afgørende for elevernes udbytte af undervisningen. Læreren skal være i stand til at yde en elevunderstøttende adfærd, der bidrager til elevernes læring. Anerkendelse Se, høre, forstå og accepterer eleverne Lærer-elev relationer Godt samspil Elev-elev relationer Godt samarbejde

Klasserumsledelse ”En god lærer skal være dygtig til sit fag, men han skal også uddannes til at kunne lede en klasse og etablere tætte bånd til den enkelte elev.” Det handler også om at skabe et læringsrum, hvor læreren gennem organisering, synlige regler og rutiner hjælper eleverne til at få en overskuelig og tryg skolegang med plads til udfordringer, hvor den enkelte elevs læring er i fokus. Det er det, der handler om lærings- og klasseledelse. Det sociale liv i klassen. Alle er ligeværdige. Socialt samvær. Rammer for klasserummet. Ens regler for alle. Tonen i klassen. Støjniveau.

Forældresamarbejde Læreren vil indgå i ligeværdigt og tillidsfuldt samarbejde med forældrene om det fælles ansvar for den enkelte elevs udvikling, undervisning og opdragelse.

Læreren som vejleder Ikke tankpasser Læreren som vejleder Kan ikke bare fylde viden på Læreren som vejleder Inspirere og motivere eleverne til at lære Viden skal de selv tage til sig

Hjælpemidler Bogsystemer Lærerbøger til klassetrin IT Ipad Smartboard Mobiltelefoner computer

Motivation Engagement fra læreren Elevernes interesser Elevernes for-forståelser Relevante emner Inddragelse af medie og IT

Didaktik Læren om, hvordan man lærer nogen noget. Almen didaktik Fagdidaktik Specialiseret ind til generelle fag

KIE – at skabe værdi for andre Kreativitet Helt åben for alle ideer Ingen ideer må skydes ned Innovation Sortering i ideerne Ideerne skal konkretiseres, underbygges og videreudvikles Entreprenørskab Det handlende aspekt Ideerne udføres