Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ældre Sagens Distriktsdag, den

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ældre Sagens Distriktsdag, den"— Præsentationens transcript:

1

2 Ældre Sagens Distriktsdag, den 22.08.19
Preben Staun, formand, Ældre Sagen ”Hvordan spænder vi sikkerhedsnettet ud for de svageste ældre i vores samfund – med fokus på det nære sundhedssystem, hjemmehjælp og transportproblemer”

3 Hjemmeplejen under pres
svækkede ældre står uden hjælp i hverdagen. På ti år er der skåret 7,5 mio. hjemmehjælpstimer. Den afgørende generationskontrakt er brudt. Vi er ikke længere trygge ved, at velfærdssamfundet kan træde til, hvis man har brug for hjælp. I de kommende år vil vi blive mange flere +80 årige. Der er allerede nu mangel på arbejdskraft indenfor ældreområdet – det bliver meget værre i de kommende år.

4 Trygheden skal genskabes
Vi må spørge os selv, om vi har indrettet vores velfærdssamfund på den rigtige måde. Der er behov for en ”New Deal”. Vi skal have tryghed for, at sikkerhedsnettet er der, hvis vi har brug for det. Værdighed og retten til at leve det liv, man ønsker, skal være udgangspunkt for hjemmepleje m.m. Selvbestemmelse for den enkelte hjemmehjælpsmodtager sammen med øget selvstyre for hjemmehjælpen skal i centrum. Der skal indføres minimumsstandarder, som sikrer ældreområdet mod eksempler som Assens Kommune.

5 Ældre Sagen foreslår nu og her
En sikring for, at der tilføres midler til ældreområdet i takt med, at vi bliver flere ældre Det skal sikres, at der fremover er nok uddannet personale på ældreområdet. Alle skal have ret til at kunne komme udenfor sin egen dør – den sociale omsorg skal være en del af ældreplejen Der skal ske et markant løft af ældreplejen, så der rådes bod på de seneste mange års besparelser.

6 Det nære sundhedsvæsen
Fortsat tendens med kortere indlæggelser og mål om at forebygge (gen)indlæggelser, mere pleje og behandling i det nære sundhedsvæsen

7 Ældre Sagen foreslår: Ny national handlingsplan for den ældre medicinske patient med fokus på: Overgange mellem hospital, kommune og eget hjem Ensartet kvalitet Investering i sundhedsvæsenet - bekæmp overbelægning

8 Konkrete forslag til koordineret indsats
Personalet fra hospitalet kommer ud i kommunen Fleksible indlæggelser med telefonisk hotline til hospitalsafdelingen for patient og personalet Følge hjem og ringe hjem tilbud giver tryghed for patienten Visitatorer fra kommunen kommer på sygehuse og vurderer før udskrivningen behov og igangsætter indsatser for borgeren, når vedkommende udskrives. Fokus på hjælpemidler En person koordinerer behandling Besøg af almen praksis eller sygeplejerske Plejehjemslæger God pleje til døende

9 Transport Holdningsskifte:
Befordring er ikke et frynsegode for patienter, men skal være en integreret del af behandlingen. Alle skal have let og lige adgang til sundhedsydelser. Relevant og simpel behandling tættere på borgeren med en kvalificeret hjælp fra hospitalet.

10 Tak for jeres opmærksomhed!


Download ppt "Ældre Sagens Distriktsdag, den"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google