Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Indspark: Skal LP’en være et étdags-løb? Ikke facit – men et indspark BMX-sporten mister unge i den sene teenagealder! Hvorfor? 0-15- års alderen: – Fra.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Indspark: Skal LP’en være et étdags-løb? Ikke facit – men et indspark BMX-sporten mister unge i den sene teenagealder! Hvorfor? 0-15- års alderen: – Fra."— Præsentationens transcript:

1 Indspark: Skal LP’en være et étdags-løb? Ikke facit – men et indspark BMX-sporten mister unge i den sene teenagealder! Hvorfor? 0-15- års alderen: – Fra 0 - 14 års alderen er det forældrenes engagement og involvering, der afgør børns vaner og livsstil. – De er omdrejningspunktet, og dem de tilegner sig værdier og holdninger fra. – De unges liv og strukturer er defineret. 14-16 års alderen ændres magtstrukturerne sig: – Ikke forældrene de unge spejler og identificerer sig med, men de social fællesskaber. – Roller i sociale sammenhænge, personlige værdier, kammerater får størst/større betydning. – Unge gennemgår en udvikling, hvor bevidsthed og refleksion om fx motion, kammerater, værdier, holdninger, normer udvikles løsrevet fra forældrene. – Vennerne og sociale fællesskaber bliver det naturlige omdrejningspunkt i denne alder.

2 Hverdags-prioriteter Tese: Nogle unge sene teenage-BMX’er falder fra, fordi at en hel weekend taget ud af kalenderen er for meget, da venner fra den nye efterskole, gymnasium, fester derhjemme, computer osv. trækker derhjemme. I mit speciale foretog jeg en øvelse blandt mine unge empiri-personer, som lød: Der blev introduceret fem billeder som hvert præsenterede forskellige hverdagsaktiviteter, der havde højest prioritet for dem i hverdagen. De var: Venner Computer Lektier Familie Sport

3 Resultatet Venner: 58 point Computer: 45 point Sport: 40 point Familie: 37 point Lektier: 30 point

4 Er to dage for meget? Så indsparket er: Er der ikke nogle unge, som falder fra fordi en hel weekend trukket ud af kalenderen mange gange i løbssæsonen er for dyrebar i forhold til nye venskaber, fester m.m. derhjemme? Er et étdagsløb ikke mere fleksibelt og passende i forhold til netop denne alder?


Download ppt "Indspark: Skal LP’en være et étdags-løb? Ikke facit – men et indspark BMX-sporten mister unge i den sene teenagealder! Hvorfor? 0-15- års alderen: – Fra."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google