Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sæt dit aftryk Undersøgelse

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sæt dit aftryk Undersøgelse"— Præsentationens transcript:

1 Sæt dit aftryk Undersøgelse

2 Introduktion til undersøgelsesarbejdet
Formålet med jeres undersøgelse er, at I skal blive i stand til at formulere en problemstilling på det område, som I gerne vil sætte deres aftryk på. Problemstillingen er vigtig. Den gør det lettere at komme på gode idéer, som kan ændre noget: Hvad består problemet af? Hvad skal vi være opmærksomme på, hvis vi skal løse problemet – hvordan sætter I jeres aftryk? Eksempel på problemstilling: ”Søndermarken ligger i Frederiksberg Kommune og drives af Slots- og Kulturstyrelsen. Parken har mange funktioner. Den er et sted, hvor både børn og voksne opholder sig i deres fritid, slapper af og går ture med hunden, ligesom der er mange forskellige events i parken - såsom koncerter, idrætsdage og festivaller. Parken anvendes altså af mange forskellige aktører fra privatpersoner over organisationer og foreninger til offentlige institutioner og myndigheder. Derudover er den hjemsted for et rigt dyre- og planteliv. Anvendelsen af parken og økosystemet er imidlertid udfordret af, at der ligger for meget affald på stier, grønne arealer og i parkens vandløb. Hvis parken forsat skal kunne benyttes, må der gøres noget.” Fokus i dag: Hvad ved vi om området? Hvad skal vi indsamle mere viden om? Indsamling af viden og formulering af problemstilling.

3 Fælles refleksion Hvilket område blev I enige om sidste gang, at I ville sætte jeres aftryk på? Hvad ved vi om det område? Fx: Hvem er involveret i området (fx elever, lærere, skolens ledelse, forældre, embedsmænd, journalister, interesseorganisationer, politikere)? Hvilke interesser, værdier, følelser, rettigheder og pligter er vigtige for dem? Er der nogen særlige regler på det område, som vi skal kende til – på skolen, i kommunen, nationalt? Er der nogle faktorer ”under overfladen”, som påvirker området, som vi ikke kan se med det blotte øje? Er der nogen begivenheder eller handlinger, som har påvirket området? Er der nogle økonomiske, personlige, sociale, politiske eller fysiske faktorer, so vi skal være opmærksomme på? Andet?

4 Fælles refleksion Hvad har vi brug for mere viden om for at kunne formulere en problemstilling, udvikle ideer og gennemgøre et projekt, som kommer til at sætte et aftryk? Hvilke 3-5 hovedtemaer kan det inddeles i?

5 Undersøgelse - gruppearbejde
Gruppearbejde (90 minutter) Inddeling i grupper, der skal undersøge temaerne Opgave: Forbered en kort præsentation (PowerPoint, Prezi osv.) på 3 minutter for resten af klassen, som skal give de andre viden om det tema, som I har undersøgt. Præsentation skal besvare: Hvad er vigtigt at tage højde for inden for vores tema, hvis vi gerne vil sætte et aftryk og gøre en forskel på vores område? Krav til præsentation: Skal indeholde kilder på det materiale, som I har brugt.

6 Præsentation i plenum Præsentation af researchresultater
Grupperne præsenterer, hvad de har fundet frem til. Og de besvarer spørgsmålet: Hvad er vigtigt at tage højde for inden for vores tema, hvis vi gerne vil sætte et aftryk og gøre en forskel på vores område? Resten af klassen stiller opklarende spørgsmål

7 Formuering af problemstilling
Formulering af problemstilling samlet i klassen Problemstillingen skal tage udgangspunkt i jeres svar på spørgsmålet: Hvad er vigtigt at tage højde for inden for vores tema, hvis vi gerne vil sætte et aftryk og gøre en forskel på vores område? Problemstillingen skal: Være klar – så I selv og andre kan forstå den Præcis, så den indeholder de vigtigste ting Inkluderende – så det fremgår, hvilke personer, der kunne have interesser mv. på området Vise kompleksiteten – så den tage højde for de mange sammenhænge, der er på området Problemstillingen skal tegne et præcist billede af det problem, som I gerne vil løse. Eksemplet (igen): Søndermarken ligger i Frederiksberg Kommune og drives af Slots- og Kulturstyrelsen. Parken har mange funktioner. Den er et sted, hvor både børn og voksne opholder sig i deres fritid, slapper af og går ture med hunden, ligesom der er mange forskellige events i parken - såsom koncerter, idrætsdage og festivaller. Den er et kulturelt samlingspunkt. Parken anvendes altså af mange forskellige aktører fra privatpersoner over organisationer og foreninger til offentlige institutioner og myndigheder. Derudover er den hjemsted for et rigt dyre- og planteliv. Anvendelsen af parken og økosystemet er imidlertid udfordret af, at der ligger for meget affald på stier, grønne arealer og i parkens vandløb. Hvis parken forsat skal kunne benyttes, må der gøres noget.”

8 Afslutning og demokratisk refleksion
Hvorfor er det her et problem? Hvorfor har andre ikke løst problemet endnu? Hvorfor er det vigtig vi gør noget? Næste skridt: Udvikling af idéer til, hvordan problemstilingen kan løses. Udfyldning af rapporter


Download ppt "Sæt dit aftryk Undersøgelse"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google