Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

KNÆK KODEN SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 45.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "KNÆK KODEN SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 45."— Præsentationens transcript:

1 KNÆK KODEN SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 45

2 Intern mundtlig prøve Skriveperiode (synopsis) VejledningFag

3 Det vigtigste VIS JERES FAGLIGHED - OG BRUG DEN HJÆLP, DER ER TIL RÅDIGHED FX : P ORTALEN DENNE POWERPOINT ( VIA PORTAL ) V EJLEDERNE M ATERIALESAMLING OG DATAUDTRÆK http://portal.tradium.dk/studieomraadet/so1/samfundsfaglig-omraade.aspx

4 SYNOPSIS BETYDER ’SAMLET SYN’ ELLER ’OVERBLIK’

5 To dele Synopsen kan ikke stå alene.

6 Ved grundig planlægning kan I minimere risikoen for uforudsete spørgsmål DET VIL SIGE, AT I HAR MULIGHED FOR AT PLANLÆGGE HVILKE EMNER, I GERNE VIL UDDYBE UNDER DEN EFTERFØLGENDE DISKUSSION/DIALOG!

7 FORSKELLE RAPPORTSYNOPSIS B ASERER SIG ALENE PÅ SKRIFTLIG KOMMUNIKATION ALLE ’MELLEMREGNINGER’ OG DELRESULTATER ER BESKREVET FOR LÆSEREN EKSEMPEL: SRP KORT SKRIFTLIGT OPLÆG TIL MUNDTLIG FREMLÆGGELSE OG DISKUSSION IKKE ET FÆRDIGT PRODUKT! INDEHOLDER OVERSIGT SOM SÆTTER LÆSEREN IND I UNDERSØGELSENS INDHOLD OG LÆGGER OP TIL UDDYBNING VED DEN MUNDTLIGE FREMLÆGGELSE

8 G EM NOGLE AF DE MEST SELVSTÆNDIGE DELE TIL FREMLÆGGELSEN

9 De følgende slides gennemgår krav, som de fremgår af portalen – så følg med der!

10 Krav til struktur og layout Fra: http://portal.tradium.dk/studieomraadet/so1/samfundsfaglig-omraade/samfundsfaglig-synopsis.aspx

11 Afsnittet: Opgaveformulering Her skal I blot skrive opgaveformuleringen ind!

12 Afsnittet: Metode og kildekritik

13 Så et antal hovedafsnit, hvor I svarer på opgaveformuleringen. Minimum 3 afsnit, der følger opgaveformuleringens taksonomiske opbygning. Dvs. minimum et redegørende afsnit, et analyseafsnit og et afsnit med diskussion. Giv afsnittene nogle overskrifter, der siger noget om det konkrete indhold af afsnittet. Det skal være tydeligt, hvad det er I når frem til, men I må gerne holde nogle af ”mellemregningerne” igen, som I så kan uddybe til den mundtlige fremlæggelse.

14 Det redegørende niveau Beskriv hvad der kendetegner den danske velfærdsmodel. Redegør herefter for, hvordan modellen er udfordret af ét af de følgende: - Demografisk pres - Finansielt pres/Økonomisk klemme - Stigende individualisering og forventningspres - Pres fra globaliseringen - Udfordringer med konkurrenceevnen Fokus: Sæt ord på, hvilken velfærdsmodel DK har og hvad dette indebærer fx i form af ydelser, skat, offentlig udgifter osv. Dokumenter herefter, ved hjælp af kilder, den udfordring, som I vælger. Dvs. fastslå, at udfordringen eksisterer og forklar, hvordan den presser den danske velfærdsmodel.

15 Det analyserende niveau Analyser, med inddragelse af selvvalgte kilder, hvordan udfordringerne kan håndteres ved hjælp af politiske tiltag med forskellig ideologisk udgangspunkt. Fokus: Tag udgangspunkt i den udfordring, I har valgt og kom med udgangspunkt i forskellige kilder med flere (minimum 2) forslag til, hvordan man kan løse/lette udfordringen. I skal komme med forslag, der ideologisk er forskellige. Fx et forslag, som man er mere tilbøjelig til at foreslå som socialist end liberalist, og så fx et forslag, som er meget liberalistisk eller evt. konservatistisk. I skal således kunne forklare, hvorfor et tiltag fx er mere socialistisk end liberalistisk.

16 Det diskuterende niveau Diskuter afslutningsvis, med inddragelse af "velfærdstrekanten", konsekvenserne ved ét af de pågældende politiske tiltag på kort og evt. langt sigt Fokus: Kom ind på, hvad det valgte tiltag vil kunne medføre på kort og evt. langt sigt. Brug figuren nedenfor analytisk og svar på, hvor tiltaget kan føre os hen mht. velfærdsmodel. Og husk at bruge jeres egne kritiske sans og inddrage flere kilder, så I bliver balancerede i diskussionen, og både forholder jer til mulige positive og negative effekter af tiltaget.

17 Husk

18 Præsentationen – den mundlige fremlæggelse I skal have forberedt jer og have styr på en række ting. BEMÆRK – det er i uddybningen af det faglige arbejde, at I skal præsentere noget, som man ikke har kunnet læse sig til i synopsen.

19 I skal også være klar på følgende:

20 Husk samarbejde!

21 God arbejdslyst!


Download ppt "KNÆK KODEN SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 45."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google