Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler"— Præsentationens transcript:

1 UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler

2 Jeg er glad for… 25. År Udd.hjælp Politiske udvalg Prod.skole
Unge-vejledningen 25. År Udd.hjælp Prod.skole Samarb. UU + JC < 18 år Fødekæder Vores Unge Fælles lokaler Chefgruppe På tværs STU-BSK B&U-efterværn /mentor /bostøtte Politiske udvalg Investering på tværs

3 ”Den unges vej i Ungevejledningen”
Krav og forventninger om uddannelse for stabil tilknytning til arbejdsmarkedet. Den vigtigste beskyttelsesfaktor. Derfor mødes ”kontanthjælpsansøgeren” først af UU Alle indsatser er for at forberede den unge på at påbegynde og gennemføre uddannelse. Formålet med Ungevejledningen er altså at flest mulige vildfarne søger og gennemfører en ungdomsuddannelse. Produktionsskolernes væsentligste opgave siden 2006, er at forberede ikke boglige deltagere til ordinær uddannelse, og helt konkret ved at skabe brobygning til erhvervsuddannelserne både med hensyn til praktiske og boglige forudsætninger. Derfor er Herning Produktionsskole et stærkt aktiv i indsatsen. Vi interesserer os meget for tilbuddene på HPS, men også for eleverne der Den unge mødes med klare krav og forventninger om at tage uddannelse for at forbedre mulighederne for stabil tilknytning til arbejdsmarkedet. Alle indsatser sker med henblik på at forberede den unge på at påbegynde og gennemføre uddannelse. I den seneste lovændring fra 006 skærpes kravet til produktionsskolerne, således at produktionsskolens væsentligste opgave er at skabe brobygning til erhvervsuddannelserne både med hensyn til praktiske og boglige forudsætninger. Derfor er Herning Produktionsskole et stærkt aktiv i uddannelses- og beskæftigelsesindsatsen. Vi interesserer os meget for tilbuddene på HPS, men også for eleverne der

4 Ungevejledningen, Herning Kommune

5 Ungeindsats Forebyggelse Tidlig Indsats Generel Indsats Fastholdelse
/Efterværn

6 Ungeindsats - beskæftigelsessigte
Forebyggelse Tidlig Indsats Generel Indsats Fastholdelse /Efterværn 2013 Ungeanalyse – for mange nåede ikke igennem uddannelse til arbejdsmarked. Dåbsgave: nummer i rækken. Anede ikke noget om arbejdsmarkedet. Anderledes at være 33 eller 52 end 19 år og ledig. Derfor ungeteams i alle målgrupper, organiseret efter speciale og legekammerater. Valgte 25 år trods lovgivning.

7 Uddannelseshjælpsmodtagere:
Rådg: Blandet sagsfordeling. Den unge i centrum og forløb uden visitations-incitamenter og unødige sagsbehandlerskift. 500 uddannelseshjælpsmodtagere i Herning. Landsfordeling: 30 unge = 6% ÅUP 170 unge = 34% UP 300 unge = 60% AP 130 Produktionsskoleunge, 32 KUU, 85 EGU

8 UU som tidlig indsats – adgang til skoleområdet
Forebyggelse Tidlig Indsats Generel Indsats Fastholdelse /Efterværn UU med i 2013 – tidlig indsats – tilbage/ind på sporet – mødes af udd.vejl., Udd.fokus med kontanthjælpsreformen fra 1/ Herning Produktionsskole central spiller og vores unge - ressourcemøder Kommunal Ungeindsats-FGU : troværdig udviklingspartner. Ikke stor intern tilbudsvifte.

9 Tilgangen til den unge Den individuelle tilgang er i fokus Tæt samspil mellem tilbud og rådgiver/UU-vejleder Tillid i relationen Tilgængelighed til sagsbehandler Kontinuitet, samme sagsbehandler Inddragelse, lyttende til de unges oplevelser Krav og forventninger i rette dosis Individuel sammenhængende plan, med tydelige progressionsmål og konkrete delmål. Dobbeltsamtaler. Mindre holdforløb mere mentorbistand, målrettet indledende, iværksættende, understøttende, efterværn Tilgængelighed = hjemmearbejdsdage Kontinuitet = AP-UP. Nærmere drøftelse i rådgiverafsnittet som opstart på arbejdet. (Skylder) Mindre holdforløb (fleksibelt brug af tilbud, kompetencer, timing) i gang med at skabe dette råderum økonomisk.

10 Investerings-parathed – børnefamilieområdet
Forebyggelse Tidlig Indsats Generel Indsats Fastholdelse /Efterværn Investeringslyst – klasses indsats kr. I gang med at udvikle. ”Early Starters” er et begreb der anvendes om unge, der har været kendt i systemerne, siden de var få år gamle. De har måske udvist en adfærd i dagpleje, børnehave, skole der kendetegner et barn, der er i en udsat social position. Early Starters er ofte unge, der er eller har været anbragt udenfor hjemmet i en tidlig alder og op gennem ungdomsårerne været tiltrukket af det kriminelle miljø. Early Starters er kendt i beskæftigelsessystemet som en gruppe af unge, der er svære at fastholde i job eller uddannelsesrettede tilbud, og de har ofte mange afbrudte forløb bag sig. LAB lovstilbud til under 18 årige – 1,4 mio styrket års indsats Dobbelt op på egu pladser = fra 40 til 85 Flere Mere Uddannelsesparate trods stigende karakterkrav.

11 Støttebehov trods selvforsørgelse
Forebyggelse Tidlig Indsats Generel Indsats Fastholdelse /Efterværn Fleksjob fastholdelse – jobkonsulent efterværn. Aftalen: gennemgående kontaktperson: én eller aldrig en der slipper før nu tager over forskudt af overgangene?

12 Ungeindsats Forebyggelse Tidlig Indsats Generel Indsats Fastholdelse
/Efterværn SEL i overgange - §82 a-d sociale læringscentre uden stor udredning og bevilling

13 Fire Faktorer UUs flytning august 2013 til Ungeenheden i BSK Uddannelsesparate, år. Organiseret efter legekammerater Den unge mødes af uddannelsesvejledning. Teamrum Herning Produktions Skole som hovedvej Vores unge, ressourcemøder UU/Rådg. Rygmærker? UP-AP-IUP. Virksomme redskaber i rette dosis. STU-BSKe løsninger for Sårbare Unge <18 år? Ung i Centrum, overdragelsessager. Udviklingspotentiale. Kontaktperson - Efterværn – Mentor – Bostøtte. Sammenhængskraft.


Download ppt "UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google