Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forældre som en ressource i sprogarbejdet:

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forældre som en ressource i sprogarbejdet:"— Præsentationens transcript:

1 Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Familieværkstedet i Blæksprutten – det kulturelle børnehus

2 Ledelsesmæssige overvejelser:
Fundament: Forældresamarbejde: anerkendelse /respekt / mening Fakta: Medarbejder med særlig kompetence > < en særlig udfordring Dilemma: Ressourceforbrug på den korte og lange bane Tilgang: Et eksperiment med løbende evaluering Valg: Alle gør det bedste, de har lært - forældregruppen i tre kategorier

3 Motivation og mål: (efteråret 2014)
At sikre børnene bedre ordforråd/sproglige kompetencer, uddannelsesniveau, livsindkomst osv. At inddrage forældrene mere aktivt i deres børns sprogudvikling. At give forældrene viden og konkrete redskaber. At styrke samarbejdet mellem hjem og institutionen. At skabe fællesskaber og give introduktion til dansk kultur.

4 ”Kvaliteten af det sprog, som forældrene præsenterer barnet for, og måden, som forældrene bruger sproget på, har stor indflydelse på barnets sprog. Omfanget og kvaliteten af de sprogunderstøttende aktiviteter i hjemmet er således af afgørende betydning for barnets sprogudvikling”. ”Alle voksne er sproglige rollemodeller, men forældre har en særlig vigtig position i forbindelse med børnenes sproglige udvikling”. Ikke mindst: ”fordi de har de tætteste følelsesmæssige relationer”.

5 Forberedelse: Juni 2014 starter planlægningen af projektet.
Pjece til uddeling til forældrene udarbejdes, projektbeskrivelser laves og planlægning af div. aktiviteter påbegyndes. Kontakt til Silkeborg bibliotek. Kontakt til tosprogsvejleder. 

6 Struktur og udførelse:
August 2014 tilbydes max. 4 – 5 familier at deltage i projektet. Udvælgelse og tilbud Hjemmebesøg

7 Aktivitetsplan. Med udgangspunkt i egen evaluering og med udgangspunkt i konkret børne -/familiegrupper så revideres konceptet i særligt 3. omgang.

8 Refleksioner til næste omgang
Lave hverdagsaktiviteter, som kan foregå i hjemmet. Vi valgte en gruppe med et sprog og derfor en tolk. Tidlig indsats, men ikke under 2 år. Teorien løbende ind Struktur omkring start og slut Gulvlege Spil Dialogisk læsning Madlavning

9 Evaluering: Forældreevaluering:
”Man bliver mere obs på, at tale med sit barn på en anden måde og lave nogle andre aktiviteter sammen”. ”Jeg har lært noget nyt om mit barn. Jeg er blevet bevidst om, hvad han kan og gerne vil f.eks. synge og læse bøger” ”Vi har fået ideer til, hvad man kan gøre med sit barn”.

10 Vores egen evaluering Max 1- 1½ time.
Start kl.15, så yngre søskende kan passes i vuggestuen imens. Fokus på formidling af kendte voksne og teori som en løbende formidling fremfor et oplæg. Svært at måle på – flere indsatser sideløbende.

11 Refleksioner blandt de deltagende:
Gode bud på hvordan I i praksis inddrager jeres forældre? Hvad er udfordringerne? Hvad er succeserne? Fremtidige aspekter der understøtter: Sproggaven.

12 Ordet er frit:


Download ppt "Forældre som en ressource i sprogarbejdet:"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google