Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU."— Præsentationens transcript:

1 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU Horsens/Hedensted

2 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Målet er altid Uddannelse eller arbejde til unge gennem opkvalificering (og social inklusion)

3 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU DEN SOCIALE RELATION Forholdet mellem UU Horsens/Hedensted og Ungegruppen i Jobcenter Hedensted er tæt for UU har kontor i Ungegruppens lokaler

4 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Arbejdet i Ungegruppen handlede før om ARBEJDE OG UDDANNELSE Nu handler det om UDDANNELSE OG ARBEJDE

5 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU De to ben i JMU i 10/11 EU gruppen på 38 unge – 3 pr. vejleder. Unge som er i arbejde eller som vi forventer kan komme i arbejde og dernæst uddannelse gennem en intensiv vejledning. Unge i vores system, som er i arbejde, men ikke har gennemført en ungdomsuddannelse

6 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU JMU’er gul/grøn- mål Mål: At de unge i målgruppen gennem vejledning og erfaring skal have: Praksiserfaring og kendskab til et eller flere jobs indenfor den branche de ønsker Kendskab til vilkår på en arbejdsplads Hjælp til opbygning af sociale kompetencer Faglig og personlig udvikling Kvalificeret grundlag for valg af EUD Indsigt i sammenhæng mellem uddannelse og jobkrav Evt. aftale om praktikplads Støtte til at blive fastholdt i uddannelse og dermed gennemføre

7 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Tilbud for 15 – 17-årige Efterskoleophold / ungdomshøjskoleophold (kombinationsforløb med mentor med statsstøtte) fra 4 til 8 uger – kommunal udgift = egenbetaling Brobygning op til 13 uger indtil 19 år. Virksomhedspraktik (fx forløb, hvor man bevæger sig fra Virksomhedscentre til virksomhedspraktik til EGU) – evt. i samarbejde med JC og HUPS, så de unge får produktionsskole- ydelse i virksomhedspraktik (pkt.7) Træningsskolen. Udviklingsforløb i Ungdomsskoleregi for elever i heltidsundervisning, som overgang til job og uddannelse – finansieres af Ungdomsskolen. Samarbejde mellem ungdomsskolen, Prod.skole og EGU om træningsskole til EGU. HUPS køber Ungdomsskolen til undervisning, og elever modtager produktionsskole-ydelse. Ungdomsskoletilbud om decentral undervisning (tankpassermodellen i Hedensted), hvor flere målgrupper undervises sammen i kombination med individuelle andre forløb.

8 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Tilbud til 15-17 årige For unge 15-24-årige, som ikke er særligt udsatte i Lab- lovens forstand: Starter i et virksomhedscenter som del af et produktionsskoleophold Unge 15-24årige udvikles i et virksomhedscenter med mentorstøtte. Denne kan være betaling af praktikvært for mentoropgaver og/eller betaling af anden person for oplæring/uddannelse på praktikstedet. Ordinært, målrettet ophold på produktionsskole med brug af kombinationsforløb, virksomhedspraktik, introduktion til EGU m.m. Forforløb på ordinær ungdomsuddannelser (HG flex, mm) Ovennævnte skal ofte kombineres med undervisning på VUC (AVU), ASV, Sprogcenter, ungdomsskole, 10.kl. (?) Vejledningsforløb incl. erhvervspraktik (ulønnet) vil tillige kunne indgå i tilbuddene

9 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Uddannelsesplanen er i Ungegruppen i Jobcenteret en integreret del af jobplanen Jobplanen er hos UU Horsens/Hedensted en integreret del af uddannelsesplanen

10 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU UU og Familieafdelingen Tæt samarbejdet med Familie- og Handicapafdelingen UU inddrages i alle sager om unge, hvor fremtid/skole/uddannelse er væsentlige emner. UU inddrages fra 7 kl. og til de bliver 18 år. Samtaler (15-17 årige) med familieafd, UU og JC. Samarbejdet bliver bedre og bedre i takt med, vi bliver klogere på, hvad vi hver især kan bidrage med til fordel for den unge. (praktik /dusør)

11 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Det handler om At høre til eller at føle sig udenfor At indgå i forpligtende sammenhænge, hvor andre regner med én og har behov for én At føle sig udenfor kan skyldes mobning eller manglende kompetencer, men det kan også skyldes manglende lyst, eller at man har ”meldt sig ud”. Mange har opgivet fællesskabet, fordi de alt for ofte har oplevet ikke at høre til. Det handler ikke altid om det åbenlyse problem såsom kriminalitet eller misbrug – men om social integration.

12 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Det beskæftigelsesmæssige perspektiv er altid det dominerende i Ungeindsatsen i Hedensted Kommune.

13 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Social inklusion sker gennem arbejde – og det at have en erhvervsmæssig tilværelse sker ikke uden social inklusion. Det er socialt ekskluderende ikke at have arbejde.

14 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU

15 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU At høre til og at være værdsat er for langt de fleste mennesker helt nødvendige forudsætninger for følelsen af at leve et godt liv. Nogle gange forsvinder de forudsætninger, og så bliver det gode liv skrøbeligt. Ved roden af mange sociale problemer ligger social eksklusion.

16 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU uden arbejde ingen social inklusion - og uden social inklusion intet arbejde.

17 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Af de unge, som vi arbejder med, har - 66% manglende selvtillid - 33% manglende netværk og - 20% manglende forældrekontakt. De lider endvidere af - Skoletræthed - Stofmisbrug - Kriminalitet - Manglende realisme

18 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Adfærdsproblemer hos den unge eller udviklingsproblemer. ”Langt de fleste børn fra belastede familier klarer sig godt, og også mange børn fra socialt velstillede familier har problemer”.

19 Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU De skal være så normale som muligt – og det skal vi også !


Download ppt "Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google