Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Darum skole 4. november 2013.
Advertisements

Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Skriv tekster, der fænger – 7 tips der toptuner din rapport Rikke Dinnetz
Mille Wilken Bengtsson 28. april 2016 Godt samarbejde med borgere.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Quick Guide Sådan booker du din egen samtale på Jobnet.dk For at booke et møde ved jobcenteret skal du logge på Min Side via Jobnet.dk. Herefter vælger.
Inddragelse af børn og unge med særlig fokus på det udviklingsstøttende perspektiv Work shop 2 Socialrådgiver, lektor Birthe Elholm, Institut for Socialt.
Rationel klinikdrift Et bud. Rationel klinikdrift Rimelig arbejdstid.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Lav din egen funktionskæde Fokuser først på et væsentligt indsatsområde som du er med til at realisere i dit daglige arbejde Nævn de 3 vigtigste interessenter.
Udarbejdelse af spilleregler for god omgangstone og håndtering af konflikter 1. møde Anbefalet varighed: 2 – 2½ timer.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Hvem er jeg? Indlægsholderen præsenterer sig selv og kører bordet rundt.
Fordybelse i et projekt
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Relationer på arbejdet.
DUBU Superbrugerrollen
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Forberedelse til eksamen
Velkommen Robusthed basiskursus
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Et godt samarbejde er en afgørende faktor for at skabe en værdiskabende byggeproces og opnå et vellykket byggeri. Dårligt samarbejde udpeges tit som årsag.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Medlemsweekend FAKS Ved Fysioterapeut Maria Balslev Larsen.
Kært barn har mange navne
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Download Guiden Inspektionsguiden er udviklet med henblik på at hjælpe danske virksomheder, der står.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Walt Disneys kreativitetsmodel
”Motivation er ikke bare noget man har eller ikke har”
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Netværksmøder - Drejebog
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Et virtuelt community er et socialt fællesskab bestående af:
SIKKERHED ONLINE.
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Hvad er meningen med dit liv?
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Peer to peer - det relationelle møde båret af egne erfaringer.
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
BRUG FACEBOOK TIL AT SKABE STÆRKE, FRIVILLIGE FÆLLESSKABER
Skole-hjemsamarbejde
Værktøj 6: Omgangstone og kollegialitet
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
Værktøj 8: Supervision og sparring
Værktøj 4: Aktiverende APV
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
MIKRO-PROJEKTMODELLEN
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?

God kommunikation er resultatet af klare mål, forventningsafstemning og en god proces

Det overordnede mål er ens for alle, motivationen for at være med er vidt forskellig En skilsmisse i mellem form og indhold

- KOMMUNIKATIONS RÅDGIVER - INSTRUKTØR - COACH Mette Rix Kommunikationsrådgiver og instruktør

Dagens program: Vi er forskellige typer Vi har forskellige behov og ønsker Hvordan udnytter vi det?

Hvad vægter vi højest? De visionære Vil høre de virkelig store tanker og visioner bag dit budskab: Er der et højere mål, som dit budskab flugter med? tænker bredt (på landsplan, på verdensplan) tænker langt (om 20 år, eller for 100 år siden) tænker stort (fantaserer, bruger metaforer etc.) Vil ikke høre detaljer/praktik De følelsesorienterede Vil vide, hvilke følelser og menneskelige oplevelser der ligger bag dit budskab. Hvad gør din viden eller dit budskab ved os som modtagere og hvordan? De vil høre om hvordan tingene føles, opleves og påvirker vore relationer. De fakta-interesse Fakta, tal, statistikker Hvad siger videnskaben? Hvad ved man om emnet? Bruger ordet ”man” i stedet for ”jeg” Praktikerne Vil høre om processen Planerne Fordelingsnøglerne Hvem gør hvad, hvornår Hvordan planerne hænger sammen

Øvelse Hvad synes du er vigtigst at få med, hvis en skulle forklare dig om et nyt projekt? (vælg en type) 1. Vælg en tidsholder 2. Tænk et minuts tid over hvilken type du selv er. Og hvad du ikke er. Prøv at analysere en af dine med-soroptimister på samme vis. 3. Tag en runde ved bordet. Max 2 minutter pr person (tidsholders ansvar)

De 6 forskellige behov

1. Anerkendelse Behov for at få personlig opmærksomhed, ros. F.eks. at lægge eget navn til projekter 2. Samhørighed Behov for at føle at man hører til, f.eks. gode kollegaer, stærk familie, klub etc. 3. Tryghed Behov for at føle sig tryg og sikker, f.eks. finansielt, stabile rammer, lange kontrakter 4. Variation Behov for afvekslende og skiftende (ikke nødvendigvis nye) udfordringer i hverdagen. F.eks. afvekslende arbejdstider 5. Udvikling Behov for at lære, forbedre og udvikle sig. F.eks. kurser, forfremmelser, nye oplevelser 6. Bidrage Behov for at give eller gøre en forskel, dvs. at sætte andres/andets behov for sine egne. F.eks. frivillig i Røde Kors.

(vælg 3 i prioriteret rækkefølge) Øvelse Hvis du skulle begynde et nyt job eller projekt i morgen, hvilket behov ville være vigtigst for dig? (vælg 3 i prioriteret rækkefølge) 1. Tænk over det et minuts tid. 2. Fortæl din sidemand om dit valg (5 minutter i alt for begge to) 3. Fremlæg din sidemands valg, som du har hørt det (en runde på ca. 2 minutter til hver) BORDETS TIDSHOLDER STYRER TIDEN (øvelsen varer 15 min. i alt)

Bidrage Netværke Inspiration

Bidrage Netværke inspiration

Fordi vi er forskellige typer, med forskellige behov, må vi lave en fleksibel konstruktion, der imødekommer alles behov og tidens tendens

Hvad er facilitering/mødeledelse?

Processer der passer Formøder /indhold Drejebog Processer der passer til indholdet Styring på mødet

Forskellige typer mødeprocesser Bidrage At generere idéer At planlægge At informere At inspirere/udfordre Netværke At erfaringsudveksle At hjælpe hinanden : Runden To gratis konsulenter Reflekterende team

Øvelse 1. Vælg en mødeleder 2. Diskutér: Hvad er et godt møde? Hvad er et dårligt møde? Mødeleder sørger for at alle kommer til orde (i 10 minutter)

Forskning viser, at mødedeltagere generelt ønsker følgende: At mødet starter og slutter til tiden At oplæg og input er relevante og forholdsvis korte At få mulighed for at ’oversætte’ ny viden til egen situation At få mulighed for at bidrage med egen erfaring og ekspertise At omgås andre At mødet faciliteres (processen styres) HVILKE PROCESSER HAR I SELV AFPRØVET I DAG?    

Mødeleder uddannelse

I skal udfordre jeres rammer, få dem til at arbejde med jer, ikke mod jer. Der skal være ægte plads til forskellige mål ved møderne