Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

SRP 2014.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "SRP 2014."— Præsentationens transcript:

1 SRP 2014

2 Introduktion til SRP Formalia omkring opgaven Selve opgaven

3 Formalia – hvad er SRP’en?
Studieretningsprojektet er en tværfaglig rapport, hvor I skal vise, at I kan behandle en faglig problemstilling selvstændigt og dybdegående med anvendelse af to fag. Fag: Der skal indgå et af de studieretningsfag, du har på A-niveau, samt et fag på mindst B-niveau i besvarelsen af projektet.

4 Hvad skal jeg skrive om? Først og fremmest: et spændende emne
Herefter: problemstillinger Herefter: valg af fag NB: eksempler på biblioteket

5 Formalia - vejledning Når I har valgt fag udpeger skolen to vejledere (en for hvert fag) – Skolen forsøger at fordele vejlederne sådan, at du kender mindst den ene af dine vejledere Skolen har afsat en dag til vejledning, hvor DU SKAL mødes med dine vejledere, så I kan drøfte problemstillingen og/eller området. Husk at du skal forberede mødet med et skriftligt oplæg Du skal søge informationer/data og låne bøger på biblioteket, således at du er klar til at skrive SRP

6 Formalia - vejledning Vejlederne udarbejder problemformuleringen under hensyntagen til de drøftelser, de har haft med dig under vejledningen. Problemformuleringen er ukendt men ikke overraskende (afhængigt af jeres forberedelse til vejledningen!!!!) Du får problemformuleringen udleveret mandag den 4. december i klassen

7 Formalia – bedømmelseskriterier
demonstrere evne til faglig fordybelse og til at sætte sig ind i nye faglige områder demonstrere evne til at udvælge, anvende og kombinere forskellige faglige tilgange og me-toder og dermed forstærke den faglige fordybelse beherske relevante faglige mål i de indgående fag

8 Formalia – bedømmelseskriterier
udvælge, bearbejde og strukturere relevant materiale demonstrere evne til faglig formidling besvare en stillet opgave fyldestgørende, herunder at der er overensstemmelse mellem opgaveformuleringen og opgavebesvarelsen beherske fremstillingsformen i en faglig opgave

9 Formalia - bedømmelse Nogle opgavebesvarelser indeholder mange bilag. Bilagene er i sig selv ikke genstand for særskilt vurdering, men vurderes alene i forhold til, hvordan de er anvendt, inddraget og behandlet i opgave-besvarelsen. Engelsk abstract Bedømmelsen af SRP skal ske senest seks uger efter censors modtagelse af besvarelserne.

10 Bedømmelse – litteraturlisten og noter/kilder
Q&¤%Q#/¤Q#(¤QP)(#¤/=Q#(¤/=?=/)/()/(/()/()////#”#¤”#¤##¤#####!§§§§§§§§§§§§1½!!!! IØ-bogen eller samtidshistoriekompendiet NB: kilder og fodnoter vs. Litteraturliste – se i skrivevejledningen, hvordan I skal gøre.

11 Formalia – sygdom og snyd
Sygdom: Meddel skolen så hurtigt som overhovedet muligt, hvis du bliver alvorligt syg – så afgør skolen om du kan få udsat din afleveringsfrist. Skolen vil kræve lægeerklæring Snyd: Hvis du bliver opdaget, afvises din SRP. Du skal lave en ny SRP i den kommende SRP-periode (læs næste år)

12 Selve opgaven - eksempler
IØ og kulturforståelse Er Kina ved at gennemgå en overgang fra stormagt til supermagt? Gør kort rede for Kinas økonomiske situation Analyser Kinas position som økonomisk og kulturel magt i verden. Kom herunder særligt ind på betydelige kulturelle forskelle i de værdier, der er fremherskende i den vestlige verden og i Kina Diskuter endeligt, hvorvidt Kina kan og ønsker at overtage USA’s position som verden mest magtfulde nation.

13 Selve opgaven - eksempler
IØ og matematik Er Kina på vej til at være et I-land? Indledningsvis ønske en redegørelse for Kinas udviklingsniveau, samt hvilke økonomiske forventninger der er til Kina. I den forbindelse forventes inddragelse af Ginikoefficienten. Efterfølgende ønskes udarbejdet prognoser for to at dig valgte økonomiske parametre ved hjælp af regression. Der ønskes endvidere en diskussion af hvilke økonomiske politikker Kina kan tage i anvendelse for at sikre en fortsat udvikling. Afsluttende ønskes en vurdering af, i hvilket omfang regressionsanalyse kan anvendes som værktøj til at opstille en prognose for Kinas udvikling mod at være et I-land.

14 Selve opgaven - eksempler
Afsætning og VØ Ud fra en virksomhedsbeskrivelse og en kortfattet regnskabsanalyse af Royal Unibrew A/S, bedes du analysere, hvilke udfordringer der findes for produktet FAXE KONDI og hvilke løsningsmuligheder der er. På baggrund af løsningsforslagenes fordele og ulemper bedes du vurdere, hvilket løsningsforslag der er optimalt, herunder en vurdering af de økonomisk konsekvenser.

15 Selve opgaven - eksempler
Afsætning og dansk Beskriv virksomheden DSB og målgruppen på baggrund af segmenteringskriterierne. Gør rede for centrale virkemidler i reklameanalyse, argumentationsanalyse samt retorisk analyse. Lav en analyse af handlingsparametrene med særlig vægt på promotion, hvori du udarbejder en dybdegående analyse af en selvvalgt reklame. Vurder, hvordan ovenstående reklame placerer sig i kontekst med andre reklamer fra samme virksomhed. Vurder, hvilke virkemidler virksomheden fremadrettet bør inddrage i deres reklamekampagner og diskuter, hvordan de kan ramme deres målgruppe fremover.

16 Selve opgaven - eksempel
IØ og spansk Hvilke konsekvenser har den spanske krise for de unge og det spanske samfund? Udarbejd en kort makroøkonomisk analyse over Spaniens økonomi fra 2007 og frem Analyser med udgangspunkt i udvalgte eksempler, hvordan krisen påvirker de unge spaniere. Inddrag relevante nøgletal for spaniernes levevilkår. Diskuter hvilke konsekvenser krisen har for de unge og for de spanske samfund.

17 Materiale i Skrivemetroen
Tidsplan Skrivevejledning SRP-Portfolio


Download ppt "SRP 2014."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google