Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”"— Præsentationens transcript:

1

2 Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”
Formålet med spillet Redskaber Indledning Inden spillet går i gang Spillekort Emneforklaring spillekort Spillet i trin Afslutning på spillet Indsatsområder

3 Formålet med dialogspillet er, at
igangsætte en dialog om og opmærksomhed på de forhold, der påvirker jeres arbejde med kerneopgaven identificere indsatsområder, som I kan arbejde videre med for at optimere løsningen af kerneopgaven. Holde gryden i kog – at følge op på arbejdet med at definere kerneopgaven og fortsat holde fokus på det. Der er en forudsætning, at I inden I går i gang med spillet har en fælles forståelse af jeres kerneopgave, fx ved at I har gennemført øvelsen ”Find din kerneopgave”. Hvis I har gennemført øvelsen ”Find din kerneopgaven”, kan I under jeres refleksioner og drøftelser have de fire dimensioner (ambition, værdi, målgruppe & tilgang), som I tidligere har arbejdet med, in mente. Det er dog ikke en forudsætning for at gennemføre spillet.

4 Redskaber Spillekort (et sæt spillekort pr. gruppe)
A3 plakaten ”Forslag til indsatsområder” Kuglepenne svarende til antal grupper Post-it blokke svarende til antal grupper

5 Indledning Lederen indleder med en kort rammesætning af arbejdet med kerneopgaven, herunder: Hvorfor er det vigtigt at arbejde med kerneopgaven? Hvilke gevinster ønsker vi at opnå? Hvor langt er vi med arbejdet? Hvordan lyder vores definition af kerneopgaven? Hvorfor vi er samlet i dag?

6 Inden spillet går i gang
Opdel jer i to lige store hold. De to hold sidder ved samme bord over for hinanden. Det aftales, hvem der er hold 1, og hvem der er hold 2. Vælg en skribent, som har til opgave at nedskrive pointer (undervejs i spillet) og konklusioner (til sidst i spillet) Placér dialogkortene på bordet i separate bunker efter farvekode. For at styre tiden undervejs, medbringes et ur eller et stopur i en telefon.

7 Spillekort • Borger & kvalitet • Forandringer & rammevilkår
Spillet består af en række spørgsmål på spillekort. Spørgsmålene er inddelt i fem emner, som alle har betydning for løsning af kerneopgaven. Emnerne er: • Borger & kvalitet • Forandringer & rammevilkår • Fag & fornyelse • Arbejdsgange & organisering • Samarbejde & koordinering

8 Emneforklaring spillekort
Borger & kvalitet Fx Borgerkontakt, kvalitetssikring, borgerinddragelse… Forandringer & rammevilkår Fx Omstruktureringer, besparelser, ressourcer, procedure, retningslinjer… Fag & fornyelse Fx Fagprofessionalisme, kompetencer, motivation… Arbejdsgange & organisering Fx Rollefordeling, arbejdsdeling, mødekultur, videndeling… Samarbejde & koordinering Fx Tværfaglig koordinering, lederskab og følgeskab, trivsel, konflikter….

9 Spillet i trin Hold 1 og hold 2 skiftes til at trække et spørgsmål. Hold 1 først. Spørgsmålet læses op, og spørgsmålet besvares, hvorefter de andre på hold 1 supplerer og uddyber. Hold 1 har samlet 5 min. til at svare på spørgsmålet. Hold 2 er tavse og lyttende – nysgerrige og reflekterende på det, hold 1 drøfter. Kortet gives videre til hold 2. Hold 2 bygger videre på det, hold 1 har sagt, og beriger med andre vinkler, perspektiver og refleksioner. Hold 2 har 3 min. til at svare. Begge hold samler i fællesskab op og konkluderer på de væsentligste pointer fra begge holds drøftelse. Skriv én eller to hovedpointer fra drøftelsen ned på post-its. Hold 2 trækker et nyt spørgsmål og processen gentages. Afslutning: Reflektér over de spørgsmål, I har drøftet, og pointerne I har nedskrevet. Udvælg ét til tre forslag til indsatsområder, som kan optimere løsningen af kerneopgaven.

10 Afslutning på spillet Reflekterer i fællesskab over de spørgsmål, I har drøftet og det, som I har skrevet ned på post-its. Refleksionen skal føre frem imod ét til tre forslag til indsatsområder, som kan optimere løsningen af kerneopgaven. Nedskriv forslag til indsatsområder på post-its. Hvis I er mere end én gruppe, fremlægger grupperne på skift deres forslag til indsatsområder, hvorefter de drøftes i plenum. Sæt post-its med forslag til indsatsområder på A3 plakaten ”Forslag til indsatsområder”. Til slut modtager lederen gruppernes forslag til indsatsområder, hvorefter der afrundes med en orientering om, hvad næste skridt i arbejdet bliver, samt hvornår der gives tilbagemelding om, hvad der besluttes at arbejde videre med.

11 Skriv jeres forslag til indsatsområder på plakaten


Download ppt "Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google