Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Advertisements

EVALUERING AF LÆREPLANER SOLSTRÅLEN Sprog.
EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Kan dagplejen gøre en forskel? Oplæg om forskningsprojektet ”Dagplejen og udsatte børn ” mandag den 22. juni 2009, Nyborg Strand v. Bente Jensen, DPU,
Inklusion Helhedssyn på børn Anerkendelse, ressourcesyn og arbejdsfællesskaber Psykolog Jakob Freil,
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Indspark: Skal LP’en være et étdags-løb? Ikke facit – men et indspark BMX-sporten mister unge i den sene teenagealder! Hvorfor? års alderen: – Fra.
Børn og bevægelse Indsats der ”bevæger sig” Oplæg ved Spring Ud i naturen, Christiansborg, Torsdag d.19. maj 2016 v/Grethe Sandholm Lektor og Master i.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Generelle udfordringer og perspektiver i vores arbejde med kvalitet, effektivitet og styring KL, Middelfart 4. december 2007 Klaus Majgaard.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Inddragelse af børn og unge med særlig fokus på det udviklingsstøttende perspektiv Work shop 2 Socialrådgiver, lektor Birthe Elholm, Institut for Socialt.
EVALUERING AF LÆREPLANER SKRUPSAKKERNE Barnets alsidige personlige udvikling.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI.
Forældremøde om motorik og sprog. PROGRAM Velkommen Sammenhængen mellem motorik og sprog Cafésamtaler Fælles afrunding.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
AULA.
Natur og naturfænomener
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Hotel Nyborg Strand 28. oktober 2016
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Museer, børnehaver og pædagoguddannelsen
Tænketankens vision i en skolekontekst
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED
Professionel Fælles Pædagogisk Praksis
Robusthed på Lillebæltskolen
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Tro på dig selv - det gør vi
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
FÆLLES målstyring i matematik
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Handlingsplan for øget gennemførelse
Foredrag Forårskonferencen, Silkeborg d
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Informationsmøde Førskolen
Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
Undervisningspligten
Ungdommens Uddannelsesvejlednings Årskonference 2012
Tendenser i forældresamarbejdet
Skoleudvikling i Praksis 1
Rammesætning for dagen
Pointer fra resultater på dagtilbudsområdet
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
SMTTE modellen Sammenhæng Tiltag Mål Evaluering Tegn
Er græsset også grønt om natten.
Velkommen til dialogmøde Region Nord og Region Midtjylland
Ledelse efter hvorfor… på Strandparkskolen …
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Ønske om sammenhængende uddannelsespolitik
Velkommen til forældremøde
Velkommen til Risskov Skole
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Lars Geer Hammershøj Ph.d. og lektor DPU, Aarhus Universitet
Velkommen til forældremøde
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Skole-hjemsamarbejde
Børne og ungepolitikken blev vedtaget i december 2015 og er byrådets fælles vision for børn og unge, som vokser op i Aarhus – og dermed også det fælles.
Børne og ungepolitikken blev vedtaget i december 2015 og er byrådets fælles vision for børn og unge, som vokser op i Aarhus – og dermed også det fælles.
Præsentationens transcript:

Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU v/ Lotte Meilstrup medlem af PASS & PASS-sekretariatet Dialogmøder 2018

Baggrund Regeringens udspil: Stærke dagtilbud - Alle børn skal med i fællesskabet Stærke dagtilbud for alle børn Øget fleksibilitet og frit valg for børnefamilier Bedre læring og trivsel for alle børn og et sammenhængende børneliv Høj kvalitet gennem faglighed og tydelig ledelse

Børne- og Socialministerens ambition med Stærke Dagtilbud ” Familien er kernen. Herfra går børnenes verden. Stærke dagtilbud er også centrale for det gode børneliv, og for at færre kommer bagud fra begyndelsen af livet. Derfor skal alle børn i vores dagplejer, vuggestuer og børnehaver have en god dag med leg, udfordringer, fællesskaber og omsorg. Og forældre skal have bedre mulighed for selv at vælge deres barns dagtilbud. Dét er mine mål med dette udspil” Mai Mercado, Børne- og Socialminister

Stærke Dagtilbud har medført Ny dagtilbudslov Træder i kraft 1. juli 2018 Master for den styrkede pædagogiske læreplan

Hvorfor den styrkede pædagogiske læreplan? Evaluering viste at indhold og anvendelsen af den pædagogiske læreplan trængte til eftersyn Manglede fælles retning/forståelse – der eksisterede ikke et fælles pædagogisk grundlag eller fælles temabeskrivelser En tendens til at arbejde for isoleret med de enkelte temaer, fremfor at tænke bredt og på tværs Læreplanen blev ikke betragtet som et redskab i arbejdet med børn i udsatte positioner Forældresamarbejdet handlede mere om praktiske forhold og konkrete aktiviteter end om børns trivsel og læring

PASS’ kriterier for justering af PAU PAU skulle fortsat være en generalist uddannelse til hele det pædagogiske arbejdsmarked Formål/retning/betydning i det enkelte uddannelsesmål skulle ikke ændres væsentligt De faglige pejlemærker fra den styrkede pædagogiske læreplan skulle tilstræbes implementeret

Overblik – indarbejdede begreber

Nyt valgfri fag Børn i udsatte positioner i dagtilbud Eleven kan anvende viden om tidlig opsporing til at identificere børn i udsatte positioner. Eleven kan anvende viden om børnesynet og det pædagogiske læringsmiljøs betydning til at støtte børn i udsatte positioner og deres deltagelse i børnefællesskabet. Eleven kan gøre brug af løbende observation, refleksion, dokumentation og evaluering af det pædagogiske læringsmiljø til at vurdere behov for inddragelse af tværfaglige kompetencer i forhold til det enkelte barn.

Hvad så nu ? PASS afholder en lærerkonference til efteråret AMU – nye uddannelser målrettet arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan www.amu-epos.dk Hvad kan der gøres lokalt? – Og hvilke opgaver er der?