Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Advertisements

Arbejdspladsudvikling
Title slide TILBAGE TIL DEN ÆRLIGE DIALOG OM DEN NØDVENDIGE INNOVATION I BIBLIOTEKERNE.
Supervision og faglig feedback
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Workstations.
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Præsentationer og pitches How to do når man har 10 min.
TELEFONCANVAS.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Innovation præsentations eks. Start med at forklare hvilket problem du mener dit innovative forslag ville kunne løse. Mit innovative forslag tager udgangspunkt.
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
Samarbejde, læring og projektstyring (SLP)
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven Vi forebygger stress sammen.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
IMPLEMENTERING AF MONOPOLBRUDDET Topledelsens udfordringer og ansvar Fjerde kvartal, 2015.
Center for Offentlig Innovation har udviklet denne spredningsguide for at hjælpe offentlige arbejdspladser med at dele egne innovationer og genbruge andres.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Ungiaarhus medarbejdersamling 17. marts 2017
Gruppearbejde 1 Formål:

TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Netværksmøde for AKT pædagoger i dagtilbud den
Dorthe Olsen, Risikomanager, Socialforvaltningen.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Centralforeningen for Stampersonel
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Innovation.
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Sæt dit aftryk Undersøgelse
FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter: Guide til interaktivt spil
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Gevinstforløb SBSYS – Forandringsteam BKF
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Statens HR – Implementeringskoncept
Opsætning.
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
TILBAGE TIL DEN ÆRLIGE DIALOG OM DEN NØDVENDIGE INNOVATION I BIBLIOTEKERNE Title slide Title slide.
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
SKOLE-VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Møde procestjek Det var næsten umuligt at holde sig til emnet
Præsentationens transcript:

Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2

Formålet med øvelsen er, at skabe et fælles overblik over, hvordan de forskellige faggrupper og funktioner bidrager til løsningen af kerneopgaven. 3

Forberedelse I skal bruge følgende: Et lokale, der er egnet til gruppearbejde. Tuscher og post-it blokke til alle grupperne. Plakaten med titlen ”Bidrag til kerneopgaven”. I skal gøre følgende: Udpege en tovholder, som kan styre jer igennem processen og som er i stand til at samle op efter hver runde. I plakatens midterste kasse skal I skrive jeres fælles beskrivelse af kerneopgaven. Etablere grupper af 3 til 5 deltagere. Bland grupperne på tværs af funktioner og faggrupper. Tovholderen skal ikke indgå i gruppearbejdet. Det samme er tilfældet tilstedeværende ledere, som i stedet indtager rollen som fluen på væggen. 4

Indledning Lederen indleder med en kort introduktion og rammesætning til dagens arbejde, herunder: Hvorfor er det vigtigt at arbejde med kerneopgaven? Hvilke gevinster ønsker vi at opnå? Hvor langt er vi med arbejdet? Hvordan lyder vores definition af kerneopgaven? Hvorfor vi er samlet i dag? Øvelsen består af tre runder som tovholderen introducerer. 5

Runde 1 I første runde har I 20 min. til i fællesskab at drøfte, hvilke faggrupper og funktioner, der bidrager til at løse jeres kerneopgave. Drøftelsen skal tage udgangspunkt i jeres fælles beskrivelse af kerneopgaven. Husk, at der måske er andre afdelinger/afsnit, der bidrager til løsningen af jeres kerneopgave. Tovholderen noterer jeres input og bidrag på den fælles plakat, der hører med til øvelsen. 6

Runde 2 I anden runde fordeler I jer i grupper af tre til fem medarbejdere. Grupperne har 40 min. til at drøfte, hvad de enkelte faggrupper og funktioner bidrager med i løsningen af kerneopgaven. Noter de tre væsentligste bidrag for hver faggruppe og funktion på en post-it. Sørg for, at I kommer gennem alle faggrupper og funktioner indenfor den afsatte tid. 7

Runde 3 I tredje runde præsenterer grupperne i plenum de væsentligste bidrag, der er blevet drøftet for hver faggruppe og funktion. Gruppe 1 starter eksempelvis med at præsentere, hvad sygeplejerskerne bidrager med. De resterende grupper supplerer og bygger oven på det, de andre grupper har budt ind med. Tovholderen noterer afslutningsvis de vigtigste bidrag på den fælles plakat. Herefter går man videre til næste faggruppe eller funktion. Der skal afsættes ca. 30 min. til denne runde. 8

Afslutning på øvelsen Gennem øvelsen skulle I gerne have fået et bedre indblik i, hvordan de enkelte faggrupper og funktioner bidrager til løsningen af jeres kerneopgave. Måske er I også blevet klogere på, hvordan jeres interne samarbejde kan forbedres i forhold til at løse kerneopgaven. Lederen afrunder med en opsummering af de vigtigste opmærksomhedspunkter samt en status på næste skridt i arbejdet med kerneopgaven. 9