Præsentation af resultaterne fra

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Advertisements

Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Titeldias med kant Indsæt TITEL og EMNE 1. Klik på fanen INDSÆT i topmenuen 2. Klik på Sidehoved og Sidefod 3. Dobbeltklik i feltet med INDSÆT TITEL og.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
24. November 2014 Ved Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Informationsmøde om Sundhedscenter Haderslev, den 27. maj 2013 Velkommen.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Livsstilsændringer og sundhed Tema 1: Lyst og energi til at deltage i fællesskabet Tema 2: Fokus på egen sundhed Tema.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
Broforløbet-Esbjerg, Varde og Vejen. Projektets formål: At lave en model for opkvalificering af målgruppen, som efterfølgende kan danne skole for, hvorledes.
1 v. Torben Svendsen //Aktivitetscentret Sundholm MENNESKET I FOKUS.
Den langtidsledige skal til roret En individuel og jobrettet indsats for langtidsledige Oplæg på temadag i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
SERVICESTYRELSEN 9.DECEMBER 2009 Faglighed og metoder i håndteringen af unges brug af rusmidler.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Er patienterne klar til telemedicin? Morten Freil Direktør
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Program for Netværksdage onsdag d. 23.november 2016
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
En nordjysk investering – Vejle
Mine spilområder Faglig og kompetencemæssig koordination og synergi
Akutteamets målgruppe
Alle rettigheder forbeholdes
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
Målet med at give nogle elever en transitmentor
- Spot på snusepraktikker
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
JobFirst Seminar om samarbejdet med borgere i JobFirst 11. maj 2016
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler
Tro på dig selv - det gør vi
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Formelle krav til Rehab-Team…
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
At være blandt ligestillede – ikke at være outsideren
Inklusion i Folkeskolen
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Informationsmøde Førskolen
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Vision Det skal være let at etablere og udvikle sin virksomhed på HR-området i Mariagerfjord Kommune Det gør vi på følgende måde: Du får hurtig og effektiv.
Tendenser i forældresamarbejdet
Styrket sammenhæng mellem teori og praksis
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Danmarks Vejlederforening
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Præsentation af resultaterne fra workshop 1 Gentage formål som oplæg til SOF konsulenter, der præsenterer gruppearbejdet. Pointering: Godt at få den viden frem, der er tæt på borgerne og få al den erfaring og visioner vi har til sammen i spil. Vi glæder os til processen

Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng i indsatsen for unge Tema 2 - Uddannelse og uddannelsesforberedelse Tema 3 - Beskæftigelse og beskæftigelsesforberedelse Hvad er de væsentligste udfordringer? Hvad skal AST kunne tilbyde? Hvad skal der til for, at du har lyst til og mulighed for at bruge et Aktivitets- og Samværstilbud?

Hvad skal AST tilbyde? Sammenhængende indsats med den enkelte i centrum – særligt i overgangen fra ung til voksen Understøttelse af brugers mulighed for job og uddannelse Tæt samarbejde med virksomheder / understøtte rummeligt arbejdsmarked Understøttelse af livsmestring Personlig rådgivning og støtte Socialt netværk og samvær Tabubryder

Sammenhængende indsats – særligt i overgangen fra ung til voksen Samarbejde forvaltningerne i mellem Bedre kommunikation på tværs af områder, temadage på tværs af faggrupper, samarbejdsmøder med den unge i fokus Sikre god grundviden hos alle ”hjælperne” Hjælpe med at skabe helhed i den unges liv Mentorer. En AST medarbejder som fast kontaktperson (den unge har ofte mange) Medarbejder følger unge ved forskellige overgange, så system ikke giver slip. En hente- og ledsageordning Faste netværksmøder for samarbejdsparterne

Understøttelse af brugers mulighed for job og uddannelse Studieforberedende og fastholdende kurser. På AST skal der være mennesker, der har viden om uddannelse/ forskellige faglighed, så de kan hjælpe med forskellige ting. Gøre uddannelsesstederne opmærksomme på at fleksible læringsstile er nødvendige i forhold til målgruppen hos os Små ”studiegrupper” som frivilligt AST tilbud + lektiehjælp At have mulighed for at beholde samme kontaktperson, når jeg begynder på uddannelsesforløb Mere ensartethed på tværs af centrene: gerne en beskæftigelses-ansvarlig på alle centre, så samarbejdet bliver lettere En person med ansvar for at støtte og motivere ved jobstart – en håndholdt indsats

Tæt samarbejde med virksomheder / understøtte rummeligt arbejdsmarked Mentorordning/støtte i job/prøvejob/prøvedage/prøvetimer i virksomheder inklusiv støtte fra AST Have en mentor på selve arbejdspladsen (ikke fra kommunen) Både store og små arbejdspladser Flex-kursus i ”jobstart” (hvad er at starte i et job, hvad forventes af en mv.) Vikarmuligheder (snusepraktik) i virksomheder, test og træning af at være på arbejde, coaching. Samarbejde med virksomheder, så virksomhederne har en større for(forståelse)(evt. gennem ViVil) Beskyttet beskæftigelse som vej til at komme ud i ordinær beskæftigelse.

Understøttelse af livsmestring Spis elefanten i små bidder – støt op om de små skridt Lav en helhedsundervisning (fællesskabet, spillerregler, at være anderledes) Fokuser på kompetencer og færdigheder. Ikke kun se lidelsens udtryk. At blive set over tid, som den man er, med ressourcer og skiftende dagsform psykisk og med hensyn til livsmestring Tilknytte misbrugskonsulent + misbrugsbehandler på tilbuddene. Hente og følge unge til relevante arrangementer + behandlingstilbud Fælles videns- og rådgivningsenhed for uge i KBH (én indgang). Råd vejledning og sparring. Undervisning i sundhed og livskvalitet.

Personlig rådgivning og støtte AST som oversætter fra system til den unge Individuelle forløb og kendskab til den enkelte Kurser/mentor omkring praktiske ting: søvn, kost mv. Støttekontaktpersoner skal være til stede i AST. Skal hjælpe de unge ind og hjælpe videre Håndholdte indsatser og støtte /at blive mødt, der hvor man er Viden hos personalet om behandling Samme kontaktperson, der støtter individuel struktur og følger borgeren At jeg bliver savnet. Der er nogen, der ringer, hvis jeg ikke møder op. AST som telefonisk hotline med rådgivning/kriser

Socialt netværk og samvær Socialt bagtæppe 24-07 Socialt samvær i form af uforpligtende aktiviteter AST som tilbyder af netværk/grupper. Hjælper med at skabe relationer Kontinuitet, så man kan danne netværk med brugere Sociale tilbud, kagebagning, filmaften (mad og gratistilbud som gulerod) Netværk af tidligere og nuværende studerende som kan støtte hinanden i nærområdet Socialt samvær og netværkskendskab ”No brain” aktiviteter, der ikke er intellektualiserende

Tabubryder Bryd tabu AST skal bidrage til at udvikle kendskab til psykisk lidelse gennem åbne arrangementer i lokalsamfundet (+brugere, medarbejdere) Tilbyde oplæg og uddannelse. Undervise på folkeskoler Invitere til åben dialog med netværk og institutioner Psykoeduktation Medarbejdere kommer ud på skoler og uddannelsessteder Åbne døre til omverdenen

Trygge og tilgængelige tilbud i kk Imødekommenhed Lokaler, personale og brugere Tilgængelighed Afstand og åbningstider Viden om tilbud, f.eks. på hjemmeside Relevante aktiviteter, valgfrihed og personalekompetencer