SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Eksamensprojektet 2014 Hf-enkeltfag.
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
Det Internationale Område Studieområde 3/
Skriftlige opgave kom IT
Grundlæggende IT, niveau G
Almen studieforberedelse
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Præsentation: Obligatorisk opgave 1
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Synopsis VIP3/2012.
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
SRP 2014.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Dagens program Præsentation af mig15 min. Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium m.m.)15 min. Øvelse:
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
Synopsis VIP13 HH3.
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
Eksamensprojektet 2015 Hf-enkeltfag.
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Almen Studieforberedelse Orientering mandag den 31. januar 2011.
SKABELON.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Intern mundtlig prøve Skriveperiode (synopsis) Vejledning Område, opgave, fag Dansk, engelsk, fransk/tysk/spansk Sprog, kommunikation & kultur Samfundsfag,
KNÆK KODEN Selvvalgt problemstilling. Tidsplan TidspunktAktivitet 25. maj (5.-8. lektion) Kursus i synopsis, knæk koden, samt vejledning efter træffetider.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 - Frivillighed.
KNÆK KODEN. Tidsplan TidspunktAktivitet 12. april Information om intern prøve i Studieområdet Del 1 Lodtrækning om område i klasserne 29 april Valg af.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 3 – Det danske arbejdsmarked.
KNÆK KODEN SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 45.
1 FoU-projekt om studieretningsprojekt i de økonomiske fag 5. september 2007 Vejle Handelsskole.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område
Få mest ud af opgaveskrivningen: For-arbejdet Opgaveformuleringen
SRO SKRIV!.
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 – Demografi og velfærd
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
KNÆK KODEN.
KNÆK KODEN.
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Skriveperiode (synopsis)
KNÆK KODEN.
Udkast til justering af KS
SSO - Større skriftlig opgave
ERHVERVSCASE Generelt
Naturfag.
AT-eksamen 2018.
Mindset og formativ evaluering i sprogfagene:
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Studieretningsprojektet
Infomøde om synteseopgaven
SSO og EP Helle Dreyer Møller, VUC Aarhus
KNÆK KODEN.
SRO 2018 hHx.
SRO SKRIV!.
AT-eksamen 2019.
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
AT-EKSAMEN 2019 SSM 28. januar kl
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Introduktion til mini-SOP 3. hhx
Præsentationens transcript:

SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51 KNÆK KODEN SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51 Denne PowerPoint kan findes på portal.tradium.dk Studieområdet  SO1  Samfundsfagligt område – intro  Forløb

Skriveperiode (synopsis) Intern mundtlig prøve Skriveperiode (synopsis) Vejledning Fag

Det vigtigste vis jeres faglighed og brug den hjælp, der er til rådighed fx: Portalen denne powerpoint Vejlederne Linksamling

SYNOPSIS BETYDER ’SAMLET SYN’ ELLER ’OVERBLIK’

To dele Synopsen kan ikke stå alene.

DET VIL SIGE, AT I HAR MULIGHED FOR AT PLANLÆGGE HVILKE EMNER, I GERNE VIL UDDYBE UNDER DEN EFTERFØLGENDE DISKUSSION/DIALOG! Ved grundig planlægning kan I minimere risikoen for uforudsete spørgsmål

BASERER SIG ALENE PÅ SKRIFTLIG KOMMUNIKATION FORSKELLE RAPPORT SYNOPSIS BASERER SIG ALENE PÅ SKRIFTLIG KOMMUNIKATION ALLE ’MELLEMREGNINGER’ OG DELRESULTATER ER BESKREVET FOR LÆSEREN EKSEMPEL: SRP KORT SKRIFTLIGT OPLÆG TIL MUNDTLIG FREMLÆGGELSE OG DISKUSSION IKKE ET FÆRDIGT PRODUKT! INDEHOLDER OVERSIGT SOM SÆTTER LÆSEREN IND I UNDERSØGELSENS INDHOLD OG LÆGGER OP TIL UDDYBNING VED DEN MUNDTLIGE FREMLÆGGELSE

Gem nogle af de mest selvstændige dele til fremlæggelsen

De følgende slides gennemgår kravene til synopsen, som de fremgår af portalen – så følg med der!

Krav til struktur og layout Fra: http://portal.tradium.dk/studieomraadet/so1/samfundsfaglig-omraade/samfundsfaglig-synopsis.aspx

Afsnittet: Opgaveformulering Her skal I blot skrive opgaveformuleringen ind! Blot erstat x-land med det konkrete land, som I har fået tildelt.

Afsnittet: Metode og kildekritik

Så et antal hovedafsnit, hvor I svarer på opgaveformuleringen Så et antal hovedafsnit, hvor I svarer på opgaveformuleringen. Minimum 3 afsnit, der følger opgaveformuleringens taksonomiske opbygning. Dvs. minimum et redegørende afsnit, et analyseafsnit og et afsnit med vurdering. Giv afsnittene nogle overskrifter, der siger noget om det konkrete indhold af afsnittet. HUSK nummerering. Det skal være tydeligt, hvad det er I når frem til men hold gerne nogle af ”mellemregningerne” tilbage, så I kan uddybe dem til den mundtlige fremlæggelse.

Eksempel på indholdsfortegnelse BEMÆRK – omfanget af synopsen bestemmes ikke af sidetallet! Figurer, illustrationer, tvungne sideskift og andet kan sagtens gøre, at I fx ender på side 7 eller 8.

Lille fif mht. kilder Det kan godt være, at I selv skal på jagt efter supplerende kilder, men start med at undersøge kilderne i linksamlingen. OG nej: Man kan ikke bare google sig til svarene i opgaveformuleringen. Det er en nødvendighed at finde kilder, gennemlæse kilder og selvstændigt udvælge og anvende data fra disse kilder.

Det redegørende niveau Redegør for begrebet konkurrenceevne og giv en kort landekarakteristisk af x-land. Fokus: Vis at I i IØ har tilegnet jer en forståelse af begrebet konkurrenceevne og ved, hvad der bør indgå i en landekarakteristik. Det, som I skriver i de(t) redegørende afsnit, bør I trække tråde til senere i synopsen. På den måde sikrer I, at der bliver en rød tråd i synopsen.

Det analyserende niveau Analyser udviklingen af Danmarks samhandel med x-land fra 2010 frem til nu. Kom her også ind på, hvilken samfundsøkonomisk betydning samhandlen har. I analysen skal relevant talmateriale inddrages og bearbejdes ved hjælp af regressioner. Fokus: Her skal I vise, I kan finde, bearbejde og anvende relevante tal for samhandlen (eksport/import). At anvende betyder, at talmaterialet ikke kan stå alene. I skal forklare, hvad tallene siger om samhandlen. Dernæst skal I vise, at I ved hjælp af de samfundsøkonomiske mål og evt. også det samfundsøkonomiske kredsløb kan forklare, hvilken betydning den konstaterede samhandel har for Danmark. Dvs. her skal I demonstrere jeres faglighed indenfor matematik og samfundsfag.

Det diskuterende niveau Vurder de fremtidige muligheder for øget eksport til x-land herunder specifikt eksport af grønne energiteknologiske produkter/ydelser. Inddrag en matematisk prognose i vurderingen. Fokus: Vigtigt at finde kilder, som kan hjælpe jer med at sige noget om den forventede udvikling. Det kan også være relevant at trække tråde tilbage landebeskrivelsen og det, som I allerede ved som samhandlen. Og så skal I også her demonstrere jeres matematiske færdigheder og i kilderne finde noget talmateriale, som I kan lave en prognose ud fra, som I så inddrager.

Husk

Evaluering og præsentation Når I skal præsentere mundtlig, så må:     3-mandsgrupper bruge 6-9 min. på præsentationen 4-mandsgrupper 8-12 min. Der udover er der en række ting, som I skal have styr på – og overholde, når I fremlægge. Læs grundigt på portalen: http://portal.tradium.dk/studieomraadet/so1/samfundsfagligt-omraade-intro/evaluering-og-praesentation.aspx

HUSK – inddrag i synopsis eller præsentation Viden fra foredraget mandag Og/el. viden fra virksomheds-besøget tirsdag

I skal også være klar på følgende:

Husk samarbejde!

God arbejdslyst! Husk vejen kan godt være præget af usikkerhed og frustration – det er helt NORMALT Vi skaber vejen i takt med, at vi går den.