Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse."— Præsentationens transcript:

1 Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse

2 Introduktion til dagen
Instruktion s. 2/3 : Introduktion Introduktion til dagen Aktivitetspassene kommer i 5 forskellige farver, der henviser til de 5 forskellige farvekodede zoner, CAMPUS+ foregår i. I skal finde jeres første aktivitet i passets farvezone og bevæge jer rundt i zonerne i retning med pilen i stjernen. Eksempel: Et rødt aktivitetspas betyder, at gruppen skal starte i RØD ZONE og følge pilen videre til BLÅ ZONE, hvor de kan finde deres anden aktivitet Hver endt aktivitet udløser et klistermærke på stjernen Eksempel: Endt aktivitet i rød zone giver et rødt klistermærke på den røde del af stjerne osv. OBS! I må kun lave én aktivitet i hver zone ad gangen. Derefter SKAL I gå videre til næste zone for at lave næste aktivitet. Når I har været rundt til alle zoner to gange, må I vælge frit, hvilke aktiviteter I ønsker at vende tilbage til samt om I vil lave flere aktiviteter samme sted.

3 Instruktion s. 3/3 : Introduktion Program for CAMPUS+

4 - Regler til 3 spil-versioner
Instruktion s. 1/4 : CAMPUS+ Quiz CAMPUS+ Quiz - Regler til 3 spil-versioner

5 Kahoot versionen Instruktion:
Instruktion s. 2/4 : CAMPUS+ Quiz Kahoot versionen Instruktion: Quizzen laves evt. efter en kort introduktion til eventet (gennemgang af praktiske oplysninger, aktivitetspas, planchekortet og det interaktive kort). Quizzen udføres enten, hvor I kæmper individuelt mod hinanden eller, hvor klassen deles op i to hold, som dyster mod hinanden. NB! Quizdeltagere skal have en Smartphone, eller et andet device der kan gå på internettet.

6 Point-dyst versionen Instruktion Regler for point:
Instruktion s. 3/4 : CAMPUS+ Quiz Instruktion I kan enten dyste individuelt mod hinanden eller dele klassen op i to hold. Udfyld quizzen på udprint. Sæt cirkler rundt om jeres valgte svar Regler for point: Rigtige svar +1 Point Forkerte svar - 1 Point Vælg selv hvor mange svarmuligheder I ønsker at krydse af under hvert spørgsmål. Efter quizzen er udfyldt gennemgås de rigtige svar på klassen og pointene tælles op.

7 Gruppequiz versionen Instruktion Regler for point: Del jer i 4 hold
Instruktion s. 4/4 : CAMPUS+ Quiz Instruktion Del jer i 4 hold I får udleveret 1 side af quizzen og 4 minutter til at diskutere og besvare de 4 spørgsmål på den. Efter de 4 minutter får I en ny side af quizzen og 4 minutter igen. Dette gøres fire gange således alle grupper kommer igennem alle 4 sider af quizzen (i alt 16 spørgsmål). Regler for point: Rigtige svar +1 Point Forkerte svar - 1 Point Vælg selv hvor mange svarmuligheder I ønsker at krydse af under hvert spørgsmål. Efter quizzen er udfyldt gennemgås de rigtige svar på klassen og pointene tælles op.

8 CAMPUS+ Mød din fremtid
Instruktion s. 1/5 : Mød Din Fremtid CAMPUS+ Mød din fremtid - Hvilken karrierer får du?

9 Test dig selv Individuelt:
Instruktion s. 2/5 : Mød Din Fremtid Test dig selv Individuelt: Test dig selv inde på: Vælg tre erhverv indenfor de to kategorier testen tildelte dig. Forbered dig på at forklare andre, hvorfor de har valgt netop disse tre erhverv.

10 Få tildelt en mulig karrierer
Instruktion s. 3/5 : Mød Din Fremtid I 4-mands-grupper: Hver gruppemedlem har 3 minutter til at fortælle om sine valg. Præsenter de tre erhverv du har valgt Begrund dine valg Resten af gruppen: Personen til venstre for taler, skriver talerens interesser ned Personen til højre stiller taleren uddybende spørgsmål omkring drømme og interesser (når taleren er færdig og hvis der er mere tid). Efter de 3 minutter: Resten af gruppen får 2 minutter til at vælge ét ud af de tre erhverv, som de mener passe bedst til taleren og hans/hendes interesser. Taleren må i disse to minutter ikke blande sig i beslutningen og kun lytte til gruppens argumenter.

11 Find din tildelte karriere til CAMPUS+
Instruktion s. 4/5 : Mød Din Fremtid Find din tildelte karriere til CAMPUS+ I 4-mands-grupper: Når alle i gruppen har fået tildelt ét erhverv af de andre i gruppen går I videre: A3 print af Uddannelseshjulet tages frem. Tegn mulige uddannelsesveje ind, som kan føre frem til de valgte erhverv. Læg mærke til hvilken uddannelse og faglighed der ligger bag de konkrete jobtitler. Gå ind på det Interaktive kort og find mindst en aktivitet i hver farvezone, som er relevant at besøge i forhold til jeres tildelte erhverv. (I må gerne sparre og hjælpe hinanden i gruppen med at finde de relevante aktiviteter og stande)

12 Færdige før tid? Grupperne deles:
Instruktion s. 5/5 : Mød Din Fremtid Grupperne deles: Når alle i gruppen har valgt én aktivitet i hver farvezone til CAMPUS+ og I er færdige før tid. Del gruppen i 2 og gå sammen med en 4-mands-grupper, der endnu ikke er færdige (der bliver nu 6 mand i hver gruppe). Afbryd kortvarigt den igangværende snak og fortæl gruppens medlemmer om jeres erhverv og aktivitetsvalg i hver af de fem farvezoner. Hjælp herefter gruppemedlemmer i den nye gruppe med at finde aktiviteter og stande. Hvis to fra den oprindelige gruppe bliver færdige, deler I jer ud til en anden 4-mands-gruppe og gør overstående. (Det er ikke alle der kommer til at besøge en ny gruppe, men de oprindelige 4-mands-grupper skal have haft mindst et visit og fået fortalt hinanden om deres valg og overvejelser.)

13 Planlæg jeres CAMPUS+ rute
Instruktion s. 1/4 : Planlæg jeres rute Planlæg jeres CAMPUS+ rute - Hvor SKAL jeres gruppe vil hen?

14 Find aktiviteter i zonerne
Instruktion s. 2/4 : Planlæg jeres rute Find aktiviteter i zonerne I jeres CAMPUS+-grupper: Sæt jer sammen i de 3-4-mands-grupper, som I skal gå sammen med til CAMPUS+ eventet. Hver gruppe deler et Aktivitetspas. Udfyld forsiden. (Husk aktivitetspasset på dagen – det er en stor del af eventet!) Begynd med passets farve. Brug 5 minutter på at researche aktiviteter og standholdere i zonen ved hjælp af det tilsendte Planchekort samt det Interaktive kort. Kig efter aktiviteter, der enten repræsenterer en uddannelse eller et erhverv. Sæt et ur på 2 minutter og sørg for at alle har et stykke papir og en pen (når tiden starter, må I ikke tale sammen). Start tiden: Nedskriv hver især to aktiviteter eller stande I gerne vil besøge (uddannelse eller erhverv).

15 Vælg aktiviteten i zonen
Instruktion s. 3/4 : Planlæg jeres rute Vælg aktiviteten i zonen Afstemning: Når de to minutter er gået, sammenligner I jeres forslag. Fortæl de andre om jeres valg og hvilken uddannelse eller erhvervsretning det ligger under. Hjælp hinanden med at placere den i Uddannelseshjulet. Hvis én aktivitet går igen flere gange, vælges den som første aktivitet i zonen. Hvis flere aktiviteter går igen, debatterer gruppen (evt. via afstemning), hvilken aktivitet der vælges. Hvis ingen aktiviteter går igen. Vent med at beslutte aktivitet i den zone, til I har været igennem alle farvezonerne. (Gem jeres nedskrevne aktivitetsforslag) Gentag processen for at finde aktiviteter i alle 5 farvezoner der enten repræsenterer en uddannelse eller et erhverv.

16 Runde 2 Manglende valg i farvezone:
Instruktion s. 4/4 : Planlæg jeres rute Runde 2 Manglende valg i farvezone: Hvis I ikke fik valgt en aktivitet i nogle af farvezonerne, vender I tilbage til dem nu. Sammenlign de valgte aktiviteter i de resterende farvezoner, med de aktivitetsforslag I skrev ned fra de enkelte zoner, I var uenige om. Vælg en aktivitet, som er anderledes end den type aktiviteter, I allerede har valgt i de andre farvezoner. Når I har valgt 1. aktivitet i alle farvezoner: Gentag hele processen for at finde de næste 5 aktiviteter, til jeres 2. runde i stjernen. Vælg aktiviteterne frit efter interesse. Når alle aktiviteter er valgt, placeres de alle i Uddannelseshjulet

17 Instruktion s. 1/2 : Evaluering CAMPUS+ evaluering

18 Survey Feedback til CAMPUS+ teamet:
Instruktion s. 2/2 : Evaluering Survey Feedback til CAMPUS+ teamet: Før I samler op på CAMPUS+ dagen, håber vi, at I (underviser samt hele klassen) vil besvare et spørgeskema omkring eventet. Det tager ca. 10 minutter. LINK til spørgeskemaet sendes ud til skolerne efter eventet Laver I nogen form for opsamling på anden vis, er I meget velkomne til at sende feedback til os. Send til:

19 Gruppeopsamling - Hvem var I rundt ved? Instruktion s. 1/5 :

20 Opsamling på stand-besøgene
Instruktion s. 2/5 : Gruppeopsamling Opsamling på stand-besøgene Genkald dagens oplevelser: Sæt jer sammen i jeres CAMPUS+ grupper. Brug jeres Aktivitetspas og evt. Planchekortet og det Interaktive kort, til at huske hvilke stande I besøgte til CAMPUS+ dagen. Skriv ned hvilke aktiviteter eller stande i besøgte samt korte stikord om oplevelsen ved hver af disse stande CAMPUS+ teamet tager gerne imod disse noter i evalueringsøjemed. Mail:

21 Opsamling på stand-besøgene
Instruktion s. 3/5 : Gruppeopsamling Opsamling på stand-besøgene Bag om standen: Hver gruppe får 5 print af Uddannelseshjulet -et til hver stand. Start med den første stand I besøgte. Besvar: Hvilken profession eller erhverv havde de ved standen? Skriv ned hvilke 5 typiske opgaver man ville lave indenfor professionen eller erhvervet Brug jeres refleksioner til at placere profession og/eller erhverv alle de mulige steder i Uddannelseshjulet Gentag opgaven med den første stand i besøgte i hver af de resterende zoner

22 Udfyld hjulet med jeres erfaringer
Instruktion s. 3/4 : Gruppeopsamling Udfyld hjulet med jeres erfaringer Overblik: Når I har udfyldt et Uddannelseshjul for hver stand. Læg de 5 udfyldte hjul op på bordet –er nogle områder af hjulet endnu ikke markeret? Besøgte I andre stande (end de 5 i har haft), som omfatter nogle af de områder I endnu ikke har markeret, må I markere hjulet i forhold til den stand og skrive 5 typiske opgaver man ville lave indenfor professionen eller erhvervet. Overvej om nogle af de stande I besøgte også rummer nogle af de ikke markerede områder Hvis I stadigvæk har områder, der ikke er markeret, snakker I jer frem til hvilke jobs de rummer og skriver 5 typiske opgaver ned.

23 Favoritter og fællesopsamling
Instruktion s. 4/4 : Gruppeopsamling Favoritter og fællesopsamling Individuelt: Vælg din favoritstand for hele dagen Skriv dit valg op på tavlen. På klassen: Lav eventuelt en opsamling omkring CAMPUS+ eventet, og det I mener I har fået ud af det. Hvad var godt? Hvad kunne have fungeret bedre –og evt. hvordan? (Send gerne jeres opsamling til CAMPUS+ teamet samt et billede af tavlen. Mail:

24 - Hvilke jobs har dine familiemedlemmer?
Instruktion s. 1/4 : Familienetværk Familienetværk - Hvilke jobs har dine familiemedlemmer?

25 Lektier før undervisningen
Instruktion s. 2/4 : Familienetværk Lektier før undervisningen Jobtitler i familien: Snak med din familie: Find 10 forskellige jobtitler som nogen i din familie aktuelt har. Skriv jobtitlerne ned og tag dem med i skole.

26 Jobtitler og uddannelser bag
Instruktion s. 3/4 : Familienetværk Jobtitler og uddannelser bag Placer jobtitlen: I 3-4-mands-grupper: Hver gruppe får udleveret et Uddannelseshjul i A3 og papir, som de laver til sedler. Fortæl hinanden en efter en om de 10 jobtitler I har fundet i jeres familie. Skriv titlerne på hver deres papirseddel. Læg alle papirsedlerne i en bunke med skriften nedad eller i en hat/pose Gruppens medlemmer skiftes til at trække en seddel. Placere sedlen i Uddannelseshjulet og debatter hvilken uddannelsesvej, der kunne ligge bag (Kom gerne med eksempler fra jeres egen familie og sammenlign forskellige veje til samme jobtitel).

27 Kan I udfylde hjulet De sidste sedler: Afrunding:
Instruktion s. 4/4 : Familienetværk Kan I udfylde hjulet De sidste sedler: Når gruppen har brugt ca. 20 minutter på at placere jobtitler i Uddannelseshjulet: De resterende sedler tages frem: Se om I kan placere nogle af sedlerne i de områder af Uddannelseshjulet, som I endnu ikke har haft i spil. Debatter uddannelsesvejen bag. Afrunding: Alle skriver hver især: 3 forskellige spørgsmål om uddannelse til tre forskellige familiemedlemmer som omhandler vedkomnes egen uddannelsesvej.


Download ppt "Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google