Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?"— Præsentationens transcript:

1 Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?

2 Projekt grøn skole affald
Undersøgelse: Affaldets vej I skal finde ud af, hvad jeres kommune gør med affaldet fra boliger og jeres skole. Følg en eller flere typer affald fra skolen og til hvor det ender. Kommunen har en affaldsplan, find ud af hvordan den lyder. Besøg 3 forskellige virksomheder og få svar på hvad de gør med deres affald.   Besparelse: Dit og skolens affald I skal undersøge, hvilken slags affald der opstår på skolen, i klasserne, på kontoret, i faglokaler. Der skal udvikles en plan, der formindsker mængden af affald. Derefter skal I lave en affaldssortering og formindske mængden af papiraffald med mindst 10%. Den praktiske del: Skolens kompostbeholder Der skal bygges en kompostbeholder til skolens madaffald, haveaffald med mere. Kompostbeholderen skal passes, så der skal laves en plan over, hvem der tager sig af den.  Formidling: Kom ud med det Skolens arbejde med affald skal formidles. Det kan være udgivelse af en folder om råd til, hvordan man formindsker sit affald. Det kan være en plakat, der bliver hængt op til skue for lokalsamfundet. Det kan også være omtale i de lokale medier, udstilling på det lokale bibliotek, en debataften eller lignende.

3 MÅL Almene mål: Undervisningen skal gøre eleverne beviste om, at det De smider i skraldespanden har en betydning for vores natur. Derfor er målet, at elverne tilegner sig handlekompetence til at agere i en hverdagen med tanke på genbrug. Faglige mål: Vurdere anvendelse af naturgrundlaget i perspektivet for bæredygtig udvikling og de interessemodsætninger, der knytter sig hertil (fælles med fysik/kemi og geografi). Give eksempler på naturlige og menneskeskabte ændringer i økosystemer og deres betydning for den biologiske mangfoldighed. Anvende it-teknologi til informationssøgning, dataopsamling, kommunikation og formidling (fælles med fysik/kemi og geografi). Folkeskolens formålsparagraffer: §1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer samt bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling. Stk. 2. Folkeskolen skal udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi samt får tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle.

4 undervisningsplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag fredag 8.05 – 10.15
Se intro film (indsamling, behandling og kompost) Lave spørgsmål færdig til udflugten. Bearbejdning af informationerne fra rensningsanlægget. Opsætning af kompostbeholder og færdiggør folder Mix og match. Fremlæggelse af planen for hvem der gør hvad for resten af skolen 10.15 – 10.30 Pause Afgang til rensningsanlæg kl 10.30 – 11.30 planche = nyttige begreber. Klassen bliver delt op i to grupper. Kompost og folder På besøg på rensningsanlæg Eleverne deles ind i grupper. Kommunens affaldsplan + tiltag i hjemmet. Fremlæggelser 11.30 – 12.00 -//- Fri 12.00 – 13.45 spørgsmål til rensningsanlægget + intro til folder. Hjemme igen kl Kommunens affaldsplan + tiltag i hjemmet. Folder klar til tryk og kompostbeholder klar til fremvisning 13.45 Hvem har skrevet affald.dk Have fundet forsøg og have skrevet det fagfaglige på som punktform.

5 Planche nyttige begreber
Dag 1 Dag 5 Rensningsanlæg Gødning Ukrudtsmidler Ressource Syreregn Rensningsanlæg Gødning/kunstgødning Ukrudtsmidler Ressource Syreregn Deponeret Genbrug forbrænding Aktivt slam Bundfald Organisk affald Orme, smådyr og bakterier der spiser affaldet og laver det om til kompost Husholdningsspildevand

6 Folder om genbrug - Hvorfor genbrug, og hvad vil dette sige?
- Hvad gør min kommunen for at genbruge? - Hvad kan jeg selv gøre?

7 Didaktiske overvejelser
CL Rollelæsning Mix og match Planche med nyttige begreber Folder

8 Grønt flag – grøn skole


Download ppt "Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google