Empiri i forbindelse med bacheloropgaven

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop om IT-strategi 12/ Hvorfor •Den offentlige sektor reagerer på mange forskellige impulser, bl.a. fra borgerne, erhvervslivet, internationale.
Advertisements

Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
24. november 2006 Lærerseminar Disposition •Soldaten i centrum •Vigtigt om læring •Din rolle i undervisningen •”Hvad vil jeg som skolechef tilbyde?”
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Projektet ELI – Effekter af Efteruddannelse af Lærere i Indskolingen – er en workpackage under Center For Strategisk uddannelseforskning –
5 IT-didaktiske principper
Sundhedsfremme på arbejdspladsen i et etisk perspektiv
En grundlæggende introduktion
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Faglig læsning Dagsorden
Metode i AT Religion.
Roskilde Tekniske Skole
Udvikling af spil strategi. Andrew Pakes PGA Professional.
I dag er temaet Visualisering
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Kan man gøre andre mennesker lykkelige?
Arbejdspladsudvikling
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Pædagogik og kommunikation * 12. september 2013
Vi gennemførte en række interview ifm
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Et systematisk værktøj til Udvikling af Pædagogisk praksis
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Videndeling i det hyperkomplekse samfund Trine Schreiber
Du er ved at gå ind i en magisk verden.... Om et øjeblik...
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Teori, begreber, faglige metoder og undersøgelsesmetode
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
Uddannelsesparathed - hvad er det
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
At udforske sin egen praksis
- Et arbejdsredskab til videndannelse
”MODEL SØPASSAGEN” - En model til hvordan også INDSÆT FORENINGSNAVN HER kan blive et CO2-neutralt sted.
Dansen omkring handicapbegrebet
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Målet for os i dag ”At lære jer en simpel model, der sætter jer i stand til, at opbygge en argumentation, der giver jeg gennemslagskraft”
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Begrebsafklaring og et blik på sprogets betydning for tosprogede børn
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Uddannelse mellem skole og praktik -Et aktionsforskningsprojekt på Social- og Sundhedsskolen Fyn Kvalitet i praktikken – så godt det kan være i EUD Workshop.
Læring i et vejledningsperspektiv
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. SEPTEMBER 2014 MARIE KJÆRGAARD AARHUS UNIVERSITET AU WORKSHOP ATU, SEP
Kodeks for offentlig topledelse
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Lederseminar 2014 Varde Kommune
FORHANDLING.NET. Forhandling i individuelle arbejdsforhold FORHANDLING.NET Det handler om at skabe merværdi Interessebaseret forhandling handler om at.
Forældresamarbejde/fællesskaber
Et kritisk perspektiv på helhedssyn Lars Uggerhøj, Aalborg Universitet
Usability – øvelse 1: Kortsortering
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Læreren som læringsleder
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Evaluering som et ledelsesredskab Doku:SEN. Hvorfor og hvordan? Udarbejdet af Toke Knudsmark, Varde Ungdomsskole.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Vidensbaseret praksis i botilbud
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B
Præsentationens transcript:

Empiri i forbindelse med bacheloropgaven v Peter Jespersen

Empiri Empiri handler om at kigge på verden og blive klogere… Hvorfor så gøre det så indviklet (metodekrav, analyse, teori, diskussion….) En skelnen mellem erfaring og viden Kvalificering af erfaringer ved hjælp af viden Systematisering af erfaringer koblet med viden

Et stykke empiri, hvor (jeg formoder) I har meget lidt viden DK vs SE

Problem: Hvordan kan danskerne forbedre deres spil?

Hvad er forudsætningerne for at kunne påbegynde et svar på det spørgsmål? Hvad er værdifuld og mindre betydningsfuld information i sekvensen Kunne gå fra hverdagssprog til faglige termer

3. At kunne koble til logikker og systematikker inden for feltet I forståelses og indsigtsperspektiv I et handleperspektiv Fra problem til problemformulering: - Hvordan kan viden om styrker og svagheder i holdenes angrebsspil, udnyttes til at styrke danskernes chance for at vinde

Grundlæggende: Kravet om empiri i jeres opgave stilles for at udvikle jeres evne til at samle værdifulde og betydningsfulde informationer og udnytte dem til at opnå indsigt og handlekompetence.

Systematisk indsamling af informationer Den rutinerede træners/lærers blik kvalificeres af erfaring og viden Men det handler også om valg og fravalg Man må vælge perspektiv og fokus

Yderligere indskrænkning af fokus Resultater (vinder han bolden) Handlemønstre (teknik og koordination) Aktørernes beslutninger (taktik) Affektive og sociale processer (udstråling – holdånd)

Hvilke tilgange har vi til den empiri vi interessere os for? Umiddelbart målbare empiri beskrives ofte som objektiv - ikke ensbetydende med, at det dermed er den mest værdifulde og betydningsfulde information man indsamler. Hvordan måler man selvtillid, overblik, spilforståelse…. Tolkninger hermeneutisk. Diskursive, narrative fænomenologiske analyser

Hvilke tilgange har vi til den empiri vi interessere os for? Fordybelse i en enkelt spilhandlings kvaliteter Inddrage en lang række forskellige kendetegn i forbindelse med spilhandlingen for at få en flerdimensionel beskrivelse af hændelsen Påvisning af en handlings generelle karakter Vi fokusere på enkelte kendetegn, som gør det muligt at se generelle mønstre i spillet

Serv Modtagning Angreb - side out Angreb - transition Angreb i alt Blok 1 2 3 fejl i alt snit + - Effekt Antal Anders   5 8 2,50 4 2,27 6 0,75 0,00 18 0,33 Søren 13 1,85 1,89 0,56 0,67 21 0,62 Mathias 9 2,44 10 0,18 0,41 39 0,28 Claus 19 1,68 0,50 0,22 Per 2,83 1,50 -0,29 11 -0,18 Morten 7 2,00 Nikolaj 12 -0,17 -0,14 John 2,08

”…at kvantitativt orienterede forskere typisk fokuserer på sammenhængene mellem et mindre antal kendetegn hos mange undersøgelsesenheder, når de skal opbygge beskrivelserne af ”social life”, mens kvalitativt orienterede forskere fokusere på sammenhænge mellem et større antal kendetegn hos relativt få undersøgelsesenheder.” (Et sociologisk værktøj – E.J. Hansen s.22)

Vi vi gøre os klart, hvad vi vil med vores indsamling af viden En ambition om at ændre praksis – et handleperspektiv Vinde kampen Gøre spillerne bedre Skabe et bedre sammenhold på holdet .....

Vi vil bruge informationer til at opnå forståelse og indsigt Resultater (vinder han bolden – hvordan klarer eleverne forsk. skoleopgaver) Handlemønstre (teknik og koordination – hvordan agere eleverne i klassen) Aktørernes beslutninger (taktik – hvorfor agerer eleverne som de gør) Affektive og sociale processer (udstråling – holdånd - hvordan oplever eleverne miljøet i klassen)

God empiri forudsætter et grundigt arbejde med problemafklaring inden man går i gang med sin undersøgelse

Et stykke empiri hvor (jeg formoder) I var på udebane Nye begreber, nye logikker og nye systematikker – et nyt vidensområde Pædagogikken og didaktikken er jeres hjemmebane – et professionsfaglige felt, hvor I kan indhente kvalificerede erfaringer og kombinere dem med relevant viden.

Nu til mere kendt territorium Overvej: Hvilke spørgsmål rejser sig, når du ser klippet. Hvad kunne i dine øjne være relevant at undersøge? Hvilke former for empiri kunne du tænke dig at indsamle i den virkelighed, der udspiller sig i forbindelse med Rikkes undervisning? Hvilken viden kunne man inddrage for at kvalificere denne empiri? Tænker du i et forståelses- og indsigtsperspektiv – eller i et handleperspektiv? lærer til tælling

En indre og ydre dimension i forhold til fordelene ved at mestre behandlingen af empiri Kvalificering af egen praksis At kunne forholde sig til andres resultater