Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Målet for os i dag ”At lære jer en simpel model, der sætter jer i stand til, at opbygge en argumentation, der giver jeg gennemslagskraft”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Målet for os i dag ”At lære jer en simpel model, der sætter jer i stand til, at opbygge en argumentation, der giver jeg gennemslagskraft”"— Præsentationens transcript:

1 Målet for os i dag ”At lære jer en simpel model, der sætter jer i stand til, at opbygge en argumentation, der giver jeg gennemslagskraft”

2 Hvorfor det er vigtigt  I repræsenterer den sunde fornuft  Får I ikke jeres budskaber om den sundefornuft igennem, så bliver det teknokraterne der bestemmer.  Teori og praksis Citat: ”I teorien er der ikke forskel på teori og praksis – I praksis er der!”

3 Strukturen for dette emne  Overblik Hvad – Hvorfor – Hvordan  Lidt teori krydret med jeres erfaringer – ”5 gode råd”  Opgave 1 - Vælg et budskab og tilføj 2 argumenter Afrapportering og opsamling  Opgave 2 – Kom med to eksempler eller billeder, der sandsynliggør jeres argumenter. Opsamling og afrapportering  Afslutning med gentagelse af hovedpunkterne.

4 ”5 Gode råd” 1.Spil på din hjemmebane så meget som overhovedet muligt  Anvend din sunde fornuft  Brug personlige oplevelser, erfaringer og følelser 2.Stil spørgsmål og lyt aktivt  Får du ikke svar på et spørgsmål, som du stiller, så spørg igen  Lyt uden at forberede dit modsvar (angreb)  Demonstrer at du har forstået den anden ved at gentage noget af det han har sagt  Stil åbne spørgsmål, når du vil orienteres eller have et bredt overblik  Stil lukkede spørgsmål, når du vil have nogle præcise fakta eller informationer  Lav resumeer og delkonklusioner

5 ”5 Gode råd” - fortsat 3.Vær målrettet men assertiv i din argumentation  Annoncer din argumentation  Brug argumenter, der er hængt op på:  Fakta  Følelser  Kompetencer – egne og andres 4.Vær bevidst om, at der er nogen, der har brug for dig  Du sidder ikke med ved bordet for din egen skyld. Du repræsenterer mennesker, der har forventninger til dig  Du kan ikke tillade dig at have en dårlig dag  Det kan godt være, at du har en dårlig sag, men det er ikke din skyld 5.Gå efter indholdet aldrig personen  Fasthold, hvad det er, I er samlet for at vurdere og tage stilling til  Brug dine ressourcer til at fortælle, hvad du/I gerne vil, frem for at fortælle om det, de andre ikke er gode til

6 Hvad er argumentation ”En kommunikation, hvor man søger at vinde modpartens tilslutning til et synspunkt eller en påstand, som man er i stand til at bevise eller begrunde nærmere.”

7 Et godt argument består altså af: En påstand, en tilhørende begrundelse og en form for bevisførelse, som sandsynliggør og forstærker begrundelsen

8 Citat: ”Det eneste negative man kan sige om et godt og velunderbygget argument er, at det stopper enhver god diskussion”

9 Billeddannelse

10 4 modbilleder Lone, Ole, Jacob og Emil I seng klokken 22.00 – det er helt godnat!

11 B orgerne får ikke længere bevilget 3-hjulet scooter som hjælpemiddel Desværre anvender kommunerne nu Ankestyrelsens afgørelse til at afslå tidligere hjælpemiddelbevillinger af 3-hjulede scootere. Det gælder fx Gladsaxe kommune. De henviser til, at Ankestyrelsen har fastslået, at en 3-hjulet scooter er et almindeligt forbrugsgode, hvorfor der kun ydes kontant tilskud til 50 % af prisen. DH mener ikke, det kan være rigtigt.

12 Han skal have en el-scooter som et hjælpemiddel og ikke som et forbrugsgode fordi 1.Den vil lette han daglige tilværelse 2.Forbedre hans livskvalitet 3.Gøre ham, uafhængig af andres bistand i dagligdagen Det skal han fordi:

13 Gøre hans dagligdag lettere 1.Servicelovens § 1, stk. 2 fastslår, at formålet med et hjælpemiddel er, at fremme den enkeltes mulighed klare sig selv og lette den daglige tilværelse samt at forbedre livskvaliteten 1. Fakta – 2. Følelser – 3. Autoritet 2. Forbedre hans livskvalitet NN er tidligere dansk mester i golf, han har i mange år – hvor han kunne gå lidt – spillet golf med 5 andre ældre, 2 gange om ugen. Det vil han meget gerne kunne gøre igen.

14 Afslutning De 5 gode råd 1.Spil på din hjemmebane 2.Stil spørgsmål og lyt 3.Vær målrettet og assertiv i din argumentation 4.Vær bevidst om, at der er nogen, der har brug for din hjælp 5.Gå efter indholdet aldrig personen

15 Afslutning Argumentation, der giver gennemslag er: 1.Klart budskab 2.Understøtter ag argumenter 3.Sandsynliggjort af eksempler/Billeder


Download ppt "Målet for os i dag ”At lære jer en simpel model, der sætter jer i stand til, at opbygge en argumentation, der giver jeg gennemslagskraft”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google