Hvordan bliver arbejdet i LUU en succes?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse
Advertisements

Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Orientering om revisionen af social- og sundhedsuddannelsen
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Fælles lokal uddannelses udvalgskonference på Syddansk Erhvervsskole d. 8. oktober i Odense.
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
Konference for lokale uddannelsesudvalg Oktober 2012
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
Sådan indsættes firmalogoet på denne side •Vælg “Billede” i menuen Indsæt •Find filen med dit logo •Klik på OK Sådan ændres logoets størrelse.
Tilmelding til ungdomsuddannelser 2010
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
Det lokale uddannelsesudvalg - LUU Opgaver for LUU på en skole med transport- uddannelser LUU har en central rolle i styringen af de offentlige uddannelsestilbud.
Program Velkomst v. næstformand for PASS, Ursula Dybmose LUU opgaver Fra fællesbestyrelse til LUU LUU opgaver ifølge loven Status for delegeringer Arbejdet.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Velkommen til Hvordan vises skolens værdier bedst muligt i SkolePorten? SkolePortens fleksibilitet kan medvirke til at understøtte skolens værdier. Oplægget.
Møde i LUU Horsens Lokale efteruddannelsesudvalgs opgaver og samarbejdet med skolerne.
Rollerne, EUD Roller i uddannelsessystemet ”DET FAGLIGE SELVSTYRE”
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
1 Temadag den 25. marts Lokale uddannelsesudvalg Rolle og opgavefordeling mellem Fagligt udvalg Skoler.
Elevrådsstruktur. § 1. Der nedsættes elevråd på alle erhvervsskoler, der er godkendt i henhold til § 1 i lov om erhvervsskoler. Elevrådet er elevernes.
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
FRA UDVALG TIL ELEVPLAN Elevplankonference september 2013
Type af klage1. klageinstans2. klageinstansRegel 1. Klage over undervisningen/ uddannelsen SkolenErhvervsuddannelses-loven § 69 2 Klager over en skoles.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
Program Velkomst v. næstformand for PASS, Ursula Dybmose, KL
Lokale uddannelsesudvalg Uddannelsesinstitutionens redskab i arbejdet med kvalitetssikring.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Valgmøde 7. april Velkomst 2.Skolebestyrelsens arbejde - Det formelle - og i praksis 3.Tidsfrister 4.Opstilling / valgliste 5.Eventuelt.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
Malerfagets overenskomst §10 Sikkerhedsbestemmelser Hvem har ansvaret for, at det nødvendige sikkerhedsudstyr er til rådighed? Hvem har ansvaret.
Skolebestyrelsesvalget 2016 Skolebestyrelsesvalget Kulsbjerg Skole En gennemgang af valg- proceduren.
TILBUD TIL STÆRKE ELEVER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE
Temadag for TR.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Overordnede bestemmelser
Malerfagets overenskomst
Styrelsesvedtægt for Varde Kommunes Skolevæsen.
Bedømmelse og karakterer
Program Trepartsaftalen Nyt om EUV
Erhvervsuddannelse for voksne - EUV
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Kvalitet i uddannelsen
SOSU NORD, praktikken og elevplan
Aftale om bedre erhvervsuddannelser og styrket uddannelsesgaranti
Faggruppemøde EUC-Lillebælt den 2. februar 2017
Introduktion.
Præsentationens transcript:

Hvordan bliver arbejdet i LUU en succes? Sådan indsættes firmalogoet på denne side Vælg “Billede” i menuen Indsæt Find filen med dit logo Klik på OK Sådan ændres logoets størrelse Klik på logoet. De bokse, som vises rundt om logoet, kaldes “størrelseshåndtag”. Brug disse for at ændre størrelsen på objektet. Uddannelseskonferencen 2015 - Vejle Hvordan bliver arbejdet i LUU en succes? 09-08-2018

LUU’s nuværende valgperiode Kr. ??? Udgifterne udredes af de lokale organisationer De faglige udvalg godkender personerne LUU’s nuværende valgperiode Organisationerne udpeger personerne 1/7 - 2014 – 30/6 2018 09-08-2018

www.fagligeudvalg.dk 09-08-2018

Lovgrundlaget for de lokale uddannelsesudvalgs arbejde Erhvervsuddannelsesloven § 39-43 Bekendtgørelsen til de enkelte indgange Fagbeskrivelsen for den enkelte uddannelse Uddannelsesordningen 09-08-2018

http://eud-adm.dk/ 09-08-2018

BEKENDTGØRELSE AF LOV OM ERHVERVSUDDANNELSER - OPLYSER § 39: Pålægger skolen, at den i samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg, fastlægger undervisningens nærmere indhold 09-08-2018

BEKENDTGØRELSE AF LOV OM ERHVERVSUDDANNELSER - OPLYSER § 41. Det lokale uddannelsesudvalg rådgiver skolen i spørgsmål, der vedrører den aktuelle uddannelse, og virker for samarbejdet mellem skolen og det lokale arbejdsmarked. 09-08-2018

BEKENDTGØRELSE AF LOV OM ERHVERVSUDDANNELSER - OPLYSER § 41, stk. 2. Skolens afgørelse om valgfag af lokal betydning, træffes efter indstilling fra uddannelsesudvalget 09-08-2018

BEKENDTGØRELSE AF LOV OM ERHVERVSUDDANNELSER - OPLYSER § 43. Stk. 2. De faglige udvalg og det lokale uddannelsesudvalg skal ved kontakt med virksomheder og eventuelt ved opfordringer til virksomheder virke for, at der tilvejebringes det antal praktikpladser, som der er behov for i det enkelte fagområde 09-08-2018

BEKENDTGØRELSE AF LOV OM ERHVERVSUDDANNELSER - Hvad gør vi her? http://www.praktikpladsen.dk/  09-08-2018

BEKENDTGØRELSE AF LOV OM ERHVERVSUDDANNELSER - Hvad gør vi her? http://www.praktikpladsen.dk/  09-08-2018

I henhold til nugældende lovgivning kan der formuleres nogle hovedpunkter Rådgive om lokale undervisningsplaner Følge evalueringer og medvirke til kvalitetssikring af uddannelserne Medvirke til at fremskaffe praktikpladser Fornyelse af uddannelserne Udarbejde retningslinjer for praktikuddannelsen Formidle og medvirke ved sammenspil mellem skole, erhvervslivet og praktikvirksomhederne Rådgive om undervisningsmiljøet, faglokaler og udstyr 09-08-2018

Opmærksomhed ved møder i de lokale uddannelsesudvalg Den lokale undervisningsplan Er den eksisterende? Bliver den drøftet/revideret og hvordan? 09-08-2018

Opmærksomhed ved møder i de lokale uddannelsesudvalg Kvaliteten i undervisningen Hvordan måles kvaliteten? Hvor ”vises” resultaterne? Er kvaliteten genstand for drøftelser? Hvem deltager i svendeprøverne? Møder udvalget eleverne? 09-08-2018

Opmærksomhed ved møder i de lokale uddannelsesudvalg Kvaliteten – udstyr, lokaler, undervisningsmidler Hvordan vurderes lokalerne? Hvordan vurderes udstyret? Hvordan vurderes undervisningsmidlerne? Interesserer udvalget sig for lokaler, udstyr og undervisningsmidler? 09-08-2018

Opmærksomhed ved møder i de lokale uddannelsesudvalg Kvaliteten - læreruddannelse Interesserer udvalget sig for læreruddannelse? Hvad gør skolen konkret? 09-08-2018

Opmærksomhed ved møder i de lokale uddannelsesudvalg Praktikpladsopsøgende arbejde Hvilke initiativer tages der for at skaffe praktikpladser? Hvilke initiativer tages der for at ”gøre reklame” for uddannelsen? Medvirker udvalget ved rådgivning om uddannelsesaktiviteten? 09-08-2018

Opmærksomhed ved møder i de lokale uddannelsesudvalg Udvalget Er udvalgets pladser besat og paritetisk? Er der en forretningsorden? Hvordan er mødefrekvensen og deltagelsen? Hvordan er indtrykket af arbejdet i udvalget? Er udvalget aktivt? – hvis nej hvorfor? 09-08-2018

Opmærksomhed ved møder i de lokale uddannelsesudvalg Er det skolen der er den styrende part????? Udvalget - skolen Er der kontakt til skolens ledelse/bestyrelse? Hvis ja – hvordan? Yder skolen den fornødne sekretariatsbetjening? 09-08-2018

Kompetence og opgaver Skoleundervisningen - 45 min. pr. lektion Hvorledes undervisningen tilrettelægges ud fra en 37 timers arbejdsuge Det lokale uddannelsesudvalg bør kræve, at skolen ved hvert møde fremlægger og udleverer en timeplan for samtlige elever, samt en oplysning om, hvor mange elever der går i en klasse 09-08-2018

Kompetence og opgaver Sikre at de lærere der skal undervise, har et tilstrækkeligt fagligt niveau, men husk det egentlige ansvar ligger hos skolens bestyrelse. Rådgive skolen om indretning af undervisningslokaler 09-08-2018

Tilrettelæggelse af møder Udvalget konstituerer sig selv Der bør afholdes ca. 4 årlige møder - fordelt med 1 møde i hvert kvartal i den 3. - 4. undervisningsuge. At der fra alle møder udsendes referater til skolens bestyrelse, organisationerne og det faglige udvalg Tilstræbe et årligt møde med skolens bestyrelse REFERAT Skolen stiller sekretariatsbistand til rådighed for udvalget 09-08-2018

Vigtige opgaver En dagsorden til et møde bør indeholde et punkt, hvor kommende møder fastsættes det gælder også mødeaftner for elever og mestre, eks. orientering om en kommende svendeprøve. Sikre, at når skolen underviser eller oplyser om fagpolitik, at der da altid er en repræsentant fra forbundet og mesterforeningen. Det kunne være en god opgave for formandskabet i det lokale uddannelsesudvalg 09-08-2018

Resumé med mellemrum på møderne Gennemgå vigtige resultater og udfordringer der er opstået siden sidste møde. Er de fastsatte målsætninger nået? 09-08-2018

Målsætninger for perioden 2014 - 2018 Strategiske indsatsområder Virksomhederne eleverne skolen Andre væsentlige indsatsområder? 09-08-2018

Skoleundervisningen Områdefag (uddannelsesspecifikke fag), specialefag Skolens udbud af specialefag Områdefag (uddannelsesspecifikke fag), specialefag Grundfag Valgfag Hvorledes vejledes eleverne Har eleverne valgmulighed Valgfrie specialefag 09-08-2018

Tilrettelæggelse af Specialefag En vigtig opgave for LUU Eleven skal kunne vælge det specialefag som eleven ønsker Det kan sikres ved skolesamarbejde Det kan sikres ved åben læring – eleverne i en klasse modtager forskelligt undervisning og dermed undervisning i det specialefag de har valgt 09-08-2018

Merit En vigtig opgave for LUU Sikre, at skolerne tilbyder eleverne alternativ undervisningsfag – jf. grundfagsbekendtgørelsen 09-08-2018

Også en vigtig opgave Afholdes der møder mellem elev, skole og virksomheden, når uddannelsesaftalen indgås? 09-08-2018

Efteruddannelse En vigtig opgave for LUU Sikre, at der bliver tilrettelagt efteruddannelseskurser på skolen Sikre, at virksomhederne benytter kurserne 09-08-2018

DM i SKILLS 2016 4.-6. februar 2016 i Messe C i Fredericia Vi kårer Danmarksmesteren 2016 09-08-2018

UDVIKLINGSREDEGØRELSEN Indstillinger til det faglige udvalg senest - altid inden sommerferien 09-08-2018

WWW.frisorfaget.dk www.kosmetiker.dk De lukkede sider hvor I alle har koder til Brugernavn: udvalget Kode fkudvalget432 Facebook lukket side https://www.facebook.com/groups/212648778852259/ 09-08-2018

mailadresser Vi ønsker jeres mail adresser Frisør- og kosmetikerfagets Fællesudvalg - Faaborgvej 41 A - 5250 Odense SV - Telefon: 63 17 34 44 - Mail 09-08-2018

09-08-2018