Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016"— Præsentationens transcript:

1 VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016

2 PROGRAM – halvårsmøderne november 2016
Velkomst - program Fortællingen om arbejdsfællesskaber i BUF Oplæg om arbejdsfællesskaber i praksis Oplæg om hvordan der kan arbejdes konkret med at udvikle og implementere gode arbejdsfællesskaber Trivselsundersøgelsen 2017 Afslutning ved HovedMED

3 Arbejdsfællesskaber / Halvårsmøde om arbejdsfællesskaber ,
November 2016

4 Formålet med i dag At alle LokalMED i BUF får inspirationer til at arbejde med arbejdsfællesskaber Formålet med i dag er: at I får kendskab til, hvad et arbejdsfællesskab egentlig er hvorfor vi skal til at arbejde med arbejdsfællesskaber her i BUF og inspirationer til hvordan vi på vores arbejdspladser kan arbejde med arbejdsfællesskaber. Arbejdsfællesskaber er ikke noget nyt, og i dag findes der overalt på jeres arbejdspladser arbejdsfællesskaber. Det nye er, at alle arbejdspladser i forvaltningen skal arbejde med at styrke arbejdsfællesskaber. Det har både vores politikere og direktion en forventning om. Nogle af jer er måske allerede rigtig godt i gang, andre af jer har måske set på arbejdsfællesskaber med en anden overskrift som f.eks. social kapital eller samarbejde.

5 og er afhængige af hinanden for at lykkes med deres arbejde
Arbejdsfællesskaber Et arbejdsfællesskab er et forpligtende fællesskab, som består af en gruppe mennesker, der sammen har en fælles kerneopgave og er afhængige af hinanden for at lykkes med deres arbejde - Hvad forstår vi så med et arbejdsfællesskab? Det er et forpligtende fællesskab mellem mennesker på en arbejdsplads, som har en fælles kerneopgave og er afhængige af hinanden for at lykkes med deres arbejde. - Mennesker, der har et fælles mål og en almen fællesfølelse, kan nå hurtigere og lettere frem, fordi de ”rejser” på hinandens fremdrift. Det er ligesom gæssene, der flyver i flok og v-formation – forskning viser, at det øger flyveeffektivitet med 71 %. Bliver den forreste gås træt, vender den om og indtager en plads i vingeformationen, og en anden gås tager føringen. De er afhængige for af hinanden for at lykkes. I BUF er vi også afhængige af hinanden for at lykkes – Er der nogen her, der ikke har hørt vores direktør Tobias sige, at ”alt starter og slutter med et barn”? Vi er alle et stort fællesskab i hele forvaltningen, i klyngen, på skolen, teamet, i klasseværelset, på stuen. Arbejdsfællesskaber handler om vores samarbejde omkring vores børn og unges læring og udvikling. Vi er alle med til at løse den fælles opgave og ingen skal være alene om det. Det er sammen, vi skaber de bedste løsninger. Vi skal reflektere sammen, skabe sammen – så vi kan understøtte den udvikling, vi er i gang med.

6 Hvorfor arbejdsfællesskaber?
Et stærkt og forpligtende samarbejde om kerneopgaven giver bedre faglig kvalitet i opgaveløsningen Et velfungerende arbejdsfællesskab, hvor den enkelte oplever meningsfyldt arbejde, forpligtende samarbejde og at alle tager medansvar, giver arbejdsglæde Arbejdsglæde, samarbejde om kerneopgaven og høj grad af medansvar giver faglig stolthed Udvikling af arbejdsfællesskaber er en videre realisering af tillidsdagsordenen og en måde at styrke den lokale medindflydelse, medansvar og ledelse Vi tror, at arbejdsfællesskaber af dygtige medarbejdere og ledere kan transformere vores sektor til en fremtiden med færre ressourcer Til det sidste punkt: Vi står overfor det vilkår, at vi i fremtiden har færre ressourcer til at løfte de samme opgaver. Det er et vilkår, vi deler med landets andre kommuner. Det kan arbejdsfællesskaber hjælpe os med at ruste os til. Derfor er der politisk afsat penge til, at vi i BUF skal investere i indsatser, som vil forbedre vores arbejdsfællesskaber, måden vi tilrettelægger vores arbejde på og vores arbejdsmiljø. Vi investerer i det, som vi i fællesskab – på skolerne, i dagtilbud og i forvaltningen – tror, vil udvikle vores arbejdspladser. Det kommer vi til at tale meget mere om – i dag starter vi dialogen op.

7 Hvor kan min Trio/LokalMed hente hjælp i det videre arbejde med arbejdsfællesskaber?
Kontakt nærmeste chef/områdeledelse Som det blev nævnt tidligere har politikerne afsat penge til at investere i arbejdsfællesskaber – i en decentral investeringspulje. Det er samlet i et program i forvaltningen, der hedder ”Arbejdspladsen i Fokus”. Pengene er øremærket til konkrete indsatser på skoler og institutioner. Der kommer mere information ud inden årets udgang i første omgang til lederne og via MED. Hvis I efter i dag gerne vil høre mere så kan I i første omgang konkakte (se slide…)


Download ppt "VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google